Het helen van jeugdtrauma's met het innerlijk kind ♥ Paul Wezenbeek ♥ Lichtwerkers Nederland

Ik denk dat ieder van ons in zijn jeugd met zaken te maken heeft gehad die niet ideaal zijn verlopen. De één meer als de ander. We zijn ons niet vaak bewust dat ervaringen in onze jeugd opgedaan je hele leven kunnen blijven hangen. Zelfs je hele leven kunnen bepalen. Wat je meemaakt in je jeugd, hoe de band met je ouders was en wat er op school is gebeurd, heeft grote invloed op hoe je later in het leven staat. 

Jeugdtrauma en ouders


Wanneer ouders onvoldoende zien wat de behoeften van hun kinderen zijn, kunnen psychische problemen ontstaan en bouwt zich emotionele belasting op.

 

Onvolledig verwerkte jeugdtrauma en traumatische ervaringen kunnen onprettige gevolgen en klachten geven waarvan je nog steeds last kunt hebben zoals: fysieke, mentale en emotionele beperkingen, posttraumatische stressstoornis en andere psychische klachten.

 

Blokkade

 

Wanneer emoties geblokkeerd zijn, hebben we vaak gebeurtenissen meegemaakt waarin deze emoties te heftig waren om in één keer te verwerken. De emoties die achter blijven in ons lichaam vormen een emotionele blokkade. Als emoties geblokkeerd zijn, komen er andere gevoelens voor in de plaats. Verdriet kan bv overgaan in zelfmedelijden, schaamte, verbitterdheid, depressie, boosheid en bezorgdheid. Angst kan bv overgaan in paniek, fobieën, vermijding, ontkenning angst voor toekomstige dingen. En ga zo nog maar even door.

 

❥ Als je hiermee te maken hebt is het zaak hier iets mee te doen

Er zijn vele specialisten en behandelmethodes die je kunnen helpen. Hieronder beschrijf ik een ritueel dat je zelf kunt uitvoeren. Zie het als een aanvulling. Iedereen kan dit doen. Het kan geen schade aanrichten. Het enige dat belangrijk is dat je het met liefde en respect uitvoert en dat je intentie oké is.

 

Jeugdtrauma en innerlijk kind

 

Het volgende ritueel is een variant op het Ho`opono pono ritueel. Ik doe het zelf regelmatig en vind het erg prettig om te doen. Het Ho`opono pono ritueel is afkomstig van een sjamaan uit Hawaï. Hierbij maak je contact met je innerlijk kind. Je innerlijke kind vorm je op basis van je ervaringen, tijdens je jeugdjaren. Je ontwikkelt tijdens deze periode allerlei vaardigheden, die je in je leven nodig hebt. In de onderste drie chakra`s zit je innerlijk kind.

 

Deze oefening kun je bijvoorbeeld doen voordat je gaat slapen en dus in bed ligt. Neem elke keer als je dit doet een thema waarvoor je heling wilt ontvangen. In dit voorbeeld is het dat je in je jeugd een tekort aan liefde hebt ontvangen.


❥ Oefening

Probeer tot rust te komen. Probeer rustig adem te halen. Neem hier even de tijd voor. Probeer je geest en je gedachten tot rust te brengen. Laat alles even los. Geef even geen aandacht aan de gedachten die toch komen.

 

Je hart is het midden van jou. We gaan eerst hart en energie met elkaar verbinden als voorbereiding op het ritueel. Probeer vanuit je voeten energie naar boven te halen. Dit is de aarde energie die je veiligheid en geborgenheid brengen. Voel dat deze energie omhoog kruipt richting je hart. Voel dat jouw hart zich vult met deze energie.

 

Probeer nu ook via je kruin binnenkomende energie te voelen. Dit is de kosmische energie die je intuïtie vergroot en jouw inspiratie en wijsheid brengt. Laat deze energie ook je hart binnenkomen. Als je dit moeilijk vind mag je ook de energie een kleur geven. Geef de aarde energie dan een rode kleur en de kosmische energie een blauw/violet kleur. Probeer te voelen en te visualiseren dat deze energieën samen komen in je hart en daar bijvoorbeeld rondjes draaien en zich met elkaar vermengen. Voel dat het goed is!

 

Contact maken met je innerlijk kind

 

Nu leg je beide handen op je lichaam. Leg ze onder elkaar, met de handpalmen naar beneden tussen je navel en je geslachtsdeel. Dit is de plek van het innerlijk kind. Probeer nu contact te maken met jouw innerlijk kind. Vraag liefdevol of je contact mag maken, ga ermee praten. Als jouw intentie oké is en je doet het met liefde dan lukt dit gewoon. Het innerlijk kind zal heus niet terug praten en ook al voel je helemaal niets, vertrouw erop dat het gebeurt en dat ze luistert! Neem de tijd om contact te maken.

 

Zeg nu tegen je innerlijk kind dat je de blokkades die je hebt op het gebied van liefde geven en ontvangen wilt wegnemen. Zeg en beschrijf dat je in je jeugdjaren een tekort aan liefde van je ouders hebt ontvangen. Doe dit niet met wrok, daar gaat het nu niet om! Doe het met respect en begrijp goed dat jouw innerlijk kind dit de hele tijd bij zich heeft gedragen.

 

Neem de tijd om dit te doen.

 

Draai nu je handen om met je handpalmen naar boven en nodig je innerlijk kind uit om een pakketje van tekort aan liefde, pijn, verdriet en negatieve ervaringen op jou handen te leggen. Spreek nu deze 4 zinnetjes uit:

 

❥ Innerlijk kind, het spijt me..

 

❥ Innerlijk kind, vergeef me..

 

❥ Innerlijk kind, ik hou van je..

 

❥ Innerlijk kind, ik dank je..

 

Herhaal dit gedurende je aan de negatieve ervaringen denkt. Doe dit net zo vaak als je wilt en goed voelt.

 

Probeer te voelen en te visualiseren

 

De kans is groot dat je op een gegeven moment voelt dat er een pakketje in je handen ligt. Ook al ben je niet zo gevoelig voor energie. Weet en vertrouw dat het zo is! Pak dit pakketje nu op tussen je handen. Breng je handen voor je mond en blaas krachtig dit pakketje het universum in.

 

Probeer te visualiseren dat al deze negatieve energie het universum in verdwijnt. Bedank daarna het universum voor het opnemen van deze negatieve energie.

 

Bedank daar na je innerlijk kind uitvoerig. Ik leg mijn handen weer op dezelfde plek en stuur het innerlijk kind liefde. Als je bv geoefend bent in reiki kun je haar wat reiki sturen. Anders probeer je gewoon liefde te sturen.

 

❥ Oefening baart kunst! Het lukt je echt wel. Spreek als laatste af dat je terug komt om andere zaken of dezelfde zaken samen het je innerlijk kind af te voeren.

 

Herhaal elk thema zo vaak als je wilt. Doe het ook met andere thema`s die niet goed gingen in je jeugd. Het innerlijk kind heeft alle tijd voor jou deze nare ervaringen gedragen. Wees dus dankbaar en liefdevol. Je mag dit ritueel net zo vaak herhalen als goed voelt! Je innerlijk kind zal blij zijn en samen kunnen jullie gaan stralen!

 

We zijn allemaal anders en vooral in het begin kan het lastig zijn als je niets voelt gebeuren. Je gaat dan twijfelen of het wel lukt. Dit heeft alles te maken met je gevoeligheid voor energie. Vertrouw erop dat het wel gebeurt. Als je het doet met de juiste intentie, liefde en respect lukt het zeker!!

 

Paul Wezenbeek

www.spiri-apps.com 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief
 

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.