De stoel van het zelf en de stoel van het Zelf ♥ Astrid Esmeralda ♥ Lichtwerkers Nederland

 

We hebben twee stoelen in ons systeem, waarop we kunnen plaatsnemen. De ene stoel is van het zelf. Beschilderd in vele kleuren, gemaakt uit allerlei soorten hout, hier en daar mist een plank, sommige wankelen omdat een poot los zit of zelfs ontbreekt. Het is een vintage model. Er wordt al jaren op gezeten en alles in je interieur is hierbij aangepast. De stoel, jouw zelf, was het belangrijkste meubelstuk in je kamer en de rest moest hier bij passen.

 

Als je in deze stoel zit, zit ie niet helemaal lekker, niet per se comfortabel maar je bent er zo aan gehecht. Je zou 'm nog voor geen miljoen verkopen op marktplaats.

 

 

Hij is tweedehands, oud, nog van oma geweest, bezeten door vele anderen die er wat aan geklust hebben. Het is een stoel waar wat van gemaakt is.

 

En er is een stoel, ik noem het graag de stoel van het Zelf verbonden met de bron, de stoel van God. Een zachte stoel die om je heen sluit als een niet voelbare jas zodra je erop plaats neemt.

 

Een stoel die doorgaans maar af en toe wordt ingenomen. Als we tot rust willen komen of mediteren als ons lijf of denken pijn doet van de vintage stoel. Even tot onszelf komen en dan weer terug naar de andere stoel.

 

Goddelijk mens-zijn houdt niets anders in dan beseffen dat we op beide stoelen kunnen gaan zitten.

 

Dat we in eerste instantie in de gaten krijgen dat ze er beide zijn.

 

We mogen ervaren wat het betekent op de ene stoel te zitten en van hieruit te kijken en op de andere. Het verschil opmerken.

 

De zelf-stoel met haar kleuren valt op, spreekt tot je. De Zelf-stoel is transparant en staat daar gewoon, heeft niks op zich mee op te sieren.

 

Uiteindelijk mogen we op de plek van de twee losse stoelen een tweezitsbank neerzetten. Waarin de energie van beide stoelen is versmolten.

 

Ze zijn niet meer los, er is eenheid gekomen, samensmelting.

Terwijl de energie van het zelf nog altijd aanwezig is maar door de versmelting met de God-energie nu ontdaan is van eigenheid, van zélf iets zijn, van los staan.

 

We ervaren elk moment de gods-energie als bron van Leven, Liefde, Licht, terwijl onze zelf-kleur haar op unieke wijze uitdrukt..

 

Astrid Esmeralda

www.dichterbijmij.com