Snelkookpan ♥ Juno Burger ♥ Lichtwerkers Nederland

Deze week las ik dat sinds maart vorig jaar het aantal meldingen van huiselijk geweld met 40% is toegenomen. Ik ben niet verbaasd, een groot deel van de wereldbevolking zit momenteel in een spreekwoordelijke snelkookpan. 

Nu alleenstaanden, partners en gezinnen het grootste deel van de dag thuis zijn en steeds verder in hun vrijheden en bewegingsruimte worden beperkt, kunnen we onszelf en elkaar simpelweg niet meer ontsnappen.

Alles wat nog niet onder ogen is gezien en met compassie omarmd zal vroeg of laat een uitweg zoeken en aan de oppervlakte komen.

Dit geldt voor ons als individuen als het collectief. Door de toegenomen polarisatie is de energetische spanning enorm. Los van onze persoonlijke situaties worden we ons nu bewust van de wereldwijde onderlinge samenhang van het leven en wat zich daarin bewust en onbewust afspeelt.

 

Het is een confronterende reality-check


Kijkend naar de huidige stand van zaken in de wereld worden we er door het leven op gewezen dat het niet alleen anders moet maar dat we ook nog flink wat onder ogen moeten zien om daar vervolgens heel anders mee om te gaan.

Doen we dat niet dan kun je de klok er op gelijk zetten dat we over een paar jaar in hetzelfde schuitje zitten. En niet alleen dat, het zal steeds intenser worden door de stelselmatige ontkenning van wat er allemaal in de onderstroom gebeurt.


Deze situatie is op een bijzondere manier ook een unieke kans

Enerzijds helpt het leven door je via ‘jouw realiteit’ bewust te maken dat je schepper bent van je werkelijkheid maar ook waar je nog werk aan jezelf te doen hebt. Dat werkt bestaat uit het bewust maken van je onbewuste scheppende krachten om die vervolgens helemaal te ervaren en te laten zijn, zonder ze te willen veranderen. Het klinkt tegenstrijdig maar het is een van de meest effectieve, helende en betekenisvolle manieren om met je leven om te gaan.  

In je huidige thuissituatie is het niet anders.

Of je nu single bent, met je geliefde of je gezin, simpelweg door met jezelf of elkaar veel tijd in een relatief compacte ruimte te zijn, zal het leven je duidelijk maken waar je triggers zitten. Waar je dingen veroordeelt, bang voor bent of ontkent. Het is onvermijdelijk.

De opgebouwde spanning in je systeem zal altijd op zoek zijn naar een uitweg, een ontlading

Dat is de natuur, een detox van toxische spanning. Maar als je je niet bewust bent van die spanning en de onbewuste patronen die deze opbouwen en je wordt getriggerd, dat zit er niets anders op dan de ander de schuld te geven van hoe je voelt. En dat is een conflict, dan wel fysiek, verbaal of energetisch.

De trigger is zowel het probleem als de oplossing

Als de spanning groot is en het onderliggende patroon diep, dan heb je geen keuze. De bom gaat af en je bent die emotie, dat gevoel of die reactie. Dan moet je de rit uitzetten tot je weer bij je positieven komt. Wanneer de spanning minder is en het patroon onderliggend niet zo sterk, dan heb je de mogelijkheid datgene wat je opmerkt bewust waar te nemen en te laten zijn zoals het is, zonder het willen veranderen. Dat ontlaadt de spanning en verandert het onderliggende patroon dat de spanning opbouwde op het diepste niveau. 

Het meest bijzondere effect van deze beoefening is dat je voor je mensen in je omgeving energetisch beschikbaar bent om de spanning die zij zelf niet kwijt kunnen voor hen te ontladen. Compassie is de sleutel, die is universeel uitwisselbaar. Het maakt niet uit wie de spanning ervaart en omarmt. Alleen waarachtige compassie heeft het vermogen om dit te bewerkstelligen. Die is onpersoonlijk, voorbij de mind is en ervaart het leven vanuit het compassievolle hart, de zetel van eenheid en inclusiviteit van alle facetten van het leven. Dat is het zwarte ventieltje bovenop de snelkookpan dat wordt ingedrukt waardoor de spanning uit de constellatie loopt, het conflict verzacht en de kans op geweld, misbruik en trauma significant afneemt.

Energetisch hygiëne is in deze tijd belangrijker dan ooit Het is essentieel om je van bovenstaande dynamiek bewust te zijn en een beoefening en discipline in je leven in te passen die voorkomt dat de spanning voor jou en je medebewoners te ver oploopt en tijdig ontlaadt.  Maak van deze crisis, deze lockdown een retraite voor jezelf en je geliefde. ‘Never waste a good crisis’, they say…

Juno Burger
www.junoburger.comBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.