Fran Tielemans

Na de onderbroken nachten, de talrijke energieshiften en bijhorende onrust van vorige weken, kan je deze week beweging voelen en zien. Dit is ook een week om volop je healingtools te gebruiken die je afgelopen jaren hebt verzameld, om je opnieuw in balans te brengen (thema van de maand, weet je nog?). Dit is ook het jaar om je een stuk bewuster te worden van je eigen healingcapaciteiten, en om angsten, onzekerheden en twijfels daarrond los te laten.

De intense energie van afgelopen week heeft gemaakt dat veel mensen snel geïrriteerd raakten, zich opgefokt voelden, hun gewone stabiliteit totaal kwijt waren of een fysieke dip hadden. Dit is dan ook een jaar waarin je kracht, geduld en doorzettingsvermogen echt nodig zijn om 'het werk af te maken'. Om niet te snel op punt Z te willen zijn, terwijl je nog op punt X staat en er op punt Y nog wat mag geleerd worden.

Mei is een maand met een onderliggende 8-trilling, wat betekent dat je duidelijk zal zien waar of met wie je uit balans bent. Wees niet teleurgesteld wanneer je merkt dat je inderdaad op enkele aspecten van jezelf, je leven of relaties helemaal uit balans bent. Wees blij dat je het ziét, en dat je alle potentieel hebt om verandering aan te brengen daar waar het nodig is.

Het kan best zijn dat de hoge trilling van deze week én het begin van de Pluto retrograde afgelopen woensdag wat heeft losgemaakt in je. En toch kan je dan niet anders dan de confrontatie met jezelf aan te gaan, proberen in te zien wat er kan ingezien worden, om te vormen wat veranderd mag worden, en totaal los laten wat steriel, verkalkt en blokkerend is geworden. Dat vraagt moed, inderdaad, maar je weet ook dat nu aanpakken de bevrijding en het nieuw begin van morgen is.

Een periode van grote Licht-instroom brengt altijd onrust mee. in jezelf - je denken, emoties, lichaam en leven. Maar ook rondom jou en in de maatschappij. Donkere kantjes worden plots zichtbaar, je ziet je geconfronteerd met je eigen schaduwstukken, en met die van anderen. Hoe groter de onbalans, onvrede en kloof tussen de liefde die steeds aanwezig is in de puurste kern van elk Zélf en de gekwetste persoonlijkheid, hoe groter de behoefte om de eigen duisternis naar buiten te gooien, om ze te...

Over je grenzen (laten) gaan, zorgt vrijwel altijd voor energielekken en karmisch onevenwicht, en dat voelt heel ongemakkelijk aan. Tot je het denkpatroon en de overtuigingen begrijpt die aan de basis hiervan liggen, en haast altijd te maken hebben met angst om niet meer geliefd te zijn. Gezonde dienstbaarheid kan alleen maar bij gezonde grenzen, en die worden altijd gevormd door een gezonde portie zelfliefde, zelfwaardering, zelfrespect en zelfaanvaarding.

Waar je enkele jaren geleden zonder veel problemen nog een hele tijd de andere kant kon opkijken wanneer je weerstand had naar verandering, brengt de kosmos en je Hoger Zelf dit jaar en zeker in april alles zodanig in stelling dat je niet anders kan dan zien wat er op je hogere agenda staat.

Het is mogelijk dat je je wat dooreengeschud voelt na die energieshift van de voorbije week. Er kunnen heel wat emoties zijn naar boven gekomen, en je kan je moe en kwetsbaar voelen. Is normaal, was niet niks wat je hebt geassimileerd. De uiteindelijke resultaten hiervan - verandering in denken en aanpakken - zullen zich de komende weken manifesteren.

Deze week brengt een Volle Maan én een Lente-equinox: kan vrij intens zijn, maar intens hoeft niet altijd synoniem te zijn van 'moeilijk'. Het is alsof verleden en toekomst hier samen komen, en je sterk kan voelen dat je op een scheidingslijn staat: je ziet vanwaar je bent gekomen, je voelt hier en daar nog draden vanuit je verleden die nog niet helemaal opgelost zijn en je tegenhouden voluit vooruit te gaan.

De 12-trilling van 2019 zet je aan tot overgave, geduld, realisme en helpt je in te zien dat je dit jaar integreert wat er vorig jaar is 'binnengekomen'. Maar ze helpt je ook om jouw hele plaatje te zien, te zien wat belangrijk is, en hoe je vanuit je hart de komende jaren en de rest van je leven wil groeien. En om je hele plaatje te zien, is het nodig jezelf rust te gunnen, te verwerken wat je afgelopen jaar opgehaald hebt aan energetisch materiaal of aan nieuwe informatie.

Meer weergeven