Petra Stam

Nieuwe manen hebben te maken met een nieuw begin, Schorpioen heeft te maken met het einde van iets. Dit is een goede tijd om stil te staan bij wat je bent ontgroeid, welk stukje in jezelf (gedrag, gedachte, mechanisme, etc.) oud en gedaan is. Schorpioen heeft een tweede beeld in zich: Adelaar. Hierin ligt de uitdaging om delen uit je lagere natuur te overstijgen en te gaan leven vanuit je hogere waarheid. Zo wordt dit een tijd van transformatie.

18:26 uur Rennen, vliegen, jagen… we zijn aangekomen in de periode van de Jachtmaan. De tijd lijkt zo snel te gaan, de dagen zijn steeds korter, informatie komt via vele wegen steeds sneller tot ons… het is een kunst om in alle veelheid ook nog tot jezelf te komen en bij jezelf te blijven. De Jachtmaan draagt het thema ‘overleven en transformatie’. De natuur trekt zich in zichzelf terug en de krachten van de onderwereld worden zichtbaar: bladeren vallen en zullen verteren, de typische...

We bevinden ons in de periode van de Maan van het Hemelvuur met het thema ‘inzicht en waarheid’. Waarin ben je goed (geworden)? Neem je de tijd om te luisteren naar je ingevingen? Het kan allemaal duidelijkheid geven over jouw zienswijze en waarheid. Door je bewust te worden van wat je voelt en te checken of dat waar is, weet je dat je kunt vertrouwen op je intuïtie en heldervoelendheid. Je kunt in deze periode inzichten krijgen over hoe je vastgeroeste gewoontes of werkwijzen kunt veranderen.

De nieuwe maan is zowel het einde als het nieuwe begin van een cyclus. Het is een tijd van evaluatie (van oude gewoonten en gedragingen, situaties, contacten, etc.), loslaten en nieuwe voornemens. Heb je (nog) een duidelijke bestemming voor ogen? Welke stappen zijn nog nodig om een gesteld doel te verwezenlijken? Welke blokkades houden jou weg bij je bestemming? Welke eerste resultaten heb je bereikt tijdens jouw groeiproces?

De Maan staat in het sterrenbeeld Waterman, waardoor vrijheid en het onderzoeken van nieuwe ideeën je gedrag kunnen bepalen. Samen met gelijkgestemden zijn is fijn, maar voor mensen die jou in een bepaalde richting willen duwen trek je je wenkbrauwen op. Probeer te handelen met je kennis over oorzaak en gevolg en wees origineel, want daardoor ontstaat vernieuwing. Voor de buitenwereld kun je grillig overkomen, voor jezelf is dit een tijd om jezelf opnieuw uit te vinden en onafhankelijk(er)...

Besef dat je zelf (nieuwe) keuzes kunt maken, acties kunt ondernemen en dus ook de verantwoordelijkheid hebt om jouw persoonlijke wensen te laten volgroeien. Sta tijdens deze nieuwe maan vooral ook stil bij je wortels: Is je basis sterk genoeg? Welke behoefte aan steun heb jij? Wil je ergens bij horen? Het is extra belangrijk nu om ook te voelen en aan te geven wat jij nodig hebt, want anders ga je op eieren lopen om anderen veiligheid te geven terwijl je dat aan jezelf niet doet.

Wat nog niet voldoende is gegroeid, krijgt van de Zon een extra zetje. Tijdens deze volle maan kun je het licht ook op jezelf betrekken: kijk wat goed gaat en welke zaken wel wat meer in het licht mogen komen staan. Licht prikkelt het zenuwstelsel en maakt je alert en actief dus gebruik die energie om jezelf doelgericht en actief in de buitenwereld te laten zien. Het thema bij deze maan is ‘rijping’.

De Bloemmaan draagt het thema ‘groeikracht en verbinding’ en tijdens de nieuwe maan in deze periode is het belangrijk om je energie doelgericht te gebruiken om zo de groei vorm te geven waar jij naar streeft.

De volle Bloemmaan heeft het thema ‘groeikracht en verbinding’. Voor onszelf betekent dit: in verbinding blijven met je wensen en plannen, en bijzaken van hoofdzaken scheiden, zodat je groeit of succes hebt op het gebied waar jij dat verlangt.

De nieuwe maan staat in Stier. Dit geeft een rustige, tevreden en koesterende energie. Door te leven naar je inzichten heb je de mogelijkheid om een verandering in je leven teweeg te brengen of een persoonlijk probleem op te lossen. Doe het vooral anders dan je hiervoor deed! In het groot kunnen nieuwe ideeën (die bij de nieuwe tijd horen) een breder bereik hebben in de wereld.

Meer weergeven