Verkramping van je bekkenbodem - 3

In het vorige artikel gaf ik aan dat de bekkenbodem de basis is waarop we zijn opgegroeid. Dat wanneer daar trauma's zijn opgeslagen, dit scheuren en gaten geeft in onze fundering. Je hele leven is gebouwd op deze fundering en kan je problemen ondervinden in alle aspecten van je leven. Het geeft een verkramping van je bekkenbodem en pas als je die bekkenbodem volledig kan ont-krampen, zal je pas echt toegang hebben tot de velden die daar zijn opgeslagen. Zoals basisveiligheid, vertrouwen, bestaansrecht.

 

 

In het vorige artikel heb ik er voornamelijk over gehad hoe dit zijn weerslag heeft op de 1e, 3e en 5e chakra. De voornamelijke mannelijke energie in ons. 

 

Deze keer wil ik het graag hebben over hoe het zijn weerslag heeft op de vrouwelijke energie in ons. Die je vooral terug vindt in de 2e, 4e en 6e chakra. Je kan je voorstellen, dat wanneer de basis, de fundering gescheurd is, ook daar energie niet goed kan stromen. 

 

Waarom is dat?

 

De vrouwelijke energie is de ontvangende energie. Voelend, empathisch, zacht, liefdevol, creatief, kwetsbaar, sensueel, intuïtief, de barende energie. Verbonden met het universum. Je hogere zelf en de ziel. 

 

Alles wat we ontvangen, komt via de vrouwelijke energie binnen. Dan verwerken we die energie en laten we die doorstromen naar de aarde en de ander. Het liefdesveld om je heen. 

 

Als je volledig in balans bent, zal de energie door je heen stromen. Je zal deze ontvangen met je hart, en stroomt dan door je heen. Het zal je volledig vullen, alles in je verlichten. Je voelt je fijn, verbonden, in eenheid, in liefde met alles in en om je heen. Je bent een open kanaal. Daar waar jouw kracht zit. In liefde, zachtheid, kwetsbaarheid. Verbonden met jezelf en je hele wezen. Je voelt je dankbaar en alles om je heen stroomt ook. Je voelt dat er hulp om je heen is, je voelt je gedragen, ook door het systeem waarin je leeft, deuren gaan open en overvloed dient zich aan in alles in je leven. Je straalt en jij en je hele omgeving voelt dat. 

 

Eigenlijk een 2e basis van jouw bestaan. Dat wat jij bent. Een fundering van jouw wezen en even belangrijk als de fundering van je mannelijke energie. De een kan niet zonder de ander. Mannelijk en vrouwelijk in balans. In heelheid met jezelf. Alleen is deze fundering gebouwd op de 1e chakra. 

 

Wat als de bekkenbodem verkrampt is

 

Om in je volledige vrouwelijke energie veilig te voelen, zuiver te kunnen ontvangen, om die zachtheid, kwetsbaarheid, sensualiteit, creativiteit en puurheid volledig te laten ontplooien, is er een bedding nodig waarin je je veilig voelt. Waarin je je volledig gedragen voelt. Krachtig voelt om jezelf daarin te beschermen. Grenzen kan stellen, als dat nodig is. Een bedding nodig waarin jij je vrij voelt om te bewegen. Daar waarin jij je hele wezen volledig kan laten zijn. 

 

Deze pure vrouwelijke energie, heeft de bedding van de mannelijke energie nodig, om zich volledig te openen. 

 

Zodra er scheuren zijn in de basis, verkrampingen van je bekkenbodem, kan deze energie zich niet volledig ontplooien. Al doen we nog zo onze best om de pijn te verwerken die vastzit in de 2e chakra. Het lijkt alsof je ergens blijft steken. 

 

Je zal dan overstrekken in je vrouwelijke energie. Constant heel hard moeten werken om overeind te blijven. Op je eigen benen blijven staan. Je hebt het gevoel dat je jezelf overeind moet houden. Je niet kan goed ontspannen, tot rust komen. Je ontvangt veel, maar het geeft veel overprikkeling. Het kan niet door je heen stromen. Daarbij staat je hele systeem op scherp. Je kan begrijpen dat dit een totale inspanning vraagt van je. Dag en nacht. Niet alleen erg vermoeiend. Een cirkel waar je bijna niet uit kan stappen. Je slaapt en waakt altijd met 1 oog open en je voelt je alsof je constant jezelf moet verdedigen.

 

Ontvangen wordt dan pijnlijk. Het kan paniek geven en angsten aanraken die je niet lijkt te kunnen verwerken. Het ontvangen zal overgaan in geven. Geven om naar niet meer te hoeven ontvangen, geven in de hoop daarvoor veiligheid en vertrouwen te krijgen, geven zodat we zelf geen contact meer hoeven maken met onszelf. Als je geeft, heb je controle, bij ontvangen ben je die controle kwijt. Overgave voelt als paniek. 

 

2e chakra

 

In het 2e chakra zit ons gevoelsleven. Velden zoals zelfwaardering, eigenliefde, seksualiteit, creativiteit. Je innerlijke kindsdelen. Daarin zit ook je baarmoeder. Daar waar jij het leven baart. Daar waar de energie die jij ontvangt, wordt omgezet in nieuwe creaties. In nieuwe bewegingen. Daar waar jij groeit in trilling. 

 

Daarnaast zit daar ook je schuldgevoel.

 

Als de eerste chakra verkrampt is, merk je dat hier ook veel onbalans is. Eigenliefde stagneert. Het lukt je maar niet goed om de liefde voor jezelf te voelen. Hoe hard je ook aan jezelf werkt, het lijkt te stagneren. Steeds kan je daar stukjes in binnenhalen, maar het lijkt niet helemaal door te trillen in je hele wezen. 

 

De energie die je hier ontvangt, kan niet doorstromen naar je eerste chakra en door naar de aarde, waardoor het hier ook snel verstopt raakt. 

 

Je kan je voorstellen dat het dan niet zo goed lukt om jouw innerlijke pijnstukken, die hier liggen opgeslagen, volledig te doorvoelen en los te laten. Je voelt niet de veiligheid om werkelijk je emotie te laten zijn. Verdriet stagneert. Het huilen is dan onmacht huilen, niet echt om iets los te laten aan oude pijn. Puur een klein beetje huilen tot alles weer op slot gaat. Daarnaast voel je niet goed het vertrouwen om los te laten. Iets wat je bij je draagt, al zo lang, voelt dan veilig en vertrouwd. Iets loslaten is spannend en nieuw. Je hebt dan het gevoel, dat je het niet kan dragen. Dat het te groot is voor je. Dat, wanneer je de emotie laat zijn, je in een gat valt, waar je dan niet meer uit kan stappen. Het geeft paniek. Waardoor je emoties binnenhoudt. 

 

Je voelt je snel schuldig. Als je al eens iemand aanspreekt, je grens neerzet, voel je je schuldig. Heb ik dat wel goed gedaan. Had ik daar wel recht op, om dat te doen. Waar de ander jou in kan spiegelen, door je dan ook te overrulen. Waardoor je je snel kan terugtrekken.

 

Je kan je voorstellen, als iemand jou aanspreekt, dat dieper binnenkomt dan bij een ander. Of je zuigt dit volledig naar binnen, waardoor je je schuldig voelt en klein maakt, of je gaat in de aanval en de ander is schuldig. Iets kleins wat de ander zegt, kan dan een persoonlijke aanval voelen. 

 

Je zegt sorry voor alles wat je doet of wat er gebeurt, eigenlijk zeg je dan: Sorry dat ik besta. Je voelt dat bestaansrecht al niet, door de verkramping in je 1e chakra. 

 

Omdat schuld uit balans is, trek je dat aan in je omgeving. Schulden, tekorten, het zal blijven bestaan. Daarin werken in je 2e chakra zal zeker een begin maken, het kan pas echt losgelaten worden nadat ook de basis daarin is meegenomen. Ik ga daarin verder onder het stukje liefdesbang. Verderop in dit artikel. 

 

Vrouwelijke energie wil vanuit hier verbinden met de ander. Omdat de fundering niet heel is, zal dit vanuit een tekort gebeuren. 

 

Waardoor je op zoek gaat naar de ander (vooral seksueel) om hierin de velden op te halen die je mist. Zoals ik vertelde in het vorige deel.

 

Wat er op een energetische laag gebeurt is dat vrouwen hier de energie van de man opslaat. In de baarmoeder. De pijn die hij draagt, die ze wil overnemen, in de hoop dat ze hem in de buurt kan houden. Zodat hij die veiligheid en vertrouwen kan bieden waar zij naar op zoek is. Waar ze op dat moment zelf geen contact mee kan maken. Dat brengt een disbalans wat je duidelijk merkt. De baarmoeder gaat verkrampen, wat zich kan uiten in problemen met de menstruatie, veel, hevig, vaak, pijnlijk. Ook, en zo gebeurde dat bij mij, kan een verhoogde PAP uitslag of zelfs een (beginnende) baarmoederhalskanker ontstaan. 

 

Je hebt namelijk zelf niet meer het contact met je baarmoeder. Deze is, zoals je het kan noemen, in dienst gesteld van de ander. Puur voor jou om die velden van veiligheid, vertrouwen en bestaansrecht binnen te halen. 

 

In het juiste geval, zal hier de energie van jou doorstromen, van jouw bron, jouw ziel. Deze zal je in de baarmoeder omzetten in nieuwe creaties, het baren van nieuwe bewegingen, van nieuw leven. Als deze gevuld is met energie van anderen, kan je voorstellen dat dat moeilijk wordt. 

 

Het is hier waar je de trauma's en de energie die hier vast zit, mee aan jouw kind tijdens zwangerschap. 

 

Hier heeft Joanna van Wijgerden hele mooie artikelen over geschreven. 

 

Hier merk je ook dat het seksuele stuk volledig uit balans is. De vrouw voelt hierin vaak haar eigen seksualiteit niet meer. Kan er zelf niet meer van genieten. Die energie, die uit balans is, maakt ook dat ze haar manifesterende kracht gaat verliezen. Zij gaat zich hierdoor kleiner voelen. Ze raakt het contact met haar Godin kwijt. Daarbij raakt de baarmoeder steeds voller, waardoor zichzelf seksueel openen ook niet meer wil lukken. Ze heeft zichzelf te lang in dienst gezet voor de ander en zichzelf daardoor verloren. Het terug claimen van je eigen seksualiteit zal dan ook een van de grote stappen kunnen zijn. vaak na of tijdens het proces van het ont-krampen van je bekkenbodem. Het veilig voelen is namelijk erg belangrijk voor het terug claimen van jouw eigen seksualiteit. 

 

Hartchakra

 

Wanneer je pijnstukken die je hebt opgeslagen in de 2e chakra, niet goed kan verwerken, sluit je hartchakra zich steeds meer.  Je kan steeds minder de liefde voelen. Niet meer voor jezelf, daarna ook niet meer voor de ander. Liefde voelen, voelt eng en spannend en maakt dat je je daarin steeds meer terugtrekt. Het kan zelfs paniek in je aanraken. 

 

Als je jezelf niet veilig voelt om alles volledig te voelen, ga je jezelf steeds meer van jezelf verwijderen. Je wordt bang van jouw energie. Bang voor de energie van de ander. Je raakt steeds vervreemder van jezelf en daarmee ook de ander. 

 

Als je bent opgegroeid met het idee: Om iets te krijgen wat ik nodig heb, moet ik meer weggeven dan ik heb. Je kan je voorstellen dat je dat steeds minder kan doen. Waardoor je mensen steeds meer gaat afsluiten. Om jezelf maar veilig te voelen. Daar ontstaat het liefdesbang. 

 

Liefdesbang

 

Liefdesbang betekent namelijk niet alleen dat je geen relatie kan of wil aangaan. Je het moeilijk vindt om te verbinden met de ander. Moeite hebt met intimiteit. Dat is wel een van de uitingen. 

 

De belangrijkste diepere uitwerking hiervan is juist dat je het licht wat er voor jou is, de liefde die door jou heen wil stromen, jij niet durft te ontvangen. Het blokkeert in je, het verkrampt je nog meer, het laat je vluchten en wegschieten. Het geeft paniek, overprikkeling en het raakt diepe angsten aan. Tot paniek toe.

 

Liefde gaat voor jou voelen als je vijand. Waar je je voor wil beschermen. Zodra liefde in de buurt komt, gaat je in die overlevingsstand die voor jou zo gewoon is geworden. Dit zie je niet alleen in een buitenste laag, maar vooral energetisch in jou. Het verkrampt in jou. Soms zonder dat je het door hebt. De buitenste lagen daarin zal je wel kunnen herkennen, de diepere lagen in je vaak niet. 

 

Het makkelijkst zie je dat in relaties, daarin wordt je getriggerd in dit stuk. Zie daarvoor het vorige deel. 

 

Eigenlijk is dat de spiegel van wat er in jou gebeurt. In de relatie met jezelf. 

 

Maar als we een laag dieper kijken, maakt het ook dat er een bepaalde paniek wordt aangeraakt. Je schiet weg en laat je verkrampen. Aanrakingen worden pijnlijk, je huid raakt overprikkeld en je wil niet meer aangeraakt worden. Het lijkt alsof de aanraking pijn doet, iets in jou laat gebeuren wat je niet meer kan handelen. Terwijl je ergens ook de behoefte hebt om vastgehouden te worden. Zodat je even kan loslaten. even kan uithuilen. Even de deksel van de pan kan halen waardoor er wat stoom kan ontsnappen. 

 

Hoe merk je dat in je leven: je gaat je afzetten naar anderen. Oordelen, zij doen iets verkeerd en daarom schuif je ze weg. Dat kan heel summier zijn, maar ook heel groots.  

Wat kan je gaan merken op diepere lagen

 

Licht is liefde. Het licht maakt je bang, jouw grootsheid, jouw licht is eng, het doet zeer aan je huid. Het brandt. Eczeem, schimmelinfecties, huisaandoening, het vuur wil door je wezen heen stromen en kan geen uiting vinden. 

 

Het ontvangen van liefde maakt je kwetsbaar. Kwetsbaar voelt voor je alsof je jezelf moet verdedigen, sterk maken en eng. Ontvangen wordt dan moeilijk voor je. Waardoor je liever geeft. Steeds als er iets naar jou toe wil komen, kan je in een paniek schieten. Waardoor je hulp afslaat, het universum kan niet meer goed voor je zorgen. je voelt je niet meer gedragen en je sluit de verbinding met je eigen ziel, het universum.

 

Op een andere laag, liefde is ook overvloed. Overvloed in kansen, geld, inkomen, deuren die open gaan, kansen die je kan aantrekken.

 

Manifesteren. Het werkt puur vanuit je hart. Bij liefdesbang, is je hart gesloten. Waardoor je i.p.v. liefde aantrekt, liefde juist weg drukt. In alles. In alle lagen trekt dat door. Waardoor het erg moeilijk is cirkels te doorbreken. En het leven altijd heel erg hard werken voelt. 

 

Je kan hier heel bewust aan werken. steeds meer die liefde voelen in alles. Dat is vaak hard werken waarin je ook snel weer kan wegschieten. Dit omdat het stukje veiligheid nog verkrampt kan zitten in de bekkenbodem. 

 

Nu we steeds meer naar een hogere trilling stappen, kan dit op den duur dus ook weer naar boven komen, om ook die diepere laag in de bekkenbodem te kunnen verwerken. 

 

Het geeft je het gevoel dat je het alleen moet doen. Er niemand voor je is. Mensen je kwaad willen doen. Dat er niets voor jou is. Dat jij het niet verdient om gelukkig te zijn.

 

Je kan je voorstellen dat je hier de grootste angsten manifesteert. In een tijd waarin manifestaties steeds krachtiger worden en sneller gaan, trek je hier aan wat je juist niet meer wil in het leven. 

 

Wat is een belangrijke stap hierin:

 

Vaak ga je eerst met de vrouwelijke energie aan de gang. Verwerken, uithuilen, loslaten, meer van jezelf gaan houden, meer gaan doen wat voor jou belangrijk is. Waar jij je fijn bij voelt. 

 

Je kan je voorstellen dat je dan toch gaat vastlopen als de bekkenbodem, jouw mannelijke energie, niet meegenomen wordt. Het kan namelijk niet los van elkaar. 

 

De bekkenbodem ont-krampen is dan net zo belangrijk, als niet het belangrijkste, om je de veiligheid en vertrouwen te bieden die je nodig hebt. Om die zachte vrouwelijke energie volledig te kunnen voelen en voeden. Daarmee ook jouw trilling te verhogen. 

 

Waarom nu?

 

We zitten in een behoorlijke grote shift. We gaan terug naar de vrouwelijke energie. Trillingen worden verhoogd en steeds meer licht zoekt zijn weg door jouw wezen. Daar willen veel mensen ook naar toe. Dat bewustzijn is steeds sterker aan het worden bij een grotere groep mensen. Zo mooi hoe die ontwikkeling zich steeds verder uitbreidt. 

 

Daarin merken veel vrouwen op dat we de mannelijke energie buiten onszelf hebben gezet. Vaak door andere levens. Pijnstukken die we daar opgedaan hebben, hebben gemaakt dat we die mannelijke energie buiten onszelf hebben geplaatst. Ook levens waarin we wel het mannelijke in ons droegen en we daarin het te bont hebben gemaakt, heeft ons laten besluiten dat we die energie niet meer mee wilde laten doen. Hij was te grof, te boos, overrulend, te krachtig en het seksuele daarin hebben we veroordeeld. 

 

Mannen precies het tegenover gestelde. Er was een oordeel op dat vrouwelijke stuk. Het paste niet bij het mannelijke waar ze aan moesten voldoen. Het was te emotioneel, te lief, te zacht en had hun in problemen gebracht. Daarbij zullen zij ook dat vrouwelijke stuk ervaren hebben als manipulatief en de seksualiteit is daarin uitgespeeld om de man daarin te kleineren. 

 

We hebben alle rollen gespeeld, dader en slachtofferstukken. Mannelijk en vrouwelijk.

 

Nu we onderweg zijn naar meesterschap, waarin de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke geheeld en gelijk mag worden, is het belangrijk om beide velden opnieuw binnen te halen. 

 

Vaak hebben mannen die daarin balans komen brengen ervoor gekozen om uit te vinden hoe het is om geen contact te hebben met het vrouwelijke deel. Dat begint vaak in de baarmoeder, waarin ze de pijnstukken voelen van de moeder, en dat gaat na de geboorte door. Als ziel kiezen voor een moeder die emotioneel niet stabiel is, waarvoor ze dan gaan zorgen. Die door hun eigen emotie er niet kunnen zijn voor hun zoon, ze klein houden, of aan hun lot overlaten. Ze ook niet de troost kunnen bieden die hun zoon nodig heeft. Waardoor ze extra bevestigd worden in de negatieve kant van het (over)gevoelige vrouwelijke. De energie die ze in zichzelf gaan afwijzen. 

 

In dit leven hebben vrouwen er veelal voor gekozen om zonder die mannelijke energie te komen, of er geen contact mee kunnen maken. Daarin alles te ervaren wat er gebeurt als je die mannelijke energie buiten jezelf hebt geplaatst. Hoe moeilijk het dan voor je is. Het overleven, de basis die je mist, het vooruit komen. Vast blijven hangen in bepaalde situaties. Net zo lang tot je zegt, nu is het klaar. Figuurlijk met de hand op tafel slaat en zegt, nu kan dit zo niet meer. Vaak wordt dan de weg vrijgemaakt om die mannelijke energie in jou toe te laten en het ont-krampen van je bekkenbodem. Daarin ook de overtuigingen aan te kijken die je nog hebt op alle mannelijke aspecten, die je nu nog kan veroordelen. Want om de bekkenbodem te ont-krampen, mag je diepe mannelijke energie binnenhalen die je ook zo veroordeeld hebt. Die je ook zoveel pijn gedaan heeft. 

 

Vaak komt daarin ook de verwerking van seksueel misbruik wat je nog ergens in je draagt. Dat kan in dit leven zijn, een ander leven of zelfs vanuit een familielijn waarin je geboren hebt, vaak vanuit een keuze om dat mannelijke deel terug te halen.  

 

 

In een volgend artikel over seksueel misbruik, vertel ik er graag meer over. 

 

Marlêne Evertz

www.marleneevertz.nl