Meesterlijk


Jaren geleden ontmoette ik een man die net als ik zijn leven heeft toegewijd aan heling, energie en bewustzijn. In zijn traditie van energiewerk draagt hij de titel ‘master’ en is hij één van een handjevol mensen die door de grondlegger is opgeleid en aangewezen om dit systeem uit te dragen en de integriteit ervan te bewaken. Hij vroeg mij hoe ik precies een ruimte energetisch reinig. “Very simple’, legde ik hem uit.

 

“Je gaat de ruimte binnen, merkt op wat je ervaart en laat dat zijn zoals het is zonder dat het hoeft te veranderen. Je hoeft niets te diagnosticeren of te fixen aan de ruimte. In verhouding tot de mate waarin jij bewust en compassievol bent past de ruimte zich aan jou aan.”

 

 

Hij moest lachen en vertelde dat er binnen zijn systeem ook protocollen zijn om ruimtes energetisch te reinigen. Die zijn nauwkeurig beschreven en vastgelegd en moeten tot op de letter gevolgd worden om het gewenste effect te bereiken. Vele jaren had hij dit toegepast en aan anderen geleerd:

 

“Ik ben tot de conclusie gekomen dat wat ik heb geleerd en toegepast werkt maar ook begrensd is en dat het werkelijk herstellen van harmonie en balans in een mens of ruimte plaatsvindt op basis van wie de heler is en niet wat de heler doet.

 

Helaas kan ik dat niet uitdragen want dat zou het einde betekenen van mijn systeem zoals dat nu is.”

We waren beide tot hetzelfde inzicht gekomen via een andere weg.

 

We creëren de realiteit waarin we leven van moment tot moment, op basis van wie we nu zijn. En wie we nu zijn is een complexe mix van bewuste en onbewuste scheppingskracht, van relatieve rust en ruimte maar ook van conflict en chaos.

 

Hoe meer ruimte we maken in onszelf hoe meer we die terugzien in onszelf en om ons heen. Ruimte maken betekent schaduwwerk, de onbelichte aspecten van het leven tegemoet treden, aankijken en omarmen.

Je hebt alles al in huis om dat op een veilige manier te doen namelijk je menselijke bewustzijn en compassievolle hart. Hoe meer je je systeem opschoont van spanning en belemmerende conditioneringen, hoe meer ruimte er letterlijk is voor jou om je lichaam te bezielen en dit aardse leven voluit te leven.

 

En daarmee is er levensruimte voor je unieke blauwdruk en voel je wat het betekent om echt jezelf te zijn.

 

De mind houdt van complicaties en hoe meer we denken te moeten onderzoeken, begrijpen en verklaren hoe veiliger de mind zich voelt. Zonder het zich te realiseren verlangt de mind ten diepste naar dat ene dat het zichzelf nooit kan geven; bestaansrecht.

 

In haar nimmer aflatende queeste naar macht, kennis en controle roept de mind zich uit tot meester van het universum en deelt roekeloos masterclasses uit, ongeacht waarin.

 

De ogenschijnlijke verwarring die hier optreedt is dat de meester een persoon is die het leven onder de knie heeft gekregen terwijl de werkelijke meester het leven zelf is dat door de persoon heen stroomt die ruimte heeft gemaakt en zichzelf uit de weg is gegaan…

 

Juno Burger

www.junoburger.com