Hart IQ ♥ Tuffie Vos ♥ Lichtwerkers Nederland


Hart IQ is het vermogen om in Liefde te blijven met dat wat uit Liefde is geraakt. Net als lichamelijk je reflex je hand terugtrekken is als deze in het vuur komt, of wegrennen is als je je achternagezeten wordt, hebben we ook een emotioneel reflex op de pijn die door een ruzie of conflict ontstaat: wegwezen. Waar het naar is, daar willen we van weg. Waar we dan heen gaan, als we onszelf wegtrekken, is de plek waar we ons veilig voelen, ver weg van het gevaar waardoor we ons onveilig, gekwetst of aangevallen voelen. We trekken onszelf terug in de plek die ons comfort geeft, of verdoving, waar we niets voelen of juist iets heel veel van iets anders. Dat zijn de overlevingsstrategieën. Het geeft een gevoel van opluchting als we weglopen van dat wat ons kwaad doet. In het geval van het je los worstelen van een innerlijk conflict geeft het zelfs een gevoel van trots en goede zelfzorg. In je kracht staan.

 


In het geval van echt kwaad, dus een conflict met iemand die het echt lelijk bedoelt, kan je maar beter gaan. Bij iemand die het niet goed met je voor heeft kan je maar beter wegblijven.

 

Maar wat als het om een relatie gaat die is gebaseerd op Liefde, vertrouwen, vriendschap en loyaliteit, wat doe je als dat ineens heel erg wordt beschadigd, maar je weet dat iemand het niet slecht bedoelt, dat iemand van jou houdt en het goed met je voor heeft?

 

In een diep conflict met een ander scheurt de hartsverbinding; de golflengte die er normaal is die twee personen met elkaar verbindt.

 

De essentie van wat we voelen in een ruzie is dat we ons niet zien, gehoord, begrepen, gewaardeerd of gerespecteerd voelen. In de diepere lagen bevinden zich thema’s in ons als afwijzing, verraad, mishandeling, vernedering etc. Deze gevoelens, ofwel ons pijnlichaam worden allemaal aangetrild op het moment dat we door eenzelfde soort thema of Energie getriggerd worden.

 

Als je vanuit therapeutisch oogpunt weet dat ieder conflict en iedere ruzie die je krijgt met iemand, eigenlijk een herhaling is van je eigen thema’s, je eigen trauma en karma, die door de ander wordt gespiegeld, dan kijk je heel anders naar een ruzie of conflict als wanneer je blijft denken dat de ander de oorzaak is van jouw rotgevoel. Dat de ander degene is waar je vanaf wilt, in plaats van dat gevoel wat in jou is aangetrild. Door de ander aan te wijzen als oorzaak en er van weg te lopen, ontstaat er ontspanning en bevrijding. Gevaar geweken.

 

Onbewuste mensen werken daarom hun thema’s niet uit maar projecteren ze op een ander.

Jij-bakken, verwijten, de ander aanwijzen als schuldige en terug projecteren (ja maar jij) doe je als je niet ziet dat wat je in de ander ziet, eigenlijk je eigen onverwerkte proces is. Je eigen overlevingsstrategieën.

 

Op dit moment leeft het gros van de mensheid nog zo.

 

Hoe Bewuster je wordt, hoe beter je in staat bent je eigen thema’s te zien in relatie tot een ander. Wat spiegelt deze voor jou wat bij jou uit Liefde is? Om te zien hoe het met jou gaat, hoef je alleen maar te zien hoe een ander op jou reageert. Wat een ander tegen jou zegt.

 

Hart IQ is het vermogen om niet te verdwijnen in de ‘wond’, het gevoel van de oorspronkelijke ervaring. “Ik ben niet goed genoeg, ik ben verdrietig, ik ben bang, ik ben boos, ik ben waardeloos, ik ben niet belangrijk”. Dat zijn de afgescheiden delen in ons die zich identificeren met het kleine kind in ons dat zichzelf alleen maar kan ervaren in relatie tot de ander. IK en JIJ.

 

Als we uitzoomen als een camera in onszelf, zien we vanuit een groter perspectief de grotere lijnen van de dynamieken die we creëren in relatie tot een ander. Bij de één blaas je jezelf op om in balans te kunnen komen, bij de ander maak je jezelf klein. Het gebeurt zelfs beiden, in alle personen, dus ook bij één persoon maak je je in de ene situatie groot en in de andere situatie klein. Als je die dynamieken kan zien, ontstaat er een WIJ.

 

Vanuit WIJ zie je de achterliggende redenen van iemands trigger, zie je de wond achter het gedrag en ben je in staat deze niet persoonlijk te nemen. Precies het verschil tussen wel of niet gekwetst worden. Je kan de communicatie openhouden en verwoorden wat het is wat je ervaart en waarom.

 

Als de camera nog verder wegzoomt, zie je twee zielen die Liefde komen brengen door lessen op Aarde te ervaren. Als je kan zien dat twee mensen hetzelfde potentieel en een op dezelfde structuur gefundeerd ego hebben, dan is er EENHEID.

 

Net zoals IQ de hoogte meet van je intelligentie, is Hart IQ de meting van jouw Liefde. Hoe ver kan jouw hart strekken in een ruzie of conflict? Bevind je je in IK en JIJ, in WIJ of in EENHEID?

 

(Uit: Ik Ben Licht Reis - Hartchakra)

 

Tuffie Vos

www.tuffie.tv