Wanneer men denkt zijn of haar tweelingziel ontmoet te hebben, legt men in feite alle eigen verantwoordelijkheid bij deze zogenaamde tweelingziel, die ineens verantwoordelijk is voor alles dat moeizaam gaat in het leven, want blijkbaar vindt men dat relaties met tweelingzielen moeizaam moeten zijn en vol strijd. Maar waar het eigenlijk om gaat….is dat men iemand in zijn of haar leven tegenkomt die een spiegel is voor al datgene dat in henzelf nog niet in balans is.

Thuis bij jezelf, geborgen in jezelf. HSP-ers ervaren vaak dat situaties of personen hen energetisch leegzuigen. Nou dan wil je toch weten hoe dit kan en wie dit telkens weer doet? Door opmerkzaam en aanwezig te zijn ga je dat al heel snel zien (want bewustzijn is gewaarworden). Het wordt nu erg lastig om jouw huis leeg te roven! Aanwezigheid is je ruimte volledig (durven) innemen. Je voelt nog steeds mensen en sferen heel duidelijk aan, maar het haalt je niet meer uit balans.

Het proces naar hoger bewustzijn, de weg naar verlichting is een proces wat met vallen en opstaan gaat. In de periodes dat we vallen willen wij nogal graag terugvallen in ‘oude’ gewoontes, maar dan is het wel nodig om bewust te blijven van het pad waar je op zit. Je zal door oude lagen heen moeten en bepaalde pijnstukken weer moeten voelen, want alleen zo kan er weer licht binnen komen bij jou. En doordat alles weer aan het licht komt, kan het geheeld worden.

Je eigen sterk ontwikkelde intuïtieve vaardigheden gebruiken om mediafiguren te observeren en intuïtief waar te nemen vanuit je hart en met de ogen van je ziel.

Dat we het leven niet alleen maar als mooi, gelukkig en fijn ervaren is een gegeven. We leven namelijk op de aarde en we ontkomen op deze wereldbol niet aan de golfslag van het leven en de dualiteit, de tegenstellingen in het leven. Mensen komen en gaan, we komen samen in liefde en scheiden weer in pijn en met conflicten, bij leven en bij dood.

Er speelt, zoals gewoonlijk, weer veel op energiegebied. Ik merk het o.a. in veel en intens dromen, veel snot wat eruit komt en werking in vijfde chakra. Het helpt enorm om wat er in mij, mijn energie en mijn lichaam gebeurt, te bekijken vanuit een groter geheel, het te zien als proces en het te vergelijken met zichtbaar en tastbaar schoonmaakwerk. Ik voel mij dan meteen groter, ruimer en krachtiger. Ik herinner me mijn taak en ik weet dat ik het kan.

In het pure moment van het NU kan het ego niet aanwezig zijn, voor het ego heb je namelijk altijd je denkwereld nodig. Het pure moment van het NU is dus een heel belangrijk moment in je leven… zelfs het belangrijkste moment, het bepaald immers je verleden, heden en je toekomst zonder dat jij er maar ook iets voor hoeft te doen.

Je ‘moet’ niks! Dat weten we allemaal. En toch gebruiken we vaak ongemerkt het woord. Als iemand tegen je zegt.. ‘je moet dit of dat’ komt je innerlijke vaak in verweer. Je voelt je gecommandeerd.. beperkt.. klein.. onderdrukt.. Je hoort het dus niet graag van anderen. Waarom dan wel van onszelf? Waarom zouden we het van onszelf dan wel accepteren? We hebben het nooit gemerkt omdat we niet beter wisten. Als je het een tijdje niet meer gebruikt, zal je het verschil wel merken.

Als uiterst gevoelige ziel vind ik het heel erg lastig om mijn eigen lichtje brandend te houden en dat te doen waarvoor ik hier gekomen ben. Het is opvallend dat heel veel lichtwerkers een moeizame jeugd hebben gehad, sowieso een moeizaam een eenzaam leven hebben. Veel lichtwerkers zijn opgegroeid in ontwrichte gezinnen waar misbruik en mishandeling in allerlei vormen de boventoon voeren. Veel onveiligheid, drugs en alcoholisme, verbaal geweld, fysiek geweld.

Vandaag vraagt het derde chakra, de plek bovenin je buik en net onder je ribben, aandacht. In het derde chakra liggen veel spanningen opgeslagen. Spanningen die samenhangen met moeten, je best doen, hard werken, actie ondernemen vanuit denken, angst en wilskracht. Je mag de tijd nemen om dit contact met jezelf te maken. Het kan zijn dat er spanning vrijkomt in de vorm van gapen, huilen, boeren, borrelen in je buik. Het hoort er allemaal bij...

Meer weergeven