Triggerhappy ♥ Juno Burger ♥ Lichtwerkers Nederland

Triggers hebben een slechte naam. Ze raken je aan op de grenzen van je comfortzone, exact daar waar je onbewust en onbekwaam reageert en precies dat doet wat voor jou en ‘de ander’ niet werkt.

Het overgrote deel van wie je nu denkt dat je bent en hoe je op het leven reageert is onbewust.

Slechts een klein deel van wat je creëert komt vanaf een bewuste en wakkere plek, de rest wordt gemanifesteerd vanuit het onbewuste onderbewuste.

Niettemin is deze creatiekracht vanuit het onderbewuste niet te onderschatten en mogelijk door de spanning die nodig is om het daar te houden nog wel krachtiger dan wat je bewust in het leven neerzet.

 

Wat er is de schaduw broeit is een complexe mix van factoren die over je leven regeert


Je wordt voortdurend uitgenodigd om naar binnen te kijken en het datgene te geven waar alle leven ten diepste naar verlangt; erkenning, bestaansrecht.

❥ Dit is wat Jung bedoelde toen hij zei dat wij als mensheid niet verlicht zullen raken door ons engelen en lichtwezens voor te stellen maar door de schaduw, het onbewuste, bewust te maken.

 

Alle beoefening die dat tot doel heeft leidt vroeg of laat tot bevrijding, niet van datgene waarvan je dacht last te hebben maar van hetgeen in jou dat last heeft van het leven.

Het verlangen van het vrije leven is zo groot dat het alles zal doen om je te helpen. Heb je niet de discipline, moed of gewoon geen zin om dit te doen? Geen probleem! Het leven zal dan allerlei mensen, situaties en plekken letterlijk voor je neus zetten die je zullen triggeren. Een briljante strategie om je aan twee wezenlijke levenslessen te herinneren. Enerzijds dat je een schepper bent van je eigen werkelijkheid, anderzijds door de aard van de trigger, waar je nog iets bewust kunt maken en omarmen.

 

Waar je getriggerd wordt loop je tegen de muren van je comfortzone aan

 

Op dat punt neemt je onbewuste conditionering het volledig automatisch over. Afhankelijk van de kracht van je onbewuste programmering en de daarmee opgebouwde spanning zal de triggerreactie intens of subtiel zijn. Dit punt is een spreekwoordelijke kruising waar twee dingen kunnen gebeuren. Of je reageert onbewust zoals je steeds doet met het tragische effect dat de ‘reactiegroef’ nog dieper wordt en de geassocieerde toxische spanning groter.

De andere mogelijkheid is dat je waar en wanneer je getriggerd word je je binnenwereld observeert en wat je daar aantreft helemaal laat zijn zoals het is, zonder dat het hoeft te veranderen.

Dan gebeurt exact het tegenovergestelde van wat je normaal doet; je herinnert je systeem er door bewustzijn en compassie aan dat het veilig is om alle facetten van het leven te ervaren zonder dat ze je zullen belasten. Wanneer je dit tot een consequente beoefening maakt verruim je keer op keer je waarnemingsvermogen en je capaciteit om het leven met open armen te verwelkomen en thuis te brengen.

❥ Op die manier is getriggerd worden een geschenk uit de hemel dat je helpt om een licht te schijnen op waar je kunt verruimen, meer beschikbaar en compassievol kunt zijn voor jezelf, anderen en het collectief.

Dit is hoe je echt een welvarend mens wordt, door jezelf te verrijken met de diversiteit en intensiteit van het aardse leven.

Daarvoor ben je hier, om het leven binnen te laten, niet om het uit te sluiten of jezelf tegen te beschermen.

Triggers zijn er niet om aan te lijden maar om je te bevrijden...


Juno Burger
www.junoburger.comBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.