Gerrit Gielen

Eenheid en individualiteit
Na een filosofische beschouwing, waarin ik probeer te laten zien dat eenheid en diversiteit juist heel goed samen gaan, wordt er een viertal praktische meditaties aangeboden die je helpen te ontdekken hoe je je vanuit je hart verbindt met zowel de eenheid als de kracht jouw unieke, individuele ziel.

Je eigen autoriteit ontdekken
Een kind dat op aarde wordt geboren, wordt geacht zich aan te passen en te leren luisteren. Met andere woorden als kind leer je dat je geen autoriteit over je eigen leven hebt: je moet je aanpassen, anderen weten het beter dan jij. Anderen hebben de autoriteit over jouw leven.

Je levensdoel vinden
Door onszelf voortdurend te veroordelen, onderdrukken we de energie van onze ziel met als gevolg een gebrek aan zelfliefde. Het antwoord op dit probleem zoeken we vervolgens buiten onszelf. En zo begint de grote zoektocht naar liefde.

Hoe de astrale wereld ons beïnvloedt
Over hoe de astrale wereld ons beïnvloedt en hoe we ons los kunnen maken van die invloed en de cirkel kunnen doorbreken.

Je lichaam als routekaart naar verlichting
Mijn ervaring als therapeut is dat ons lichaam een routekaart is naar de toestand van compleet aanwezig zijn. Om uit te leggen hoe dat werkt, gebruik ik vaak het beeld van de zon als metafoor voor de ziel.

Je geliefd voelen – een stappenplan
Je geliefd voelen, is dat niet heerlijk? Overal waar je bent, waar je gaat, een stroom van liefde voelen – speciaal voor jou. Wat een kracht, wat een creativiteit, wat een levensvreugde zou dat geven. Zo werkt het dus niet voor de meesten van ons. Wat is er mis?

Van overgevoeligheid naar hooggevoeligheid
Als kind werden ze vaak slecht begrepen en aangevoeld. Wat anderen vanzelfsprekend vinden, gewoon meedoen met de rest, is voor hen een hele opgave. Het is vaak een beetje meesukkelen aan de rand van de samenleving.

Een handleiding voor jouw innerlijke wereld
We kunnen onze innerlijke wereld niet ongestraft verwaarlozen. De prijs die we daarvoor betalen zien we om ons heen. Vandaar deze korte handleiding. Daarin drie lessen over je binnenwereld die je eigenlijk al als kind had moeten leren op school.

Na de dood
Het belangrijkste verschil tussen deze wereld en de wereld waar we na onze dood terecht komen is dat na onze dood de uiterlijke wereld in hoge mate een afspiegeling is van onze innerlijke wereld.

Werken met parallelle levens
Maak je een belangrijke keuze in je leven, dan kies je eigenlijk tussen twee mogelijke toekomsten. Zodra je de keuze hebt gemaakt, valt één mogelijke toekomst weg. Toch?

Meer weergeven