Tamara Beekmans

Parentificatie, wanneer de grenzen vervagen, waar blijf jij dan?
Het betekent dat je niet op de goede plek staat binnen je familiesysteem. Als kind wordt je dan heel snel volwassen en neemt de zorg over, puur uit nood en onbewust voor je interne veiligheid.

Hooggevoeligheid en liefdesrelaties
Ken je dat? Word je gemakkelijk verliefd, maar ben je tegelijkertijd bang voor intimiteit? Of heb je al besloten dat liefde voor jou als hooggevoelige niet is weggelegd?

Wat betekent goede gronding nu eigenlijk?
Hooggevoelige mensen hebben vaak enorm veel moeite om bij zichzelf te blijven. Hoe kun je er nou zelf voor zorgen dat je 1e chakra open blijft voor goede aarding? Een van de meest praktische en eenvoudige methoden is om op blote voeten te lopen.

Ik was mijn moeders moeder, ik moest leren mijn eigen plek in te nemen
De rol die ik in mijn gezin van herkomst innam, was dat ik mijn moeders moeder wel eens was, in plaats van haar dochter. Ook stond ik vaak op de plek van mijn afwezige vader.

Wist je dat je van alle ziektes spontaan kunt genezen?
Hoe kan stoppen met je baan, je lichaam genezen? Hier had ze niks over geleerd tijdens haar 12 jarige medische opleiding.

Het onzichtbare verdriet van een dochter
Waarom het van cruciaal belang is om de relatie met je moeder te helen.

Wanneer diepe pijn en angst zich los willen maken
Wanneer diepe pijn en angst zich willen losmaken uit het onderbewuste, wil je lichaam zich ontladen van de (oude) opgeslagen emoties. Als je je hier nog niet bewust van bent kan het zijn dat je ze ervaart als “nieuwe angsten’’ of “pijnlijke ervaringen van dat moment’’.

Interne veiligheid (3/3)
Als je de veiligheid extern zoekt, kan het zijn dat je die veiligheid zoekt in relaties, in contacten met anderen en dat deze mensen jou moeten bevestigen.

Interne veiligheid (2/3)
Welke boodschap heb jij onbewust opgepikt in je kindertijd in je gezinssituatie? Dit zijn nu de grondovertuigingen die je leeft.

Interne veiligheid (1/3)
Veel mensen zoeken hun veiligheid voortdurend buiten zichzelf. Werkelijke veiligheid zit van binnen, maar wanneer je nog je nog volop in je overlevingsmechanisme zit dan kan het zijn dat je die veiligheid buiten jezelf zoekt.

Meer weergeven