Het cirkeltje doorbreken ♥ Rani Savitri ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Om te stoppen met iets wat niet goed voor je is of waar je ongelukkig van wordt, om te stoppen met telkens dezelfde cirkeltjes te draaien of met bepaald gedrag waar je je niet bewust van bent, dien je eerst op een punt te komen waarop je er genoeg van hebt.

 

Wanneer je klaar bent met iets, wanneer het genoeg is geweest, pas dan zul je bereid zijn om te leren, om te veranderen, om te zien, om te begrijpen en om te willen. Pas dan zul je groeien.

 

Zonder het moment van klaar zijn met iets, met ergens genoeg van hebben, zal er geen verandering plaatsvinden en blijft alles bij het oude, het bekende.

 

Er is geen groei. Zodoende gebeuren er (nare) dingen in het leven, raken we mensen kwijt, ervaren we verdriet, ellende, eenzaamheid, tekort, problemen, leegte, uitdagingen en komen we vaak op een punt waarop we niet meer verder kunnen.

 

De menselijke geest heeft altijd de neiging om dat te doen wat het gewend is om te doen, wat het geleerd heeft om te doen, waarmee het bekend is om te doen.

 

Dit zijn patronen, ze lopen als rode draden in onze hersenen. Zo is het ons aangeleerd. Het weer afleren is zeer zeer moeilijk.

 

Ontwaken gaat gepaard met het bewust worden hiervan, bewust worden hiervan gaat gepaard met verlies, lijden, angst en eenzaamheid. Het vergt moed om eerlijk naar onszelf te kijken en om het pad te bewandelen van ontwaken.

 

Veel mensen en familie zullen dit pad niet begrijpen, ze zullen afvallen of je zelfs aanvallen. Ze zullen je zwart maken en voor gek verklaren, sterker nog; ze zullen je de schuld willen geven van alles om zelf niet naar binnen te hoeven kijken en eerlijk te zijn.

 

Dit is omdat zij zelf liever in het oude vertrouwde cirkeltje willen blijven vertoeven. Het is bekend, dit is voor hen normaal, waarheid, het leven.

 

Maar dit is het niet meer voor jou. Je hebt er genoeg van.

 

Ga niet twijfelen, blijf vertrouwen en blijf het pad volgen. Laat je niets meer wijs maken.

 

Slechts een enkeling heeft geleerd hier niets meer van aan te trekken en de eigen weg te volgen.

 

Alleen.

In rust,

in vrede,

en vooral in waarheid.

 

Onderschat nooit een trauma cirkel doorbreker. Ze zijn krachtig, moedig. Dapper.

 

Ze kregen niet alleen te maken met jaren van generatietrauma, maar ze stonden tegenover dat trauma en zeiden:

 

''Dit eindigt bij mij''

 

Rani Savitri