De onmacht van vrije wil ♥ Juno Burger ♥ Lichtwerkers Nederland

Het is zonder twijfel een van de meest heilige huisjes die we als mens verdedigen. Vrije wil; de belofte dat je onder alle omstandigheden een keuze hebt en het juiste kunt doen voor jezelf, een ander en de aarde.

Maar waarom doen we dat dan niet massaal?


Waarom manifesteren we geen wereldvrede, globaal welzijn voor alles dat leeft en zorgen we voor elkaar in plaats van alleen voor onszelf?

❥ Het antwoord is even simpel als ontluisterend; we willen het wel, we denken dat we het kunnen maar we zijn het niet.

 

Wie we wel zijn is een complexe mix van rauwe bewuste en onbewuste scheppingskracht


Het is lastig om er een getal op te plakken maar er wordt wel geschat dat slechts 10% van wat we creëren vanuit het bewuste deel van ons bewustzijn komt. Dat zijn de dingen waar we trots op zijn en zowel de credits als verantwoordelijkheid voor nemen.

Het overgrote deel van wat we creëren komt dus vanuit het onbewuste onderbewuste. Wat daar leeft is een dynamische en ingewikkelde combinatie van hoe we door de tijd heen geprogrammeerd zijn door onze individuele en collectieve ervaringen.

Hier huist het latente potentieel van je DNA, de verborgen verhalen in je familiesysteem, het mysterie van wat je allemaal hebt uitgespookt in parallelle dimensies en tijdslijnen en hoe je bent geprogrammeerd in de eerste jaren van je huidige leven.

Dit zijn de diepe patronen, overtuigingen, verslavingen, gewoontes en gezichtspunten die bepalen dat je bent geworden wie je nu bent


Deze aanvankelijk onzichtbare invloeden vormen ons en hiermee wordt direct al duidelijk dat dit allemaal gebeurt zonder dat onze vrije wil daar ook maar enige invloed of grip op heeft.

Tegelijkertijd hoort bij mens zijn dat je je belevingswereld persoonlijk neemt, deze wilt begrijpen en koste wat het kost wilt beheersen.

Die mechanismen creëren rondom wat je ervaart een toxische energetische spanning die je ervaart als stress. Deze combinatie van bewuste en onbewuste programmering die samenkomt met spanning, is niet alleen je scheppende kracht waarmee je jouw realiteit creëert. Het is ook waar je getriggerd wordt, waar het leven je aanraakt en je herinnert aan je goddelijkheid en waar je nog wat te doen hebt.

❥ Hoe dieper de patronen en hoe hoger de spanning, hoe groter de triggers.


En precies waar je getriggerd wordt, word je volledig automatisch overgenomen door je oude onbewuste programma’s en reageer je zoals je systeem altijd al heeft gedaan.

Hier ben je het ‘slachtoffer’ van een stortvloed aan chemicaliën in je lichaam die ervoor zorgen dat alles wat je op dat moment, denkt, voelt en ervaart fysiologisch ook helemaal bent. Hier heb je geen keuze, hier kun je geen afstand nemen en objectief kijken naar wat je ervaart. Hier ben je de belichaming geworden van je eigen onbewuste creatiekracht die zich op fysiek niveau manifesteert in je belevingswereld. Nu moet je de rit uitzitten of de bewuste en compassievolle hulp krijgen van iemand die werkelijk beschikbaar is voor alles wie en wat je op dat moment bent.

 

Dit is het punt waar je vrije wil en keuze begrensd is, precies daar waar je wordt getriggerd


Waar je de grenzen van je comfort zone bereikt en je diepste onbewuste en geladen programmering het overneemt en je laat doen wat je altijd doet maar allang niet meer voor jou of het collectief werkt.

Dit is exact waar je erachter komt dat je op energetisch niveau iemand anders bent dan je jezelf vanuit de mind hebt verteld, wijsgemaakt en overtuigd.

Deze reality-check is wellicht pijnlijk, confronterend of beschamend. Het is een lesje in nederigheid die je laat zien en inzien dat je niet iemand anders kunt zijn dan wie je nu bent Je kunt het willen, pretenderen of geloven maar wanneer je wordt getriggerd en volledig automatisch onbewust en onbekwaam reageert, wordt duidelijk waar het verschil zit en waar je werkelijk bent.

 

Het mooie is tegelijkertijd dat je niet iemand anders hoeft te zijn dan wie je nu bent


Sterker nog, het kan niet eens. De sleutel zit in de aanvaarding hiervan, de erkenning dat al deze onbewuste programmeringen en reacties onderdeel zijn van wie je nu bent. Je kunt nu niet iemand anders zijn, maar je kunt wel iemand anders worden.

Door je reactie op triggers bewust op te merken en helemaal te laten zijn zoals ze zijn, zonder ze te willen veranderen, ontlaadt je toxische spanning en verander je op het diepste niveau je oude en onbewuste conditionering rondom wat het leven je te bieden heeft.

❥ Hiermee verruim je jouw comfortzone en daardoor word je bewuster en compassievoller.

❥ In plaats van te polariseren en uit te sluiten activeer je de intelligentie van je compassievolle hart die alle facetten van het leven letterlijk en figuurlijk in het hart sluit.

❥ Hiermee geef je ruimte aan de onderstroom, het leven dat door en voor jou werkt in plaats van omgekeerd.

❥ Op deze plek ervaar je steun, energie en helderheid en wanneer je dat volgt dienen keuzes zich magisch en moeiteloos aan.

Omdat ze zo natuurlijk en voor de hand liggend zijn kun je ze zonder twijfel volgen en zul je keer op keer zien dat de uitkomst een blessing is voor jou en het grote geheel. Bottomline is dat alles in het leven maar naar één ding op zoek en dat is erkenning, het ultieme bestaansrecht van de diversiteit van leven. Wie daar ruimte aan geeft, geeft het leven de ruimte, vrij en gewillig…

Juno Burger
www.junoburger.com

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.