Ben jij ‘‘wakker”? ♥ Irene Verweij ♥ Lichtwerkers Nederland

Wat er momenteel werkelijk gaande is, is dat we massaal aan het wakker worden zijn: zowel op innerlijk als op uiterlijk niveau.

 

Wakker worden op innerlijk niveau

 

Op innerlijk niveau mogen we wakker worden uit het denken. De uitnodiging is om je te verbinden met je hart. Zit je denken nog vast in angst, controle, zorgen en weerstand, in het hart is er diep vertrouwen en overgave. Deze overgave is niet passief; als je een impuls van binnenuit voelt om iets te doen in de buitenwereld, volg je die. Hoe spannend deze impuls misschien ook kan zijn.

❥ Misschien merk je al dat je steeds beter wordt in het waarnemen van je gedachten.

In dit waarnemen zie je van een afstandje hoe de mind je vastzet en je in cirkeltjes laat denken. De ongekende ruimte die je ervaart als je naar je gedachten kijkt, kun je verlichting noemen. Een intense opluchting en verlichting van je lijden, dat jij je gedachten niet bent. Dat je ze niet serieus hoeft te nemen.

 

Wakker worden op uiterlijk niveau

 

Zo binnen, zo buiten. Als we wakker worden uit het denken, worden we ook ten aanzien van de buitenwereld wakker. Slikten we voorheen alles nog voor zoete koek en deden we braaf wat er van ons verlangd werd, ga je nu steeds meer voelen wat jouw waarheid is.

De uitnodiging is dan ook om hiervoor te gaan staan! Om je niet weer in slaap te laten sussen, maar om steeds zuiverder te gaan voelen of iets voor jou klopt of niet. Als iets niet kloppend voor je voelt, kun je vaak niet anders dan daar trouw aanblijven. Als je dat niet doet, zak je weer weg in de slaap van het denken. Dat is op zich geen probleem, want de komende tijd komen er genoeg wake-up-calls om opnieuw weer wakker te worden.

 

Kritisch denken ontwaakt

 

In deze tijd wordt het kritisch denken wakker: dit denken is niet versluierd door het ego, maar dit is denken dat afgestemd is op het hart. Het hart is in deze tijd je richtingaanwijzer. Keek je voorheen nog naar buiten op zoek naar iemand die je zou helpen, nu ligt de uitnodiging op je deurmat om alleen nog maar naar binnen te kijken.

❥ Voelt iets kloppend voor je of niet? Voelt iets als waarheid of als bedrog?

Hoe voel je je bij het lezen of zien van bepaalde berichten? Raadpleeg je wijze en alwetende hart. Het hart is heel eenvoudig. Het antwoord altijd met een simpele ‘ja’ of ‘nee’, iets is ‘waar’ of ‘niet-waar’. Het is in deze tijd dat je voor dit harte-antwoord werkelijk mag gaan staan.

 

❥ Niemand wordt wakker in zijn of haar comfortzone. We hebben deze tijd waarin onzekerheid en angst heerst, nodig.

Het is de verschuiving van angst naar liefde, van de mind naar het hart. En het is ook de tijd waarin we gaan inzien dat de buitenwereld niet is, wat je altijd dacht dat het was. Wordt wakker en kijk opnieuw.

 

Hoe verbind je je met je hart?

 

De mind wil natuurlijk weten ‘hoe verbind ik me met mijn hart’? Ik moet je mind helaas teleurstellen want er zit geen complexe formule bij. Integendeel.

❥ Je verbinden met je hart is heel eenvoudig.

Adem er zo vaak mogelijk doorheen. Adem de buitenwereld naar binnen. Adem er liefdevolle woordjes doorheen. Wees zo vaak je kunt met je aandacht bij je hart aanwezig. Vraag bij iedere beslissing die je wilt nemen, wat vindt mijn hart ervan? Als we massaal deze beweging gaan maken, belanden we in een oogwenk in een hele andere binnen- en buitenwereld. Doe je mee?

Irene Verweij
www.schoolvoorlichtwerk.nl


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.