Juno Burger

Leven vanuit deze plek gaat vaak gepaard met een gevoel van eenzaamheid, van verlies. Er mist iets. Mens zijn betekent vergeten dat je unieke persoonlijke reis, ondanks je gevoel van afgescheiden zijn, nog altijd plaatsvindt in de eenheid.

In die zin ben je dus letterlijk de schepper van de realiteit waarin je bevindt. Als je zo kijkt ben je dus geen slachtoffer maar letterlijk de medeschepper van een werkelijkheid waar je mogelijk heel blij mee bent of misschien juist helemaal niet. Het gaat hier niet over schuld of oordeel maar over bewustzijn.

Een studie volgde 30.000 volwassenen in de VS gedurende acht jaar. Ze vroegen de mensen: "Hoeveel stress heb je ervaren tijdens het afgelopen jaar?" Ze vroegen ook: "Geloof je dat stress slecht is voor je gezondheid?" Vervolgens gebruikten de onderzoekers openbare sterftecijfers om na te gaan wie stierf. Mensen die vorig jaar veel stress ondervonden, hadden 43% meer kans om te sterven. Maar dat gold enkel voor mensen die dachten dat stress gevaarlijk was voor hun gezondheid. Mensen die veel...

Wonderlijk genoeg is juist het conflict zelf de uitnodiging van het leven om je eraan te herinneren dat het de onopgeloste business in je rugzak is die dit veroorzaakt. De sleutel tot het oplossen van elk conflict is om jezelf de vraag te stellen wat het in jou is dat dit conflict mede mogelijk maakt. Niet vanuit schuld maar vanuit bewustzijn.

We kunnen onvoorwaardelijk liefhebben en het onmogelijke creëren en tegelijkertijd kunnen we haten, polariseren en de mensheid en onze planeet tot aan de rand van de afgrond drijven. Het is tijd dat we dit volledige spectrum van menszijn in eigendom nemen. Niet alleen de mooie kanten maar ook de donkere kanten want dat zal ons uiteindelijk tot een compleet en echt mens maken.

Je ziet keer op keer de symptomen van je onbewuste creatie maar omdat je jezelf niet ziet als een schepper van de realiteit waar je in zit, overzie je ook niet welke krachten hierin een rol spelen.Dit is de tragiek van de onbewuste menselijke creatie. Je projecteert jezelf in het veld van oneindige mogelijkheden en ziet daar één-op-één terug wie je nu gelooft dat je bent. Dit gebeurt op individuele schaal maar ook in het collectieve.

Ware compassie maakt een einde aan de illusie dat er zoiets bestaat als een afgescheiden individu dat op zoek is naar eenheid. Het onthult daarin dat het individu, de zoektocht naar eenheid en de eenheid die gezocht werd altijd al uit hetzelfde gemaakt waren: het grote niets dat zich als alles manifesteert. Daarmee is compassie een massavernietigingswapen.


27 juli t/m 3 augustus 2018 gaan Juno Burger, Eva Jans, Tijn Touber & Binkie Dabekaussen naar Lesbos om te helpen in Home For A Day. In dit restaurant koken eigenaren Nikos en Katarina met hart en ziel meer dan 2.000 maaltijden per dag voor vluchtelingen die hier kunnen eten. We willen ook jou vragen je rijkdom te delen met deze mensen in nood. Daarom starten we nu met de ''55 voor Lesbos'' actie. Hierin vragen we je om een minimale bijdrage van €55,- die direct naar voedsel gaat .

Wanneer de volgende gedachte zich aandient, neem deze bewust waar en laat die gedachte er volledig zijn. Zie het voor wat het is in dat moment: er wordt een gedachte gedacht. Stop dan en daar het verhaal. De gedachte zal jou loslaten en je niet meer lastigvallen. Niet omdat die gedachte in de eerste plaats lastig was maar omdat je het jezelf niet langer onnodig lastig maakt...

Meer weergeven