“Wij maken er een potje van en jullie krijgen daardoor de deksel op je neus”


“Wij maken er een potje van en jullie krijgen daardoor de deksel op je neus.” Onder het mom van het vuur moet gestookt worden, terwijl de pot overhangt, laat de overheid momenteel geen crisis verloren gaan voor de great reset.

 

Hoewel nog velen denken dat de regering de pot kookt zoals hij hem eten wil en het beste met ons voor heeft, lijkt het er meer op dat zij als zoethoudertje de pot juist verteren.

 

 

Tegemoetkomingen, prijsplafonds en tijdelijke subsidies lijken de pot te smeren. Beter een luis in de pot, dan geen vet. Het is inderdaad beter dan niets. En dus heeft menigeen momenteel een potje vet al op tafel gezet. Helaas is het geen vetpot en gaat het niet gepaard met een polonaise.

 

Het is dus niet vreemd dat velen nu het gevoel krijgen dat ze de pot op kunnen.

Of misschien wensen ze dat juist onze regeringsleiders toe. Want nog steeds geldt: wie de pot breekt, betaalt de scherven. Tot grote frustratie van de bevolking gaat dat blijkbaar voor onze regering niet op.

 

De politiek heeft een hoofd als een ijzeren pot. Toch zullen zij die goudbergen beloven, gebroken potten geven.

 

Ze kunnen de zaak dan wel in de doofpot stoppen, maar zotten blijven zotten, al drinken ze uit gouden potten.

 

Als het destructieve beleid zo doorgaat rest ons enkel een pot die is aangebrand. Schrapen helpt niet, als de pot ledig is. En terwijl strelende katjes het vlees uit de pot halen, we ons door mooie woorden, loze beloften en verkapte controle verder in het nauw laten drijven, wordt het mistgordijn zo dik als een pot. Er is geen doorkomen meer aan.

 

De roep om een wijziging van koers is groot. Helaas blijft de politiek maar rond de pot draaien en schijten de heersende partijen met elkaar in een pot.

 

Deze pot is zo vuil als de pan en dus maakt het niet meer uit wie er regeert. En mocht iemand toch buiten de pot pissen, dan wordt diegene direct afgeserveerd.

 

Die aan alle potjes en pannetjes likt, krijgt immers splinters in de tong. De regeringsleiders willen geen pottenkijkers. Toch past op elk potje wel een dekseltje. Maar het potten van ons geld is verleden tijd. Gelukkig staat er nog wel een potje voor ons op het vuur. Alleen dan niet zoals we hopen.

 

De waarheid over de werkelijke plannen lijkt namelijk potdicht te zitten.

 

Media, overheid en betrokken organisaties zijn een pot nat. Ondertussen laat de burger zich het in de pot kijken door de overheid welgevallen en hoort privacy thuis in het oude normaal.

 

Terwijl juist in tijden van crisis we moeten uitzoomen en onthouden dat elke pot twee handvatsels heeft, wordt de tunnelvisie steeds nauwer. En in plaats van dat we als samenleving een front vormen, verwijt de pot de ketel dat die zwart ziet. Of gaat dit eerder op voor de wereldleiders die elkaar over en weer van alle ellende betichten.

 

We zullen deze winter daarom moeten eten wat de pot schaft.

Het zal naar alle waarschijnlijk echter geen potje hak zijn. Zo het jaar, zo de pot. De armoede stijgt en al onze rapen stoppen we deze komende periode in de pot. Voor vertier en plezier is geen geld meer. Het dagelijks leven is als de dood in de pot. Alle menselijkheid is eruit gezogen.

 

Laat ik de deksel maar van de pot aflichten. De gewenste pot goud vind je niet aan het einde van de regenboog. Noch bij de overheid. We worden collectief in de pot gedoft. Om in 2030 de hond in de pot te vinden. We zijn dan wel gelukkig. Dat dan weer wel.

 

Nu wil ik niemand op de pot zetten en juist niet bijdragen aan de verdere polarisering en onrust. Daarom eindig ik graag positief.

 

Als de pot kookt, dan bloeit de vriendschap. Dus laten we voorbij de verdeeldheid bewegen, onze meningsverschillen naast ons neerleggen en Pot en God worden met elkaar. Met vriendelijkheid kunnen we met elkaar een potje breken.

Van de stijfkop en de zot, vult de advocaat zijn pot. Het is daarom tijd om zelf het roer om te gooien. Wie geen honing in de pot heeft, moet honing op zijn tong hebben.


Laten we daarom in plaats van ‘pot-verdomme’ de uitspraak: ‘potentissimus est, qui se habet in potestate’ in ere herstellen. Het sterkst is hij die zichzelf in bedwang heeft.

 

Aan ons de uitnodiging om te kiezen voor meesterschap over ons leven, zodat we vanuit liefde, licht en bewustzijn samen de nieuwe wereld kunnen vormgeven.

 

Liefs,

 

Eveline van Dongen

www.innertreasure.nl