Ik had nooit eerder bewust mijn aandacht naar binnen gericht, dat was goed voelbaar. Eerlijk gezegd had ik geen idee dat er ook een innerlijke wereld bestond. Dat had ik nooit geleerd op school, en ook thuis spraken we nooit over onze gevoelens. Ik was altijd bezig. Stond nooit stil bij zaken die ik voelde. Onbewust leefde ik op de overleving stand. Gewoon knallen, dat doen we toch allemaal?! Mijn hoofd regeerde de hele dag. Daar twijfelde ik nooit aan, waarom zou ik ook?

Mijn stelling is: hoe meer bewust iemand is van zichzelf, de ander en de wereld waarin we leven hoe minder vatbaar iemand is voor PTSS. Over het algemeen is defensie erop gericht militairen in zekere mate onbewust te houden. Voor individueel denken en eigen identiteit is er nauwelijks ruimte. “Wie ben jij nou echt?” is een vraag die jou als persoon binnen defensie echt niet gesteld wordt.

Dat is enorm bevrijdend, maar minstens net zo uitdagend! Want we beginnen nu te merken dat het menens is. Wat eerder nog de ver-van-mijn-bed-show leek, een grappig zonnestormpje, frequentiestijgingen en andere stimulansen om slapende, onbewuste delen wakker te maken, blijkt nu een 'geen-weg-meer-terug' te zijn geworden. Bakken vol licht worden dagelijks bij ons voor de deur gezet, en al wil je de deur dicht houden; het licht schijnt overal dwars doorheen.

''De waarheid'', we hebben er een moeilijke relatie mee als mensen. We vinden het ongemakkelijk. Het is pijnlijk en hard soms. We hoeven ons niet in te graven voor ''de waarheid''. Het andere uiterste is dat je iedereen jouw waarheid opdringt. Terwijl vele toch niet willen luisteren.

Wat zo’n moment van verlichting wel doet is jou een blijvend bewustzijnsverruiming geven. Je krijgt als het ware een extra dimensie erbij waarin je in staat bent het grotere geheel te overzien. Je maakt makkelijker contact met je innerlijke bron en je kunt makkelijker door de illusie van het denken en de gecreëerde wereld heen kijken.

De kinderen van NU zijn niet in een oude hiërarchie, in oude systemen of in oude visies te plaatsen. Zij willen hun eigen ‘nieuwe’ wereld scheppen, vanuit hun eigen visie, talenten en gaven. Het is niet alleen aan hun om zich aan te passen aan de oude wereld, maar wij zouden er goed aan doen om ons ook te verbinden met die van hen. Want op dit moment blijven we proberen iets nieuws in iets ouds te stoppen.

Je hart openen om de liefde om je heen te verspreiden, dat is makkelijker gezegd dan in de praktijk gedaan. Open je hart en strooien maar. Natuurlijk werkt dit zo niet. Het begint bij de basis. Zelfliefde. Houden van jezelf. Met als doel jouw bezeerde en geraakte hart, jouw levensmotor, (weer) ontvankelijk te maken -zeg maar gerust open te stellen- voor liefde. Liefde voor jezelf. Als krachtbron.

Verstokte vleeseters zorgen elk jaar voor 46 dode dieren. Maar ook het eetpatroon van de gemiddelde Nederlander kost nog altijd 26 dieren per jaar het leven. Bij Spaar ze allemaal spaar je geen plastic diertjes, maar echte dierenlevens. Je kunt altijd en overal meedoen, in iedere supermarkt. Iedereen die graag meer dieren het leven wil sparen kan zich inschrijven op www.spaarzeallemaal.nu en ontvangt dan een persoonlijk bespaarplan voor 1 maand, inclusief lekkere plantaardige recepten en tips.

Wat doe je als de politieke top door en door corrupt is? Wanneer het systeem zo gemaakt is dat het de criminele leiders beschermt? De legertop en de White Hats ontwikkelden een plan. Het Plan. In plaats van een militaire coup, koos men ervoor om het Plan door hun nieuwe politieke leider uit te laten voeren. De groep erachter noemde zich America First. Het publiek wordt geïnformeerd via Q-anon: “Vertrouw het plan.” Lees meer

Er is een digitale oorlog aan de gang waarbij Facebook zich heeft gericht op het verwijderen van gezondheidspagina’s in natuurlijk leven, welzijn, meditatie, en natuurlijke genezing. De afgelopen week zijn dan ook honderden pagina’s (waaronder de pagina LeefBewust.NU) zonder enige aankondiging verwijderd waarbij het lijkt alsof ze nooit bestaan hebben! Wat zit hier achter? Waarom? En welke pagina’s zijn nog meer verwijderd? Lees meer

Meer weergeven