Fran Tielemans

Wat gaat het hard deze maand, vind je niet? Het is alsof de intensiteit nog versterkt naarmate de laatste dagen van dit jaar naderen. Maar het is een andere soort intensiteit dan die van een half jaar geleden, lichter, helderder, directer. Er is immers al zoveel opgeschoond het afgelopen jaar, dat de krijtlijnen voor het komende jaar steeds duidelijker voelbaar zijn. Tot de Nieuwe Maan op vrijdag kan je je nog sterk in de 'Zo wil ik het niét meer'-modus bevinden, en dat is een gezonde...

Deze tijd, op de vooravond van een nieuw jaar, kan voor jou een moment zijn om jouw kracht terug op te nemen. De 23/5-trilling van december zal je dan een gevoel geven van tevredenheid. Een gevoel dat je er alles hebt uitgehaald wat erin zat, en dat je met gerust gemoed dit intense jaar kan afsluiten, en klaar bent voor het volgende.

Dit is de voorlaatste maand van 2018, wat betekent dat je op die 2 maand nog heel veel groei kan neerzetten, extra veel kan loslaten en heel veel kan trans-formeren. Je wordt heel sterk innerlijk geleid nu, er is een massa informatie beschikbaar, en al wat je dit jaar ‘afwerkt, hoef je volgend jaar niet meer door te gaan. De 11 helpt je boven jezelf (je lagere zelf) uit te stijgen, stilaan een streep onder het verleden te trekken, uitdagingen te overwinnen en jezelf verder te brengen dan je ooit

Het is bijna november, de voorlaatste maand van dit 11-jaar. Dat wil zeggen dat je, wanneer je even terugblikt naar het begin van dit jaar, je een grote groeisprong hebt gemaakt.

Je kan ook zomaar vanuit het niets energetisch aangevallen worden door mensen die het moeilijk hebben, die sterk geïrriteerd of zelfs hatelijk reageren op het licht dat je bent en uitstraalt, en die niet het nodige inzicht bezitten over wat projecteren is, en wat de energetische en karmische gevolgen zijn daarvan.

Wanneer je de onbewuste gewoonte hebt teveel op je schouders te nemen, teveel te doen wat eigenlijk de verantwoordelijkheid van anderen is, of wanneer je te weinig verantwoordelijkheid voor jezelf, je leven en je pad neemt, zal je daar duidelijke signalen rond krijgen.

Oktober is een overgangsmaand, die de brug maakt tussen de hoge trilling van september en de landing, daadwerkelijke verandering en loslaten van november. Veel kans dat je deze maand inzet met gemengde gevoelens. Je bent blij dat je je dit jaar staande hebt kunnen houden, en meer zelfs, dat je erin bent geslaagd om nieuwe denkpatronen aan te nemen, te breken met oude gewoonten die eigenlijk destructief waren, en dat je je een heel stuk helderder en wijzer voelt dan op 1 januari van dit jaar....

Morgen loopt Pluto eindelijk opnieuw direct, na zijn retrograde periode van in april. Dat wil zeggen dat zich dan een groot portaal voor transformatie sluit. Dat kan je een gevoel geven van opluchting, van opheldering, wanneer je jouw grote transformatiethema('s?) vanaf april een stuk intensiever dan voordien bent beginnen aanpakken, en nu al de resultaten ervan ziet én neerzet, en wanneer je écht moeite hebt gedaan om jouw drempels in dit stuk over te gaan, meerdere keren, tot de drempel...

Het is een heel normaal verschijnsel na een grote trillingsverhoging, dat je merkt dat je niet meer resoneert met mensen met wie je een half jaar geleden wél nog resoneerde.

Je kan stilaan een heel nieuwe energie voelen opborrelen, die je in staat stelt verder te gaan op je weg. Dit is geen tijd meer om lang te twijfelen, dit is een tijd om te doén, en deze week kan je je moed bijeen rapen om beslissingen te nemen en actie te ondernemen. Ook al neem je maar kleine baby-stapjes, toch breng je net door te doén de energie in beweging, en van het ene kom je dan automatisch bij het andere.

Meer weergeven