Het licht komt van binnenuit ♥ Robert Bridgeman ♥ Lichtwerkers Nederland


Veel mensen die zich met spiritualiteit bezig houden zijn bezig het licht van buitenaf naar binnen te halen. Ze focussen op het licht en proberen geen aandacht te schenken aan het duister in zichzelf en in de wereld.

 

Spirituele bypass

 

In vakjargon wordt dit de spirituele bypass genoemd.

 

❥ Dit wil zoveel zeggen als: het licht najagen om je diepere pijn en angst niet te hoeven voelen. Je omzeilt het als het ware.

 

Waar je vroeger misschien hard werken, eten, of genotsmiddelen gebruikte om je pijn niet te hoeven voelen, gebruik je nu spirituele beoefening om bij je oud zeer weg te blijven.

 

Maar daardoor blijft het duister in je wel bestaan. En blijft het onbewust je leven, gevoel en gedrag beïnvloeden. Met alle gevolgen van dien.

 

Het licht in jezelf...

 

Het gaat dus niet om het licht buiten jezelf te vinden.

 

De kunst is het licht, dat je al bent, van binnen naar buiten te laten.

 

Met name door je innerlijk duister te transformeren. Je oude trauma’s, je angsten, je innerlijke kindstukken, je voorouderstukken, je karmische wonden en de duistere krachten die zich hierop voeden.

En.... wanneer je die transformeert, komt het licht vanzelf door je heen. Dan hoef je nergens naartoe. Je gaat als vanzelf steeds Lichter leven.

 

Ondersteun dit proces met trillingverhogende activiteiten, zoals yoga, meditatie, ademtechnieken, hertzmuziek, activaties, initiaties, ceremonie en dergelijke. Meditatie en transformatie gaan hand in hand.

 

Waar je aandacht op richt groeit…

 

“Maar”, hoor ik je denken, “waar je aandacht op richt groeit toch?”

 

Deels is dat waar. Ik hanteer voor mezelf de volgende vuistregel:

 

❥ 1) Waar je aandacht op richt vanuit de derde dimensie (van angst en controle), dat groeit en wordt sterker. Dus als je vanuit angst, strijd of pijn ergens aandacht op richt, dan neemt het toe.

 

2) Waar je aandacht op richt vanuit de ‘vijfde dimensie’ (van liefde en compassie), of hoger, dat groeit niet, maar TRANSMUTEERT. Het wordt omgezet in een hogere frequentie en lost op.

 

Aandacht vanuit liefde en compassie gezonden = bewustzijn en bewustzijn = Licht

 

En alles waar je bewustzijn op richt transmuteert.

 

Dit is het mechanisme achter nagenoeg alle meditatie – en sjamanistische methoden. Zo oud als de mensheid.

 

❥ Kortom: Je wilt je donkere kanten dus juist liefdevolle aandacht geven.

Maar ook de donkere kanten van de mensheid wil je in het licht zetten door er liefdevolle aandacht op te richten. Zowel in, als buiten jezelf. For the good of all.

 

Voor de mensheid als geheel geldt dan ook hetzelfde als voor een individu.

 

De transformatie van ‘3D naar 5D’ betekent dan ook niet dat we ergens naartoe onderweg zijn.

 

Het gaat erom dat we de hogere dimensies, die al in ons zijn, door laten komen in de derde dimensie. Dat we - van binnenuit - het licht in de duisternis laten stromen.

 

Dit doen we door de collectieve menselijke trauma’s te helen. Trauma’s van onderdrukking van het vrouwelijke, de kolonisatie, diverse oorlogen als WO 1 en 2 maar ook de (Katholieke) kerk met haar ketterverbrandingen, indoctrinatie en inquisitie. En natuurlijk de huidige traumatisering van de maatregelpandemie.

 

Wanneer we deze traumavelden transformeren in onszelf en in de wereld, komt het licht vanzelf door


❥ En gelukkig zijn miljoenen mensen hier mee bezig.

 

De versnelling van de overgang naar het hartsbewustzijn heeft dan ook alles te maken met de enorme toename van trauma- helingstechnieken de afgelopen 120 jaar.

 

Doordat zoveel mensen hun duister en het collectief duister zijn aangegaan in zichzelf komt er meer en meer licht door in de wereld. Dit proces is al duizenden jaren geleden voorspeld. De overgang van Vissen naar Aquarius, van ‘3D naar 5D’, van Kali naar Dwapara, van hoofd naar hartsbewustzijn.

 

❥ Voor je kinderen...

 

Innerlijk transformatiewerk doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de generaties na je. Trauma dat niet verwerkt is, wordt van generatie op generatie doorgegeven. Jij geeft niet alleen je eigen pijn, maar ook die van je voorouders door aan je kinderen. Door innerlijk transformatiewerk te doen, doe je zowel de generaties voor je als na je een grote dienst!

 

❥ Doorgaan...

 

Aan allen die dit innerlijk werk al doen: keep going! De wereld verandert ten goede dankzij jullie inzet!

 

En allen die hun schaduw vrezen en bang zijn voor hun duister wens ik de moed toe hun innerlijk werk aan te gaan. Neem je verantwoordelijkheid. De wereld heeft je nodig!

 

Samengevat:

 

Alleen focussen op het licht is niet voldoende. We dienen onze demonen aan te kijken en om te zetten in hoge trilling. Schaduwwerk is nog nooit zo belangrijk geweest. Voor ieder individu en voor de mensheid als geheel.

 

Dat alles wat we doen, zeggen en denken mag zijn:

 

For the good of all, to support all Life, now and for the next Seven generations.

Robert Bridgeman
bridgeman.nl


Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.