De tempel ♥ Gerda Duin ♥ Lichtwerkers Nederland

Je lichaam heeft een enorm sterk weten, ze is ongekend wijs en heeft al ver voordat jouw bewustzijn het kon 'registreren' gevoeld dat er iets is wat om aandacht vraagt. Je lichaam is niet slechts een omhulsel, het is jouw waarachtige huis voor je tijd op aarde. In jouw lichaam schuilt jouw spirit, jouw hart, jouw ziel en ook draagt ze schatten aan wijsheid met zich mee, van jou en van degene die jou in je familielijn en in je spirituele lijn voorgingen.

Je lichaam is een vervoersmiddel om handen en voeten te geven aan jouw zielsbewustzijn, om je verlangen uit te kunnen werken en om jou als lichtwerker op deze aarde de mogelijkheid jouw ruimte daadwerkelijk in te nemen. In energie en zeker ook in fysieke vorm, je hebt soms vooraan te staan op 'de barricade' of zichtbaar in het licht.

Soms is het moeilijk om in vrede te leven met je lichaam, door beperkingen, door ziektes of door ontevredenheid over het lichaam. Hierdoor ontstaat er soms een afsplitsing van je lichaam, heel vaak onbewust. Dit kan zich uiten in ongezonde leef en eetgewoonten of door overmatig veel te vragen van het lichaam.

Ook door negatieve uitspraken over je lichaam ontstaat er in je lichaam verwarring die kan leiden tot gezondheidsklachten. Iedere keer dat jij je negatief uitlaat over je lichaam, krimpen je cellen in elkaar, krijgen ze een opdonder. Natuurlijk is het niet erg om eens gekscherend een grapje te maken, maar stelselmatig je lichaam bekritiseren, doet je schade.

Je lichaam en je geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zonder je lichaam kon je niet leven en zou je niet bij je dierbaren kunnen zijn. Je lichaam is je tempel, je thuisbasis en je vertrekpunt om je hart en ziel hier op aarde uit te dragen.

Als je ontevreden bent over delen van jezelf, kies er dan voor om daar waar mogelijk, op een liefdevolle wijze aan te werken. Wees mild voor je lichaam en besef dat je lichaam niet voor niks bij je is. Geest en lichaam zijn bij elkaar gekomen, omdat dat de bedoeling is voor deze incarnatie.

Als je meer verbinding wilt gaan ervaren met je lichaam, zonder dat je je zelf bekritiseert kies er dan voor om zacht en teder voor jezelf te zijn.

 

Je kunt de dag beginnen en eindigen door tegen jezelf te zeggen:

 

❥ Ik ben vriendelijk voor mijn lichaam

❥ Ik ben zacht voor mijn lichaam

❥ Ik ben dankbaar voor mijn lichaam

❥ Ik ben teder en liefdevol voor mijn lichaam

Laat je handen als vanzelf naar een plek gaan in jezelf die om aandacht vraagt of pijnlijk voelt. Stuur er zacht roze licht naar toe en zeg: Ik zie je, ik hoor je. Ik accepteer wat ik voel en ik sta mijzelf toe om te helen.

Door mild met jezelf en je lichaam bezig te zijn doorbreek je een negatief patroon en kan je weer opnieuw in verbinding komen met alle aspecten van je lichaam. Stap voor stap.

Je lichaam is echt jouw tempel. Koester haar zoals je een baby koestert.

Dit heb je nodig om volwaardig te kunnen leven..

 

Gerda Duin
www.gerda-duin.nl


 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief