'Gek’ zijn in een zieke samenleving is eigenlijk gezond ♥ Sofo Archon ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Wees anders

 

Krishnamurti zei ooit dat "het geen maatstaf voor de gezondheid is om goed aangepast te zijn aan een diep zieke samenleving."

 

Echter, geboren en opgegroeid in een dergelijke samenleving, kunnen de meeste mensen zich niet realiseren dat het ziek is, laat staan dat ze een deel van deze ziekte, net als vissen, die, levend in water, zich niet kunnen realiseren dat ze erin voorkomen en een deel zijn van het zeeleven.

 

Wat betekent het om een normaal leven te leiden?

 

In de wereld van vandaag betekent het om op een zeer jonge leeftijd voor meer dan een decennium te worden gehersenspoeld door wat we scholing noemen, om later als een loonslaaf te werken en bijna de rest van je leven met anderen te concurreren om alleen maar in staat te zijn om rekeningen betalen en overleven, om producten zonder einde te consumeren, omdat manipulatieve reclame je overtuigde om terwijl je onbewust de planeet die je bewoont schade toebrengt en dat je ondersteunt, om je lichaam langzaam te vergiftigen met ziekteverwekkende voedingsmiddelen, de regels te gehoorzamen en blindelings de dogma's te volgen die je werden opgedrongen door gezagsdragers, om passief en niet-creatief te zijn, jezelf op talloze manieren te onderdrukken, te leven in lijden en toch niets te doen om het te overwinnen.

Als je even stopt en nadenkt, realiseer je je misschien dat dit soort leven absoluut ziek is, maar toch wordt het door bijna iedereen als gezond geaccepteerd en wordt het zelfs door de samenleving beloond.

 

In feite worden degenen onder ons die beter zijn in het leven op deze manier, als succesvoller beschouwd, terwijl degenen die een ander, zinvoller en bevredigender pad in het leven willen creëren, belachelijk worden gemaakt en naar beneden worden gekeken, omdat ze als dom worden beschouwd, raar of zelfs gek.

 

Maar wat heeft het voor zin om op deze manier te leven? Het leven kan zoveel beter geleefd worden - we kunnen speels leven, gevuld met gelach, liefde en creativiteit, in vrede met onszelf en anderen, genietend van de gaven van het bestaan :-)

 

Helaas slagen slechts enkele mensen erin om te ontsnappen aan de matrix waarin ze onbewust leven sinds de dag dat ze werden geboren.

 

Dat zijn de opstandigen die op enig moment in hun leven durfden te denken buiten het mentale kader dat de maatschappij hen heeft geboden en de ketenen van sociale conditionering doorbreken.

 

Rebelleren tegen normaliteit

 

Rebelleren tegen de normaliteit van de samenleving is het moeilijkste wat je kunt doen omdat je het lef nodig hebt om eerlijk te zijn tegen jezelf en anderen.

 

De waarheid uiten in een wereld vol misleiding is enorm riskant, omdat het betekent dat je tegen de stroom van traditie ingaat, wat op zijn beurt betekent dat je de mentaliteit van de menigte moet confronteren en daardoor enorme ontberingen moet doorstaan.

 

Er zijn veel mensen geweest die de moed hadden om in opstand te komen tegen de normaliteit van onze zieke samenleving, maar de meesten van hen konden de negatieve gevolgen van hun acties op zichzelf niet aan.

 

Wanneer niemand je uniekheid omarmt en je kan begrijpen, en wanneer iedereen je probeert te onderdrukken en je weer in de samenleving te laten passen, is het gemakkelijk om moed te verliezen, en niet ongewoon om enorme psychische angst te ervaren.

 

Dát is de reden waarom enkele van de grootste geesten die ooit op aarde hebben rondgelopen, aan ernstige psychische problemen leden.

 

En hoewel nu, lang geleden dat ze stierven, ze worden erkend als genieën, toen ze nog in leven waren, werden ze door de meerderheid als raar of gek beschouwd.

 

Als je eenmaal beseft hoe ziek de manier waarop jij en de meeste mensen leven is, en er openlijk tegenin gaat, in een poging je vrijheid terug te vorderen en je eigen levensweg te creëren, zul je zeker in de problemen komen.

 

Mensen, inclusief familieleden en vrienden, zullen er alles aan doen om obstakels op je pad te zetten met de bedoeling je te helpen weer 'normaal' te worden, precies zoals zij zijn.

 

In plaats van je te helpen je vleugels van bewustzijn te laten groeien en achter te laten wat je psyche belast, doen ze hun best om ze af te snijden, zodat je aan hun zijde kruipt en samen lijdt.

 

Durf 'gek' te zijn

 

Je innerlijke stem vertelt je al heel lang dat het leven veel mooier kan worden geleefd, en je moet erop vertrouwen omdat het goed is.

 

En hoewel het misschien het moeilijkste is om te bereiken, is het het enige dat het waard is om voor te werken, want nogmaals, wat heeft het anders voor zin om anders te leven? Wat heeft het voor zin om je hele leven te verspillen, alleen omdat anderen je vertelden dat je zo zou moeten leven?

 

Als je op je eigen manier wilt leven, en niet zoals anderen verwachten dat je leeft, moet je wat moed in je hart verzamelen om een beetje "gek" te zijn.

 

Je moet afstand nemen van het comfort van de kudde en je roeping volgen, zonder veel te geven om wat anderen van je denken.

 

Je moet bereid zijn enorme ontberingen te doorstaan, zonder op te geven dat je probeert je dromen werkelijkheid te laten worden.

 

Onthoud: het maakt niet uit hoeveel leed je ervaart als je het pad van non-conformiteit bewandelt, de voordelen van het doen tot nu toe wegen op tegen de nadelen.

 

Net zoals een moeder enorme pijn ervaart tijdens de bevalling, ervaart u een enorme pijn die een nieuw soort leven oplevert.

 

Een leven van schoonheid, van vreugde, van viering.

 

Pijn gaat hand in hand met verandering, dus omarm het, laat het je leiden en laat het een katalysator zijn voor je innerlijke metamorfose.

 

Sofo Archon

sofoarchon.com