Wanneer diepe pijn en angst zich los willen maken

 

Wanneer diepe pijn en angst zich willen losmaken uit het onderbewuste, wil je lichaam zich ontladen van de (oude) opgeslagen emoties.

 

Als je je hier nog niet bewust van bent kan het zijn dat je ze ervaart als “nieuwe angsten’’ of “pijnlijke ervaringen van dat moment’’.

 

 

Juist als het goed met je gaat, denkt het lichaam: “Nu is het de beste tijd om mijn pijnlichaam te ontladen”. Maar als jij deze op dat moment niet doorvoeld en los kan laten, activeer je ze opnieuw en als je deze dan ook nog onderdrukt, stapelt het zich alleen maar nog meer op.

 

Je activeert dan je pijnlichaam en misschien ook wel je drama.

 

Als je dit schoonmaakproces niet accepteert, dan kun je opnieuw in je overlevingsmechanisme terecht komen van vecht- of vluchtgedrag door alle gevoelens opnieuw naar de onderlaag in jezelf te verbannen (je pijnlichaam; waar al je oude onderdrukte emoties op celniveau worden opgeslagen).

 

Als je hiervan vol zit dan wordt dit een krachtige energie die eruit wil.

Dat voelt als druk, angst, onrustig hoofd, niet meer goed kunnen voelen, je hart steeds minder voelen, lusteloos en depressieve klachten. Het zal steeds harder gaan duwen, tot je je werk doet om dit te ontladen.

 

Als je dit blijft uitstellen wordt het leven heel stressvol en zwaar voor je. Je krijgt steeds meer negatieve ervaringen, je interne spanning stijgt, je wordt er doodmoe van en er komen ongecontroleerde, plotselinge uitbarstingen die je niet aan ziet komen en die tot een drama kunnen leiden, waardoor je in een slachtofferstuk komt van jezelf.

 

Alle energie die het je kost om deze emoties te onderdrukken putten je enorm uit, het kan zelfs zover komen dat je je lusteloos en hopeloos gaat voelen.

 

Dit is vaak het keerpunt dat je eraan wilt werken, als je het gevoel hebt dat je geen kant meer op kunt.

 

In dit stadium melden vrouwen zich vaak aan voor het jaarprogramma, ze hebben alles al geprobeerd maar durven zich niet te ontladen uit angst voor de pijn. Via de Vrouwenkracht-methode kun je de 5 minuten regel toepassen om je emoties kort en op een gezonde vrij eenvoudige manier te ontladen. Je gaat je zoveel beter voelen daarna en het is vrijwel pijnloos.

 

Uitleg 5 minutenregel

 

Als een negatieve emotie opkomt, ga dan op de bank zitten of ergens anders waar je even alleen kunt zijn.

 

Nodig de emotie vervolgens helemaal uit, leg je handen op de plek waar je de spanning voelt in je lichaam.

 

Blijf er met je totale aandacht bij en neem heel bewust waar wat er allemaal in je lichaam gebeurt, leg je handen op de plaatsen waar je het voelt. Dat zorgt er ook voor dat je niet in je hoofd schiet. Doe dat zonder oordeel en laat de energie van je emotie een uitweg zoeken, dan kalmeer je vanzelf binnen enkele minuten.

 

 Je blijft de beweging volgen als energie zonder er een verhaal van te maken.

 

Je zult opmerken dat je nadien weer helder kunt denken en dat je lichaam binnen een paar minuten totaal ontspant. Het kan ook zijn dat er bij deze oefening oude, onderdrukte emoties naar boven komen zoals boosheid en verdriet.

 

Doorvoel dan op dezelfde manier deze emoties, zonder jezelf af te vragen waarom je ze hebt.

 

 Nodig de emotie volledig uit en wacht tot de energie vanzelf afneemt in je lichaam.

 

Het kan zijn dat je lichaam zich wil ontladen van spanningen door tranen in je ogen. Laat het toe; zo ruim je weer een deel opgeslagen negatieve emoties vanuit je pijnlichaam op.

 

❥ Als je emoties van boosheid ervaart, ga dan fysiek bewegen met korte krachtige bewegingen, dan kan het lichaam zich ontladen doordat je het de ruimte geeft.

 

Ga niet analyseren of jezelf pas toestemming geven als je een aanleiding of reden hebt, om ze rechtmatig te mogen uiten.

 

Realiseer dat je OUD zeer aan het verwerken bent, waardoor er meer ruimte in je lichaam en voelen vrijkomt en de stress afneemt. Hierdoor kun je uiteindelijk veel meer je zachte gevoelens voelen vanuit het speelse kind en je intuïtie.

 

Dit proces dwingt je er eigenlijk toe om gewoon aanwezig te blijven bij wat er gebeurt, bij jezelf, bij de angst en bij de pijn die op celniveau losgelaten wil worden.

❥ Je gaat letterlijk een paar minuten in de ervaring zitten en je geeft je eraan over.

 

Dan merk je vanzelf dat je niet bang hoeft te zijn voor de pijn en deze je niet zal overladen maar er juist gedoseerd uit zal komen en je je vrijwel meteen opgelucht gaat voelen. Dan heb je het goed gedaan.

 

Door letterlijk aanwezig te blijven in het moment en dit te laten gebeuren, keer je terug naar de ervaring van je eigen wezen, je ziel. Dan ontstaat er weer ruimte voor je intuïtie.

 

Als je dit regelmatig hebt gedaan, kan het licht van je ziel weer gaan doorbreken en dingen zichtbaar voor jou maken, antwoorden geven op de vragen die je hebt. Je krijgt dan weer inzichten, openbaringen en jouw compassie voor jezelf maakt een einde aan je angsten. Door de ontladingen die je vanuit je volwassen deel laat plaatsvinden, vanuit vertrouwen en vanuit het opruimen en opschonen van je pijnlichaam, komt je levensvreugde er weer voor in de plaats terug. Je gaat je zoveel beter voelen.

 

Dit is een groot keerpunt in je transformatieproces doordat je fixatie op het denken en je angst wordt doorbroken door in de ervaring te gaan.

Dan vindt er een grote verdieping in jezelf plaats, waardoor er weer vanzelf ruimte komt voor je hartsbewustzijn en je lichaamsbewustzijn, ontspanning neemt weer toe. Je wordt hierdoor veel meer jezelf en je zal de wereld minder vijandig ervaren. Er komt vertrouwen voor in de plaats, in jezelf en in de wereld om je heen. Je activeert je hogere bewustzijn.

 

❥ Dan zie je dat het eigenlijk vrij eenvoudig is met de 5 minutenregel om uit je ‘‘zelfgecreëerde pijn’’ en lijden te stappen.

 

Hiermee los je je vermoeidheid ook op, omdat je naar een veel hoger trillingsniveau gaat, waar meer zelfliefde is, meer inzicht en je gezondheid verbetert.

 

Het is veel gemakkelijker om je pijnlichaam op te schonen dan je emoties te blijven onderdrukken.

Door niet over jezelf te oordelen dat je deze emoties hebt, krijg je hele waardevolle informatie en inzichten van binnenuit over jezelf. Als er dan nog angst opkomt, kun je deze makkelijker relativeren, dan weet je ook dat het je aandacht, liefde, compassie en geduld vraagt. Zo kun je je eigen gekwetste kind zelf troosten en je innerlijke criticus achterin de bus zetten.

 

Als je bij de 5 minutenregel bij je angstsensatie kunt blijven om deze te ontladen, ontspant deze zich en vertelt jou het verhaal wat erachter zit.

 

❥ Hoe verder je komt in dit proces van het leren opschonen van je pijnlichaam, hoe meer je in een nieuwe werkelijkheid van je beleving en je leven stapt, je persoonlijke trillingsfrequentie komt op het niveau van je ziel.

Door deze oude gewoonte te doorbreken kom je in balans. In een jaar tijd kun je al je oude shit opgeschoond hebben. Waarom nog langer lijden als het niet hoeft.

 

© Tamara Beekmans

www.vrouwenkrachtacademie.nl