Laat je meenemen...

 

Steeds als je denkt dat je nu weet wie je bent, is dat niets anders dan een gedachte. Een gedachte die inderdaad ofwel dichterbij maar soms ook verder weg ligt van de waarheid over jouw blauwdruk..

 

Nadenken over en bezig zijn met jezelf is prima en kan een tijd lang wenselijk zijn in de ontwikkeling van een gezond ego, maar er komt een moment dat je beseft dat het roeren in je zelf, niet anders is dan het roeren in een concept over dit zelf, je roert in een idee.

 

 

Je verandert misschien graag het ene idee (dat je niet goed genoeg bent) in het andere idee (dat je wel goed bent zoals je bent)... Maar het blijft een ideeënwissel en beide zijn niet anders dan beoordelingen van dit zelf vanuit het denken..

 

En hoe je ook over jezelf denkt, ok of niet ok, je bent toch wel (en niet) wie je (denkt dat je) bent. In feite doet het er niet heel veel toe..

 

De paradox in dit hele spel is echter wel dat iedereen die dit begrijpt, deze weg van roeren in zijn of haar zelf(concept) wel eerst heeft gelopen en hier op eigen ervaring achter komt.. Alle stappen gezet en dan op een dag beseffen: jeetje, wat maakt het eigenlijk uit, ik ben!

 

Wanneer je geen hoofd zou hebben wat kon denken, zou je acuut in vrede zijn en je natuurlijke flow volgen.

Het hoofd is natuurlijk op zich een nuttig instrument voor een aantal dingen in ons leven maar wanneer ze topzwaar is en zich als een baasje continu bemoeit met onze levenswandel, wordt ze een sta in de weg..

 

Het hoofd dat op basis van overtuigingen denkt te moeten ingrijpen in het natuurlijk bewegingsritme en ons laat geloven dat we iets moeten “doen” of dat ons juist laat “terughouden”..

 

Als je ontdekt dat er een overtuiging onder je handelen of niet handelen zit, kun je natuurlijk deze overtuiging gaan veranderen en daar dan weer een tijdje druk mee zijn (als doener), maar je kunt ook iets heel anders gaan doen..

 

Iets simpels, iets onbeduidends, iets wat gewoon gedaan wil worden vanuit jouw natuurlijk ritme. Planten water geven, een klein afwasje, een stofzuig, een boodschap, een maaltijd koken. Vol aandacht, meditatief..

 

Je laten meenemen in dat wat als vanzelf via jou gedaan wil worden.

 

Je blauwdruk heeft het niet nodig dat je over haar nadenkt, je hoeft haar enkel vrij te geven.

 

Ik wens je een fijne dag in jouw flow! ♡

 

Astrid Esmeralda

www.dichterbijmij.com