Robert Bridgeman

Het aantal kankerpatiënten groeit gestaag. Maar wat is het eigenlijk voor ziekte? En dat is het vreemde. Kanker is niet ‘iets’. Kanker is geen virus en geen bacterie, het is niet eens besmettelijk. De gevreesde ziekte is zelfloos. Het lijkt een ziekte, maar het is meer een soort karma. Kanker is het lichaam dat ons een les geeft. Dat ons vertelt wat wel en niet goed voor ons is. Kankersoorten hebben, naast fysieke oorzaken, ook een emotionele, mentale en spirituele reden.

Steeds meer mensen houden zich bezig zaken als met yoga, meditatie, mindfulness, coaching, healing, manifestatie, lichter leven, mooier leven en spiritualiteit. Logisch? Er zijn nog nooit zoveel mensen geweest met stressklachten, burn-outs en depressieverschijnselen.

Heel veel Nederlanders hebben moeite met drank en/of drugs. Moeite met er af blijven bedoel ik, of met mate gebruiken. En dat is ook logisch. Ieder mens is pijn vermijdend en genotszoekend ingesteld. Dat is een overlevingsmechanisme dat in ons brein is geprogrammeerd.

Er zijn er zovelen die worstelen met hun zichtbaarheid. Die in de schaduw blijven... Uit angst. En dan met modder gooien naar zij die het wel durven. Ik bewonder ieder die gaat staan voor wat hij of zij gelooft. Ieder die zichzelf tentoonspreidt ten behoeve van het grote geheel. Die zich boven het maaiveld laat zien. Ten behoeve van het welzijn van mensen, dieren en moeder aarde. Die mensen mag je dapper vinden. Hou op met dat gezeur over ego.We zijn allemaal work in process.

Na het beklimmen van de Kilimanjaro (2014) kreeg ik in januari 2017 de kans om 22 Zwolse ondernemers te begeleiden naar de top van Kilimanjaro door middel van ademtechnieken. Samen met hoogleraar cardiologie Arnoud van ’t Hof ontwierp ik een onderzoek. Het ging hier om 22 niet getrainde klimmers. Ze hadden geen maandenlange adem- en koudetraining gehad. De expeditieleden werden door mij begeleid door middel van ademhalingstechnieken tegen hoogteziekten, terwijl de 25 andere ondernemers...

Angsten zijn poorten waarachter een beloning voor je verscholen ligt. Hoe jammer is het dat we angsten ons juist laten tegenhouden. Angst om alleen te zijn houdt ons gevangen in relaties waarin we allang niet meer thuishoren. Angst om uitgestoten te worden door anderen houdt ons gevangen in een leven dat niet zo goed bij ons past. Waarom laten we angsten niet gewoon varen? Eigenlijk is het heel simpel: We willen wel, maar weten niet hoe het moet. Daar gaan we met dit artikel verandering...

In juni gaan wij naar Lesbos, om daar op locatie vrijwilligerswerk te doen. Stichting Because We Carry is nu een paar jaar actief op Lesbos. Ze helpen mensen aan eerste levensbehoeften als eten, borden, bestek en dekens. Ik doneer zelf € 1000,- vanuit Bridgeman. In totaal mag ik € 1000,- aan donaties ophalen om mee te nemen voor de mensen daar. NIETS DAARVAN BLIJFT AAN DE STRIJKSTOK HANGEN! Alles komt direct ten goede aan de mensen die het nodig hebben. Help je me mee te helpen?

Stel je eens voor.. Dat we onze overlevingsmechanisme kunnen overwinnen en leren leven in plaats van overleven… Dat onze leiders bij elke beslissing aan de komende zeven generaties zouden denken… Dat we niet meer alleen voor onszelf en onze (klein)kinderen leven, maar allemaal ons leven zouden wijden aan het welzijn van de mensheid… Van alle mensen… Het welzijn van de wereld…Van alles wat leeft… Dus… Van egoïsme naar altruïsme… Van hebberigheid naar wijsheid… Van nemen naar geven… Compassie…

Veel mensen worstelen met overgewicht. De verleidingen van de moderne maatschappij waar we in leven zijn groot. Je kunt gewicht zien op vier niveaus: Fysiek, Emotioneel, Mentaal en Spiritueel. In deze blog leg ik je graag uit wat je per lichaam kunt doen om jezelf in de vorm te krijgen die je van binnen voelt dat je hebt.

Zorg goed voor je lichaam en heb het lief. Maar identificeer je er niet mee... Zorg goed voor je mind en heb het lief. Maar identificeer je er niet mee... Zorg goed voor je emoties en heb ze lief. Maar identificeer je er niet mee... Zorg goed voor je naasten en heb ze lief. Maar identificeer je er niet mee... Zorg goed voor je werk en heb het lief. Maar identificeer je er niet mee... Zorg goed voor je spullen en heb ze lief. Maar identificeer je er niet mee... Zorg goed voor je herinneringen en...

Meer weergeven