Eveline van Dongen

Hoe komen jullie toch zo intens gelukkig?
‘Velen weten niet dat Lucifer ‘lichtbrenger’ betekent. Hij is een engel die niet gevallen is uit zonde, schande of schuld. Hij is gevallen om weer op te staan vanuit de connectie met wie hij werkelijk is.

De droom van de elite en de nachtmerrie van de burger
Je kunt marionetten wel vervangen, maar het zal de vorm van het theater niet veranderen.

Hoera de pandemiewet is erdoor!
Door deze pandemiewet wordt voor een steeds groter aantal mensen duidelijk dat hun belang niet wordt behartigd in de politiek en dat we collectief ons lot in handen van een ander hebben gelegd.

“Je mag wel piepen, maar niet miepen...”
Ben je in staat om bij tegenslag de weg naar binnen af te leggen op zoek naar antwoorden in jezelf?

“Wij maken er een potje van en jullie krijgen daardoor de deksel op je neus”
Deze pot is zo vuil als de pan en dus maakt het niet meer uit wie er regeert. En mocht iemand toch buiten de pot pissen, dan wordt diegene direct afgeserveerd. De waarheid over de werkelijke plannen lijkt namelijk potdicht te zitten.

Een op de zes jongeren denkt erover om einde aan zijn leven te maken
Een op de zes jongeren denkt erover om einde aan zijn leven te maken: ‘Het is crisis op crisis en zij voelen dat’.

De wereld is een spiegel
Terwijl onze zichzelf noemende volksvertegenwoordigers een middelmatige cabaretvoorstelling opvoeren, vindt er achter de schermen een ramp plaats. Hoe houden we ons hoofd boven water?

Wat als we de pleister eraf trekken?
Het beleid lijkt vooral gericht op continu angst zaaien en bangmakerij waardoor de neerwaartse spiraal waarin onze economie en samenleving terecht is gekomen alleen maar meer wordt versterkt. Je kan er bijna niet meer omheen, dan te concluderen dat dit juist de bedoeling is.

De val van de koning(in)
In welke wereld willen wij leven, welke normen en waarden stellen wij centraal en op welk fundament bouwen wij de nieuwe wereld? Want dat de oude wereld ineenstort is een feit.

De val van onze samenleving is nabij
Het politiek toneel wordt gevoerd door partijen die de kunst van het water naar de zee dragen tot in de finesse beheren. De vraag is niet of, maar wanneer we deze vrije val gaan maken...

Meer weergeven