Petra Stam

Maak voor jezelf duidelijk waarin jij je energie wilt stoppen en naartoe wilt uitsturen. Niet alleen de grenzen van de buitenwereld, maar ook de grenzen van de binnenwereld zijn eindeloos; onze mogelijkheden en creatiekrachten zijn oneindig. Wat ga je zaaien de komende tijd? Wees de magiër die je bent: geef richting aan je inspiratie, talenten en mogelijkheden, gebruik je wilskracht. Welke actie ga je ondernemen, welke nieuwe stap ga je zetten?

De gunstige invloed van Jupiter op de Maan geeft optimisme en enthousiasme. Vooral idealen of nieuwe zingevende gevoelens kunnen opborrelen en aandacht vragen. Gulheid, betrokkenheid, zelfvertrouwen en blijheid kleuren deze nieuwe maan. De verbinding tussen Saturnus en Neptunus geeft kracht om vaste structuren te geven aan een wens of droom. Dit biedt een vruchtbare bodem voor jouw droomzaadjes.

Het thema van de IJsmaan is ‘zuivering en diepgang’ en dat is nodig om in de lente bloei te kunnen ervaren. Welke voornemens heb je? Zijn je ideeën nog actueel of passend? Welke ga je uitwerken? Sta stil bij wat er in jezelf leeft of sluimert, bij wat wil ontwaken en uitgroeien. Voel wat je écht wilt vanuit je hart.

De eerste nieuwe maan in het nieuwe jaar gaat samen met een (gedeeltelijke) zonsverduistering. Het is een dubbelgoed moment dus voor reflectie: wat is klaar en laat je los of transformeer je voordat je een nieuwe cyclus instapt, een nieuwe weg inslaat of je voornemens gaat leven?

Nieuwe manen hebben te maken met een nieuw begin, Schorpioen heeft te maken met het einde van iets. Dit is een goede tijd om stil te staan bij wat je bent ontgroeid, welk stukje in jezelf (gedrag, gedachte, mechanisme, etc.) oud en gedaan is. Schorpioen heeft een tweede beeld in zich: Adelaar. Hierin ligt de uitdaging om delen uit je lagere natuur te overstijgen en te gaan leven vanuit je hogere waarheid. Zo wordt dit een tijd van transformatie.

18:26 uur Rennen, vliegen, jagen… we zijn aangekomen in de periode van de Jachtmaan. De tijd lijkt zo snel te gaan, de dagen zijn steeds korter, informatie komt via vele wegen steeds sneller tot ons… het is een kunst om in alle veelheid ook nog tot jezelf te komen en bij jezelf te blijven. De Jachtmaan draagt het thema ‘overleven en transformatie’. De natuur trekt zich in zichzelf terug en de krachten van de onderwereld worden zichtbaar: bladeren vallen en zullen verteren, de typische...

We bevinden ons in de periode van de Maan van het Hemelvuur met het thema ‘inzicht en waarheid’. Waarin ben je goed (geworden)? Neem je de tijd om te luisteren naar je ingevingen? Het kan allemaal duidelijkheid geven over jouw zienswijze en waarheid. Door je bewust te worden van wat je voelt en te checken of dat waar is, weet je dat je kunt vertrouwen op je intuïtie en heldervoelendheid. Je kunt in deze periode inzichten krijgen over hoe je vastgeroeste gewoontes of werkwijzen kunt veranderen.

De nieuwe maan is zowel het einde als het nieuwe begin van een cyclus. Het is een tijd van evaluatie (van oude gewoonten en gedragingen, situaties, contacten, etc.), loslaten en nieuwe voornemens. Heb je (nog) een duidelijke bestemming voor ogen? Welke stappen zijn nog nodig om een gesteld doel te verwezenlijken? Welke blokkades houden jou weg bij je bestemming? Welke eerste resultaten heb je bereikt tijdens jouw groeiproces?

De Maan staat in het sterrenbeeld Waterman, waardoor vrijheid en het onderzoeken van nieuwe ideeën je gedrag kunnen bepalen. Samen met gelijkgestemden zijn is fijn, maar voor mensen die jou in een bepaalde richting willen duwen trek je je wenkbrauwen op. Probeer te handelen met je kennis over oorzaak en gevolg en wees origineel, want daardoor ontstaat vernieuwing. Voor de buitenwereld kun je grillig overkomen, voor jezelf is dit een tijd om jezelf opnieuw uit te vinden en onafhankelijk(er)...

Besef dat je zelf (nieuwe) keuzes kunt maken, acties kunt ondernemen en dus ook de verantwoordelijkheid hebt om jouw persoonlijke wensen te laten volgroeien. Sta tijdens deze nieuwe maan vooral ook stil bij je wortels: Is je basis sterk genoeg? Welke behoefte aan steun heb jij? Wil je ergens bij horen? Het is extra belangrijk nu om ook te voelen en aan te geven wat jij nodig hebt, want anders ga je op eieren lopen om anderen veiligheid te geven terwijl je dat aan jezelf niet doet.

Meer weergeven