Ontdek dat jij groter bent dan jouw angst ♥ Irene Verweij ♥ Lichtwerkers Nederland

Angst heeft het afgelopen anderhalf jaar een grote rol op het wereldtoneel gespeeld. Angst verkrampt, maakt klein en onmachtig.

Angst is een gevoel dat afkomstig is van een gedachte.

Je denkt een ‘wat als’ gedachte en daar ontstaat een gevoel bij. Door de gedachte, ‘Wat als ik ziek ben?’ schiet paniek onmiddellijk door je heen.

Kortom, angst komt voort uit gedachten die je op de toekomst projecteert, waardoor er een emotie ontstaat.

Angst of Liefde

 

Liefde en vertrouwen zorgen voor ontspanning en verruiming. Uiteindelijk is het leven heel simpel; we hebben de keus tussen angst en liefde. Dit weet je natuurlijk allang. Je hebt dit in meerdere artikelen gelezen. Misschien heeft ooit een therapeut dit tegen je gezegd. Je weet het.

❥ Wanneer ga je deze kennis omzetten in handelen, in doen?

❥ Wanneer is de dag gekomen dat je tegen jezelf zegt: ‘Ik heb er nu genoeg over gelezen, vandaag is de dag dat ik ga toepassen dat wat ik weet.’ En vervolgens grijp je in als je een angstige gedachte denkt, die niet voedend voor je is.

Kennis is ballast

 

De voorbereidingstijd is voorbij. Vandaag de dag gaat het vooral over toepassen van alles wat je de afgelopen jaren tot je hebt genomen. Het is belangrijk dat je juist vandaag – en niet morgen – in actie komt. Ga inzetten wat je weet. Kennis heeft geen waarde als je het niet zelf gebruikt. Weten is ballast als het niet ingezet wordt om jouw eigen hoogste waarheid te ontdekken.

 

Omgaan met angst

 

Angst verlamt en zorgt voor een hulpeloos gevoel. Als je dit bij jezelf bemerkt, ben je uitgenodigd om direct in actie te komen. Je signaleert dat je blijkbaar een gedachte vol angst hebt gedacht. Ga vervolgens met jezelf om zoals je liefdevol met een angstig kind om zou gaan.

 Wat doe je? Je stelt het gerust.

Je troost het en fluistert zachte, liefdevolle woordjes in het oor. Je geeft het echte aandacht door alle gevoelens die er op dat moment zijn te erkennen en de ruimte te geven. Daarna stel je het kind gerust: ‘Het komt echt goed hoor lieverd, maak je geen zorgen.’

Je weet ondertussen vast wel dat je op deze manier om kunt gaan met jezelf.

 Maar wanneer ga je dit daadwerkelijk doen? Nu? Vandaag?

 

Wanneer ga je toepassen wat je weet?

 

Deze tijd nodigt uit om ons hart open te zetten. Je hart opent zich vanzelf als je het de ruimte geeft. Als je je hoofd voortdurend vol stopt met allerlei alarmerende nieuwsberichten of de hele dag door verdwijnt in je telefoon, krijgt het hart geen ruimte.

Het kan pas ontluiken als we diep en rustig inademen, als het denken vertraagt en we meer in ons lijf zitten.

Als we even niets doen en zonder externe input zijn. Het hart kan pas openen als we niet met onze aandacht daar zitten, maar hier. Ook dit wist je al lang… en vandaar dan ook nu weer mijn vraag: wanneer ga je het doen? Wanneer ga je toepassen wat je weet?

Ik stel deze vraag bewust meerdere keren, omdat ik wil dat deze vraag echt tot je doordringt.

Wat ben ik aan het doen?

 

De wereld heeft dringend bewuste mensen nodig. Omdat jij dit artikel leest, behoor ook jij tot deze groep. Het enige, werkelijk het enige, wat je daarin hoeft te doen is wakker te worden.

Vraag jezelf regelmatig af: ‘Wat ben ik eigenlijk aan het doen op dit moment?’

Kijk van een afstandje naar jezelf. Niet kritisch of oordelend, maar met zachte ogen. En grijp in als je ziet dat je in onbewustheid dreigt af te glijden. Zie wanneer je kopje onder gaat in angstgedachten. Heb door wanneer je voor de zoveelste keer je telefoon pakt of de televisie aanzet.

❥ Wat ben ik aan het doen?


❥ Waar ga ik weg van?

❥ Waar heb ik eigenlijk werkelijk behoefte aan?


Allemaal vragen die je kunnen helpen om wakker te worden als je slaapwandelt.

 

Maak gebruik van de signalen van je lichaam

 

Gebruik deze periode waarin alles even wegvalt om wakker te worden. Om je te herbezinnen op je leven. Waar geef jij je kostbare levensenergie aan?

Evalueer opnieuw waar je aandacht grotendeels zit.

Is dat voedend?

Voel je verruiming of voel je eerder een verkramping?

Je lichaam is een grote hulp in deze. Het geeft feilloos aan wat jou goed doet en wat niet. Ook dit wist je natuurlijk allang… maar… wanneer ga je er nu echt gebruik van maken? 

Hartegroet, Irene Verweij

lightworker-academy.nlBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.