Het belang van de baarmoeder (ook voor mannen)

 

De baarmoeder is de ontvanger van energie. Energie die je ontvangt stroomt door je keelchakra en hartchakra door naar je baarmoeder. Je voelt dus letterlijk met je baarmoeder. En vanuit je baarmoeder kan je je leven creëren, manifesteren, ofwel je leven baren.

 

Het landen in je baarmoeder is belangrijk, zeker nu er zoveel energie naar ons toe komt. Deze ontvangen in de baarmoeder en vooral laten doorstromen naar de aarde is meer dan ooit belangrijk. Dat maakt ook dat we nu steeds meer uitgenodigd worden in het zuiveren van de baarmoeder. Daarbij is het nodig om een nieuwe template neer te gaan zetten. De oude template die je hebt meegekregen van je ouders en familielijn is wat ons in de dualiteit houdt. Het houdt ons klein en vast in oude patronen. Het is nu nog belangrijker geworden om deze te doorbreken. 

 

Ook mannen hebben een energetische baarmoeder. Deze is verbonden met de prostaat.

 

 

In een natuurlijke staat ben je zelf helemaal verbonden met je baarmoeder. Kan je daar helemaal aanwezig zijn en met jezelf en daarna ook met anderen verbinden. Heb je contact met je ziel, je innerlijke kindsdelen, jezelf en voel je je volledig verbonden. Je ontvangt met je baarmoeder. Je signalen, de hogere zelf, leiding vanuit je innerlijke bron. 

 

Maar zo is het vaak niet. Want in de baarmoeder worden ook de wonden opgeslagen. Pijnlijke innerlijke kindstukken, energie van je ouders, je partner of van eerdere relaties. Je kan daar niet alleen ontvangen, je kan daar ook delen van jezelf weggeven. Wat soms al begint terwijl je in de baarmoeder van je moeder zit. Hoe dat gebeurt, leg ik graag uit. 

 

Voor de geboorte

 

Vanaf het moment dat een ziel indaalt in het lichaam, wat dan al in de baarmoeder van de moeder aan het groeien is, pikt het alles al op. Zo kan je voelen of je welkom bent. Welke trauma en pijnstukken de moeder nog meedraagt in haar baarmoeder. Hoe je moeder of vader reageren op jouw komst. Je kan zelfs de band tussen je vader en moeder oppikken. Dit kan al van alles bij je aanraken. Hierdoor kunnen dan al de eerste traumastukken, zoals bestaansrecht, basisveiligheid e.d. in je aangeraakt worden. Zo kom je in de baarmoeder van je moeder al voor het eerst in contact met de trauma’s in de familielijn. Maar ook de overtuigingen die je moeder heeft. De band tussen haar en jouw vader. Je neemt deze mee als template waaruit jij je leven gaat beginnen. 

 

Wat kan gebeuren is dat je graag wil dat het met je moeder beter gaat. Zodat zij, als je geboren wordt, nog meer ruimte voor jou heeft, je nog meer welkom bent. Daardoor kan je onbewust een deel van haar verdriet of trauma opnemen en in jouw baarmoeder opslaan, en je een deel van jouw licht bij haar achterlaat. 

 

Dit geeft vaak al de eerste pijn, want je moeder merkt dit niet op. Je wordt er niet voor bedankt en vaak is de pijn bij je moeder daardoor niet geheeld en wat je hoopte, dat er dus extra ruimte kwam voor jou, is niet uitgekomen. Hier wordt al meteen iets groots aangeraakt. De teleurstelling, de verwachting waaraan niet voldaan wordt wat je blijft meedragen op onbewuste laag. Maar ook het in de steek gelaten voelen, wat zich kan blijven manifesteren in je leven. Daarbij kan je voorstellen dat jij en je moeder niet meer op een zuivere manier met elkaar verbonden zijn. Er is dan al een afhankelijkheid opgetreden die je blijft achtervolgen in je leven. Want het deel wat jij hebt achtergelaten bij je moeder, maakt dat er een deel van jou bij haar is. Dit deel had jij nodig en je gaat dit vervangen door energie van anderen. Iets buiten jou zoeken wat in jou 'niet' meer aanwezig is. Dat kan bestaansrecht zijn, eigenliefde, waardering noem maar op. Je bent dan afhankelijk van iets buiten jou om het gemis van jouw energie en de daarbij horende teleurstellingen niet meer te hoeven voelen. 

 

Na de geboorte

 

Nu kan je je voorstellen dat wanneer je geboren wordt en jij je vader voor het eerst ontmoet, je graag wil dat het met hem goed gaat. Ook hij draagt vaak zijn pijn of verdriet nog mee, waardoor je ook graag wat van jouw licht aan hem geeft. Automatisch wordt zijn verdriet of pijn in jouw baarmoeder opgeslagen en gaat er opnieuw veel licht van jou naar hem. Dit gebeurt niet alleen bij vrouwen, ook mannen doen dit, zij slaan deze pijn dan op in hun energetische baarmoeder, wat verbonden is met hun prostaat. 

 

Dit geeft voor mannen en vrouwen een afhankelijkheid in relaties. Je hebt de ander dan nodig om je heel te voelen.

 

Omdat je dit in jou opslaat, kan je voorstellen dat je zo ook diep verbonden bent met het familietrauma. Omdat dit in jou gaat bewegen kan je zelfs daardoor ook dezelfde traumastukken gaan aantrekken in je leven. Daarbij ben jij niet meer in heelheid. Er groeit een afhankelijkheid in je die je de rest van je leven met je mee kan dragen. Jij trekt een partner aan die veel weg heeft van je vader of moeder, waardoor je zo met hun gaat uitwerken wat je ook bij je ouders hebt geprobeerd. ''Ik zorg voor jouw rugzakje in de hoop dat jij voor mijn rugzakje zorgt''. Je kan je voorstellen dat dit steeds meer problemen gaat geven. Teleurstelling, verwachtingen waar niet aan voldaan wordt, daarbij, zorgt die ander wel voor jouw rugzakje, of ben alleen jij dat aan het doen en geniet die ander daarvan zonder jou daarin te zien? Daarbij sla je, zonder dat je dat door hebt, de pijnstukken van je partner(s) op in je baarmoeder. Omdat deze bij de man verbonden is met de prostaat, kan je bij elke vrijpartij of intiem contact nog meer van zijn pijn in je opnemen. Dit kan erin resulteren dat je op een bepaald moment ook niet meer intiem kan zijn met de ander. De baarmoeder is vol en vrijen lukt dan gewoon niet meer. Waardoor deze relatie vaak stopt en er een andere partner kan komen met dezelfde rugzak. Eigenlijk ben je dan de oude template van je ouders en familielijn aan het uitwerken. De vrouw heeft de man nodig om voor haar te zorgen, in veiligheid of koestering, gezien of gevoeld worden. De man heeft de vrouw nodig om voor te zorgen, in de hoop dat hij terug mag naar de warme moederschoot. Gezien en gevoeld wordt, en waardering voelt. 

 

Wanneer je door pijnstukken het contact kwijtraakt met je baarmoeder en je daarin steeds meer energie van de ander opneemt kan je niet meer zakken en ga je steeds hoger in je lichaam leven. Het probleem is dat je daardoor nog meer ruimte laat vrijkomen in je baarmoeder voor de ander. Je kan dan steeds meer gaat aantrekken in je leven wat je helemaal niet wil manifesteren. Mensen gaan over je grenzen, maken gebruik van je, Je kan jezelf niet meer voelen. Jouw emoties, boosheid en verdriet voelen lukt dan niet meer. Je gaat steeds meer een scherm opzetten naar de ander. Voor de ander zorgen. Liefdesbang. Het zit namelijk niet alleen in je hartchakra, maar ook in de baarmoeder. Want als de baarmoeder open is en je je daar helemaal veilig voelt, kan je ontvangen. Is het vol en kan je er zelf geen contact mee maken, kan je ook niet meer ontvangen. Kan je niet meer om hulp vragen, hulp ontvangen. Van de ander, maar ook niet van het universum. Je sluit je dan steeds meer af. Je beschermt jezelf door een schild op te zetten. 

 

Baarmoedermond 

 

Om aanwezig te zijn in je baarmoeder, heb je een gevoel van basisveiligheid en vertrouwen nodig. Zodat jij weer kan indalen en je verdriet en pijn kan doorvoelen en ook datgene wat je van anderen hebt opgepikt kan loslaten. Jij je eigen vader en moeder wordt en je jouw eigen, nieuwe template kan maken. Dan kan ook steeds meer de baarmoedermond gaan openen. In die laag van de baarmoedermond kan je steeds meer jouw ruimte gaan claimen. Niet alleen in jou, maar ook om jou heen. Je gaat steeds minder van jouw kracht en ruimte weggeven aan de ander. Verantwoordelijkheden die je eerst opnam als die van jou, teruggeven. Voor jezelf opkomen. Makkelijker kunnen kiezen om uit een situatie te stappen of afscheid te nemen van anderen als deze contacten jou niet meer voeden. 

 

De baarmoeder is ook het eerste wat sluit als er iets gebeurt wat je niet goed kan doorvoelen. Als je geraakt wordt kan je eerste reactie zijn om daar te sluiten.

 

Die laag van de baarmoedermond kan intens zijn, want in die laag mag je die oude teleurstellingen en verwachtingen los gaan laten, maar ook jouw grootsheid gaan terugpakken. Je kracht en grootsheid terugpakken kan spannend zijn. Want dat betekent ook op je eigen benen gaan staan en niet meer afhankelijk zijn van de ander. Ook niet meer je kracht uit handen geven. Dat is ook de laag waar vaak diepe boosheid doorvoelt mag worden die lang onderdrukt is. Al die keren dat je iets voelde, maar wegdrukte. Waardoor je het wel mentaal verwerkte, maar niet in gevoel. Dat doorvoelen maakt dat je door de dualiteit kan stappen. 

 

Je schiet dan automatisch uit je baarmoeder. Dan is het moeilijk om in contact met jezelf te blijven. Dat voel je omdat je onrustig wordt, in je hoofd schiet, verhalen gaat maken, paniek in je voelt bewegen. Want als de baarmoedermond sluit, ben je 'niet' meer verbonden met de aarde.

 

Zakken in je bekken en Yoni

 

Als laatste kan je gaan zakken in je yoni. In je yoni zit je bestaansrecht. Kan je daar helemaal inzakken, zal je je volledig gevoeld, gezien en gehoord voelen. Dan ben je werkelijk geland in jezelf. Alles kan dan volledig doorstromen in je. De mannelijke energie in je, jouw lingam, zal dan energetisch over de yoni heen liggen en deze beschermen van buitenaf. Je yoni is namelijk de ingang naar jouw baarmoeder, jouw heilige ruimte. Dan kan je ook in jou de ruimte voelen om te bepalen wie je daarin toegang geeft en wanneer. Je bepaalt dan de voorwaarden. I.p.v. je angst, verdriet of pijn. Je hebt de ander dan niet nodig om jezelf gezien, gevoeld of gehoord te voelen. Dit is dan volledig in balans. Jouw autonomie. 

 

Voor vrouwen betekent dat ook steeds meer contact maken met de eigen mannelijke energie. Deze heb je nodig om de veiligheid en koestering in je te voelen om door deze lagen heen te stappen. Daardoor meer je grenzen aan kan geven. En minder gaat vervloeien met de ander. Vaak is het contact met de mannelijke energie datgene wat je als klein meisje hebt losgelaten. Daarin zit de ego man, de gewonde man, de seksuele man. Deze zal je steeds opnieuw in je mogen helen. Zodat je innerlijke man er echt voor jou kan zijn. Daarbij wordt de behoefte om voor de man buiten jou te zorgen, minder. Je zal dan niet meer zijn rugzakje willen overnemen. Dan kan je energie i.p.v. naar de ander stromen, door je heen stromen naar jou en door naar de aarde. 

 

Dan man mag steeds meer contact maken met zijn vrouwelijke energie. Zodat hij zelf meer contact kan gaan maken met zijn gevoelens. Waardoor het makkelijker wordt om deze te doorvoelen en helen. Daardoor ook meer zijn eigen moeder kan worden en weer in contact kan komen met zijn innerlijke baarmoeder. En de gewonde vrouw in hem mag helen. Daardoor zal het willen zorgen voor de vrouw buiten hem, minder belangrijk worden. Ook hij kan dan zakken in zijn innerlijke Yoni (bekken) waar zijn bestaansrecht zit. Zichzelf gevoeld en gezien voelt, en bij zichzelf kan blijven. 

 

Marlêne Evertz

www.marleneevertz.nl