Gerrit Gielen

Er zijn heel veel engelen geïncarneerd op aarde, en iedere engel heeft zijn eigen reden om dat te doen. Maar er is ook een algemene reden: om de aarde te helpen. Door de aanwezigheid van al die engelen, van al die lichtpuntjes, wordt de menselijke samenleving als geheel wat lichter en gevoeliger. Wordt de trilling van onze wereld als geheel wat verhoogd. En dat gebeurt vooral als die engelen weer weten wie ze zijn, weer zelfvertrouwen krijgen: dan gaat hun licht pas echt stralen.

We proberen onze angsten te overwinnen door ons aan te passen aan de energieën en regels van deze wereld. Dit kunnen we alleen bereiken door onszelf innerlijk te verdelen en te labelen: sommige delen zijn goed, andere slecht. De slechte delen moeten onderdrukt worden. Wat kunnen we doen? Hoe maak je jezelf weer heel, weer één? Daarvoor moeten we eerst de ware aard van eenheid begrijpen.

In veel spirituele teksten kom ik het begrip 3D tegen, de D staat voor dimensie. Daarmee wordt dan onze fysieke wereld bedoeld. Ik om ook vaak het begrip 5D of hoger tegen, dat heeft te maken met iets voorbij de fysieke wereld. Hoe meer D’s hoe belangrijker het is blijkbaar. Hoe zit dat met al die D's?

Als we ons eenzaam voelen, verlangen we naar een medemens. Als we die willen vinden, zullen we eerst moeten leren onszelf te zien als een mens. En net zoals een mens een rechter- en een linkerkant heeft, beschikt hij innerlijk over een mannelijke en een vrouwelijke kant. Pas als we beide kanten weer helemaal toelaten, eindigt de eenzaamheid.

Zo eenvoudig ligt het niet. Mensen die channelen geloven doorgaans in wat ze doen en zijn vaak oprecht geschokt als hun voorspellingen niet uit blijken te komen. Het gaat in het algemeen om gevoelige, paranormaal begaafde mensen die in staat zijn contact te maken met niet-fysieke entiteiten. Ze zijn er van overtuigd dat die entiteiten hen betrouwbare en belangrijke informatie doorgeven. Wat gaat er dan fout? Het probleem is de astrale wereld die ons omringt...

Door onszelf voortdurend te veroordelen, onderdrukken we de energie van onze ziel met als gevolg een gebrek aan zelfliefde. Het antwoord op dit probleem zoeken we vervolgens buiten onszelf. En zo begint de grote zoektocht naar liefde. We geloven dat de wereld als geheel niet in ons geïnteresseerd is en dat we heel hard moeten werken om een ​​beetje liefde van iemand te verdienen.

Samenvattend: mannen zijn gewond, en vrouwen hebben vaak een vals beeld van de mannelijke energie omdat ze alleen gewonde en verharde mannen zien. Door dat valse beeld raken ze vervreemd van hun eigen mannelijke energie. Door een verlies van contact met de mannelijke energie is er te weinig zelfliefde, te weinig zelfrespect. Het resultaat is geen grenzen kunnen stellen, en uitputting, ziekte en depressie doordat vreemde energieën het systeem corrumperen.

De jongen krijgt al snel te horen dat hij niet zo moet dromen. Hij moet klaargestoomd worden voor een leven in de maatschappij, verantwoordelijkheid dragen. Een kantoorbaan nemen van negen tot vijf. Het vuur mag alleen nog op een passieve manier beleefd worden. Als je het vuur net niet laat doodgaan, hou je nog genoeg leven over om jezelf wijs te maken dat je niet ongelukkig bent.

Retraiteweek met Pamela Kribbe en Gerrit Gielen in Zuid-Frankrijk.

Hooggevoelige mensen dragen van nature een lichte, mooie energie met zich mee, maar juist zij pikken gedurende hun vroege jeugd vaak veel donkere en zware energieën op. Als volwassene zijn ze hier vaak mee aan het worstelen. In dit artikel probeer ik duidelijk te maken hoe dit komt en wat ze hier aan kunnen doen.

Meer weergeven