Hulp vragen aan Engelen, hoe werkt dat? ♥ Gerda Duin ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Graag deel ik een stukje met jullie omdat ik hier best veel vragen over krijg. Voor wie het interessant, vaag, onzin of spannend vindt, voel je vrij om rustig verder te lezen.

 

Wij mensen zijn nooit alleen met onze zorgen

 

Er zijn altijd engelen om ons heen, die wij niet kunnen waarnemen, over het algemeen.

Engelen hebben niet eerder op aarde geleefd in gedaante van een persoon. Dit in tegenstelling tot persoonlijke gidsen, die er ook zijn om ons te leiden en via onze intuïtie tot en met ons spreken. Sommige mensen zijn hier bang voor en denken dat het hocuspocus is. Dat is jammer, want hiermee sluit je ook een deel van je eigen spirituele 'zijn' buiten.

Goed te weten, dat de Engelen er altijd zijn om ons te helpen, om ons te steunen en om onze pijn te verzachten in moeilijke tijden. De engelen en de aartsengelen staan het dichtst bij 'de bron' (God). Ze zijn helpers van de bron. Daarnaast brengen engelen tekens op ons pad, waardoor we vertrouwen krijgen en beter om kunnen gaan met bijvoorbeeld gemis en verlies. Ook helpen engelen ons in situaties waarin overgave gewenst is. Door gewoon af en toe te zorgen, dat liefde en warmte op jouw pad komt. Doordat iemand je opeens een lieve kaart stuurt, of doordat je zomaar spontaan een berichtje krijgt van iemand, die je al jaren niet gesproken hebt, of door een vriendin, die ineens voelt dat ze jou een bloemetje wil geven. Ook kan het zomaar zo zijn, dat je oog opeens op een boek valt, wat al jaren in je boekenkast staat of bij iemand anders thuis. Als je dit boek openslaat lees je dan iets, wat jou enorm raakt, of een inzicht of ondersteuning geeft. Of dat ene liedje op de radio, wat je doet denken aan die persoon die al een paar dagen in je hoofd (of hart) zit. Het zijn de engelen die hierin een rol spelen.

Je kunt zelf, wanneer je je alleen voelt, of als je in een moeilijke situatie zit of door een pijnlijke fase van je leven heen gaat, hulp vragen aan de engelen.

Ze zullen je altijd helpen, zolang jouw vraagstelling zuiver en oprecht is en positief geformuleerd. Wanneer je het moeilijk vindt, om onder woorden te brengen wat er speelt, weet dan, dat de engelen je ook zonder woorden begrijpen. Engelen staan in contact met jouw hart en je ziel. Als jij merkt dat je geen respons krijgt op je vraag, dan heb je vermoedelijk je vraag gesteld vanuit een ego energie, zelfs al was je intentie goed.

Het ego denkt niet in mogelijkheden en is niet altijd zuiver. Of je hebt iets gewenst waar iemand anders bij betrokken is en het kan zijn dat jouw wens niet goed is voor alle partijen, zelfs al denk jij van wel (maar wees eerlijk...).

Wanneer je een vraag vanuit je hart en je ziel stelt, krijg je vaak snel antwoord. Het is wel belangrijk dat je jezelf hiervoor openstelt en dat je ook in rust kunt zijn, om de tekens van de engelen te herkennen. Een engel reageert op een respectvolle houding, al vraagt een engel nooit iets terug.

Even tussen een druk schema door snel iets wensen en vragen of het snel bij je kan komen, is geen respectvolle houding. Ook niet als jij je meteen weer in een mega druk ritme stort, zonder je open te stellen voor de tekens op je pad. Dit werkt echt niet. Je mag rustmomenten inbouwen en jezelf de tijd gunnen om te voelen, te zien, te horen en te weten. Want ja, ook jij bent van nature een intuïtief wezen en alles word je aangereikt als jij daar de juiste voorwaarden voor schept.

Wat wel werkt is als je op een rustige wijze verbinding maakt met je hart. Vervolgens voel je waar je behoefte aan hebt, vanuit je hart. Uit in stilte of in woorden, je dankbaarheid aan de engelen en de bron. Formuleer dan vanuit je hart, datgene waarvan je voelt dat het voor jou waarde zal hebben en bedank de engelen bij voorbaat, dat jij het teken dat zij gaan geven, zult herkennen.

 

Het antwoord kan op vele manieren komen

 

Een veertje op je pad, een vlinder op een onverwachte plek, een vogeltje wat steeds terugkomt in je tuin, dubbele getallen zien (de engelen communiceren zelf met het getal 4), een naam die steeds voorbij komt, een bezoekje van iemand die jou spontaan antwoord geeft geheel onbewust op iets wat je graag wilt weten, een muziekstuk wat je aan iemand doet denken, het lezen van een prachtig gedicht dat je diep raakt, het lezen van een stuk tekst in een boek waarvan je weet, dit is het antwoord. Je kunt ook soms voelen dat een engel zachtjes door je haar strijkt, of een licht briesje voelen. Vaak denk je dat het verbeelding is, maar dat is je ego.

Engelen zijn enorm creatief en weten jou te bereiken op een wijze die jij herkent. Nogmaals, engelen zullen je altijd steunen als jij zuiver in het leven staat. Engelen geven je richtingaanwijzers op jouw zielspad. Engelen kunnen jou niet bereiken als je de hele dag door aan het racen bent en elk moment van de dag allerlei indrukken toelaat. Hun energie is hoog en zuiver en het is belangrijk dat jij er ook voor kiest om jouw energie puur en zuiver te houden. Jij bent en blijft tenslotte leider over jouw leven.

Je kunt simpelweg de verbinding met de engelen versterken, door jezelf dagelijks tijd voor rust te gunnen. Door te mediteren of in de natuur te wandelen. Of door gewoon stil te zitten. Of een boek lezen over engelen. Als jij dit nu leest is dit wellicht voor jou ook een uitnodiging om vaker hulp te vragen, of een antwoord op een huidige vraag, of een teken....

 

Ik sluit af met een korte engelenboodschap

 

"Je hebt ontzettend hard gewerkt en je denkt dat het allemaal voor niks is geweest. Dat is niet zo, lief mens. Durf te voelen, durf te vertrouwen. Alles is in beweging, juist nu jij denkt dat alles verloren is. Je mag moedig zijn en jezelf een compliment geven. Je bent al zover gekomen. Geef nu niet op. Verbind je met ons, en weet dat je nu juist door ons geleid wordt naar meer eenheid in jezelf en naar meer licht. Er wordt ontzettend veel van jou gehouden. Meer dan jij je kunt voorstellen.

Accepteer jezelf zoals je bent, verwacht wonderen en sta stil bij het wonder dat jij zelf bent"

Liefs Gerda Duin
www.gerda-duin.nlBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.