Hartzeer ♥ Gerda Duin ♥ Lichtwerkers Nederland


Een mens die eerder gekwetst is geweest heeft een natuurlijke neiging het hart af te schermen voor pijn. Hartzeer is afschuwelijk en het kan voelen alsof ons hart uit ons lichaam is gerukt. Dit vraagt om verwerking en dit kan best even tijd kosten.

Helaas nemen sommige mensen (bewust of onbewust) vaak het innerlijke besluit om zich nooit meer open te stellen, uit angst voor nieuwe pijn.

 

Dit is een vluchtmechanisme en een zorgelijke situatie


 Wanneer je jezelf afsluit om te voelen, stolt alle vitale energie in je lichaam en je raakt steeds een beetje meer afgevlakt totdat je op een bepaald moment echt niet meer kunt voelen.

Dit uit zich in allerlei lichamelijke ongemakken en je zult ook merken dat het steeds lastiger wordt om échte verbinding te ervaren met de mensen om je heen. Dit komt omdat de verbinding met jouw hart geblokkeerd is en hierdoor kan je niet van hart tot hart met iemand een vriendschap of een relatie opbouwen.

Hartzeer (in welke vorm dan ook) brengt ons dichter bij onze kern, bij het bewustzijn van onze ziel.

We groeien enorm als mens door hartenpijn


 De rouw die we voelen mag ook gevoeld worden en doorleefd, dit zorgt voor heling en meer innerlijke wijsheid. Rouw om hartzeer wegdrukken veroorzaakt bitterheid en het gevoel van afsnijding. 

Door ons weer opnieuw open te stellen voor vriendschap en liefde stellen we ons zeer kwetsbaar op maar we laten op die manier ook het leven weer door ons stromen.

 

Niets in het leven is voor eeuwig en we zijn op aarde om lief te hebben, te leren, te helen en verder te groeien


Durf het leven te nemen zoals het komt en stel jezelf open om je opnieuw te laten raken in je hart en je ziel. Voelen dat je leeft maakt je leven waardevol en vreugdevol, zelfs als dit gepaard gaat met periodes van pijn en rouw. Een hart met een slot erop zal verstikken. Een geopend hart is een magneet voor liefde en kan een ander raken en verwonderen.

Vertrouw op ‘het hogere plan’ en durf puur en kwetsbaar te leven, zodat je de liefde in jezelf en voor jezelf ook weer kunt voelen.

Vanaf dit vertrekpunt kunnen (weer) verbindingen van hart tot hart ontstaan.

 Een mens, die leeft op een wijze, waarbij het leven daadwerkelijk gevoeld wordt, in alle rauwheid en kwetsbaarheid, kent uiteindelijk ook het diepe geschenk van het gevoel van Liefde die kan stromen, in en uit het hart. 

Dat maakt een leven compleet.

Gerda Duin
www.gerda-duin.nl


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloadsLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn beschermd met auteursrecht.