Uit elkaar groeien en bewustwording ♥ Paul Wezenbeek ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Dit is een onderwerp dat velen van ons niet leuk vinden. Ik heb het over relaties die uit elkaar groeien. Helaas gebeurt dit steeds meer en meer. Bij elke leeftijd speelt het een rol.

 

Dit artikel probeert je bewust te maken hoe het komt en wat je er eventueel mee kunt doen. Natuurlijk zijn er diverse redenen waarom mensen besluiten hun relatie te verbreken. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Daar gaat dit artikel niet over. Meer en meer is de reden dat mensen uit elkaar groeien, een spirituele reden.

 

We worden met zijn allen meer en meer bewust. Er komt steeds meer spirituele energie naar de aarde wat mensen beïnvloedt. We ontwaken en worden meer bewust in rap tempo. En dit is de reden dat de schoen gaat knellen.

 

Jij groeit spiritueel en wordt meer bewust maar je partner doet dit niet. En wat doe je dan?

 

 

Het ontwaken en spiritueel groeien is een keuze van de ziel. Bij de een is dit al lang aan de gang, bij de ander begint het net en weer een ander komt er in dit leven helemaal niet aan toe. We zijn allemaal anders. We moeten ons wel realiseren dat we een eigen ziel hebben en dat je partner ook een eigen ziel heeft. Deze houden geen rekening met elkaar wat betreft het tempo van spiritueel groeien. Elke ziel doet wat het beste is voor die ziel op dat moment.

 

Ziel 

 

Er komt een nieuwe tijd aan (is al aan de gang), dat veel mensen gaan ontwaken en spiritueel gaan groeien. Als je op dat pad komt, ga je als vanzelf zielen naar je toe trekken met dezelfde groei. Je gaat wellicht andere zielen uit je zielengroep ontmoeten. Je kent al die verhalen wel van tweelingziel, zielenvlam, zielenmaatje enz…

 

Een ziel heeft voordat deze naar de aarde kwam, afgesproken om bepaalde lessen te ervaren/leren. Dit weten en herinneren we niet zelf. Ook heeft de ziel van tevoren afgesproken in welke mate hij of zij in dit leven spiritueel wil groeien.

 

Het is wel zo dat je altijd een keuze hebt. Lukt het je niet in dit leven, dan krijg je de mogelijkheid om in een volgend leven het opnieuw te proberen.

 

De kans is aanwezig dat jij en je partner elkaar niet hebben uitgekozen vanwege jullie spirituele band. Natuurlijk komt dit wel voor! Als de een dan gaat ontwaken en meer zijn of haar hart wil volgen en de ander in zijn of haar hoofd blijft, kan de relatie gaan wringen. Of hij of zij is heel materialistisch en jij gaat hier steeds minder om geven.

 

De ziel gaat zijn eigen weg

 

Een relatie bestaat dus uit twee zielen die beide hun eigen weg willen volgen. Dat kan prima samengaan. Maar het kan ook botsen en verkeerd gaan. Als jij en je partner spiritueel uit elkaar groeien moet je 1 ding onthouden. Je kan niet terug groeien, dat wil een ziel niet. Als je stappen zet in spirituele groei, zal je alleen nog maar verder groeien. Dat wil je ook graag omdat je ziel dit ook wil…

 

Ik schrijf dit artikel niet om jou en je partner uit elkaar te drijven. Ik schrijf dit artikel om jou bewust te maken wat er mogelijk aan de hand is.

 

Iedereen heeft een keuze. Als je uit elkaar groeit, maar je besluit toch bij je partner te blijven is dit prima. Het is natuurlijk vaak afhankelijk van een situatie als kinderen, huis en werk. Je kunt de keuze maken om dan maar niet heel erg gelukkig te zijn. Veel mensen zijn juist met materiële zaken en vakanties heel erg gelukkig. Ik denk dat er een soort van omslagpunt is. Blijf je daar onder dan ga je zo verder, kom je er boven dan ga je uit elkaar. Maar dit omslagpunt ligt bij iedereen anders en is van zoveel factoren afhankelijk.

 

Gelukkig zijn

 

Ik vind het ook niet helemaal eerlijk om hierover te oordelen. Hoe vaak zie je niet van die onderzoeken over gelukkig zijn. Dan heeft iets van 80% gezegd dat men zich gelukkig voelt. Ik geloof hier niets van. We doen zo vaak de waarheid ontkennen. Vaak omdat andere mensen invloed op ons hebben. Als je weet hoeveel mensen lichamelijk of psychisch iets mankeren en het feit dat de ziel ons ervaringen en lessen wil laten leren. Het leven is niet gemakkelijk.

 

Ik heb zelf een lange relatie gehad. Ik ben mij toen spiritueel gaan ontwikkelen en zag dat wij zo erg uit elkaar groeiden. Ik heb toen een einde aan deze relatie gemaakt.

 

Maar nogmaals, je hebt een keuze. Deze keuze is bij iedereen anders en afhankelijk van factoren. Maar misschien is het wel fijn om te begrijpen waarom jij en je partner uit elkaar groeien. Ik wens iedereen veel geluk toe. Relaties zijn geweldig maar vaak ook niet gemakkelijk!

 

Hulp vragen aan Aartsengelen

 

Tot slot wil ik jullie nog wijzen  op het volgende.

 

Er zijn twee aartsengelen die het gebied van relaties als specialiteit hebben.

 

Natuurlijk kun je hun om hulp vragen. Deze hulp kan betekenen dat het goed is om bij elkaar te blijven of kan juist de hulp bieden dat het goed is dat je uit elkaar gaat. Dat is helemaal aan jou. Je kan specifiek vragen om hulp bij het oplossen van relatie problemen of je kunt vragen om hulp bij de juiste keuze. En die juiste keuze kan dan zijn dat het beter is om uit elkaar te gaan…

 

Aarstengel Chamuël helpt om van jezelf te houden. Helpt om zelfrespect te ontwikkelen en helpt  om relaties te onderhouden.

 

Aartsengel Raguël is de Engel van relaties. Aartsengel Raguël kan je helpen met helen en harmonie brengen in je relaties.

 

Met jezelf of met andere mensen. Hij kan vrede brengen in relaties. Als er misverstanden zijn in relaties kan hij helpen deze op te lossen.

 

Welke vraag je stelt als je hulp vraagt laat ik helemaal aan jou over.

 

Succes

 

Paul Wezenbeek
Spirituele groei in 10 minuten per dag

 

www.spiri-apps.com (niet meer online)