De hogere vrouwelijke energie ♥ Pamela Kribbe ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Pamela Kribbe channelt Maria Magdalena

 

Lieve vrouwen en mannen,

Ik ben Maria Magdalena, jullie zuster, een vriendin van het hart, een hartsvriendin zogezegd. Ik ben hier niet alleen; maar samen met vrienden van de andere zijde die jullie bijstaan en bij jullie horen.

 

Jullie zijn allen verbonden met en horen thuis in een netwerk van bevriende zielen en van familie die hier ook aanwezig is. Voel het in je hart! Je bent niet alleen. Er zijn helpende energieën om je heen. Die willen je bemoedigen, omdat je in de aardse sfeer zo makkelijk de weg kunt verliezen, in illusie kunt verdwijnen en het zicht op het grotere geheel kunt kwijtraken.

 

Dit gebeurt heel makkelijk, omdat er in de collectieve energie op aarde zoveel angst is onder mensen. Angst heeft vele eeuwen lang de baas gespeeld, en mensen zijn daaraan gewend geraakt; Angst zit bijna in je genen.

 

De energie van de toekomst is een energie van lichtheid en vreugde. Die zijn jullie ontwend geraakt.

Jullie denken vaak dat het leven moeilijk móet zijn, dat het zo hoort. Ook in de spirituele wereld zijn er veel zware begrippen, lessen, karmische plichten en opdrachten die je te vervullen hebt. Vaak is dit zwaar en terneerdrukkend, terwijl de energie van de hemelen juist heel licht is, lichtvoetig ook en blij.

 

Vreugde is een teken van het ware, niet zwaarmoedigheid, ernst, verantwoordelijkheid

 

Als we het hebben over de wedergeboorte van de vrouwelijke energie, dan hebben we het ook over een ontwaken van lichtheid, speelsheid en vreugde in jullie allen, over de energie van het kind in jezelf dat onbekommerd speelt, uitprobeert, en vreugde ervaart in het spelen zelf.

 

Het kind in jezelf is niet gericht op het bereiken van doelen. Vaak zijn jullie daar zozeer mee bezig dat je in de toekomst leeft, en niet meer geniet van het heden. Bedenk dat het heden alles is wat je hebt. Tijd is een illusie. Alles op Aarde gebeurt hier en nu. Buiten dit hier en nu gebeurt het niet.

 

Stel je nu open voor de sfeer van lichtheid en zachtheid die ik, en met mij de vrienden en gidsen van de andere zijde, je wil aanbieden

 

Een van de grote beloftes van de nieuwe tijd is leven vanuit harmonie en flow; en niet vanuit het eeuwige moeten, het harde werken, het zwoegen. Laat dat los, en luister naar de zachtste stem in je hart. Durf weer te dromen en te wensen zoals toen je nog kind was.

 

Denk eens aan een droom die je lang hebt gekoesterd, maar die op de achtergrond is geraakt door de druk van het dagelijks leven, het moeten, het dragen van lasten, vaak andermans lasten. Denk eens terug aan die oorspronkelijke droom, welke die ook was, en laat je even gaan in het gevoel dat die droom bij je oproept.

 

Velen van jullie hebben dromen die je vergeten bent, die je hebt weggestopt, omdat je dacht: dat kan niet, dat is niet haalbaar; ik moet praktisch en realistisch zijn. Maar die dromen, vooral als ze gepaard gaan met veel gevoel, komen uit je ziel; dat ís de stem van je ziel. De ziel, jouw ziel, wil je blij en vreugdevol zien, licht en geïnspireerd.

 

Stel je voor dat je er nu weer voor openstaat, dat het je lichaam mag binnenstromen, te beginnen met je kruin.

 

Bovenop je hoofd bevindt zich een energiecentrum dat jou verbindt met de weidse kosmos en alle mogelijkheden, de eindeloze mogelijkheden die daarin aanwezig zijn. Jouw verlangen, jouw droom is een richtsnoer voor het universum. Het verlangen activeert mogelijkheden in het universum, trekt ze aan.

 

Daarvoor hoef je niets te doen, alleen maar vertrouwen te hebben in je dromen; en ernaar durven te verlangen.

 

Stel je voor dat je dat nú doet; je stelt dit centrum open en stuurt je wens, je droom het universum in; heel makkelijk, zonder druk hoe minder angst, hoe minder druk er gepaard gaat met een wens, des te makkelijker gaat die in vervulling. Daarom is het ook beter er niet te lang over na te denken, er niet teveel over te piekeren, want dat voegt niets toe aan dat wat je nodig hebt.

 

Stel je nu voor dat de energie van jouw wens, jouw droom, langzaam afdaalt in je hart, via je keel naar de ruimte in je hart.

Wat we hier doen, is de vrouwelijke energie in haar hogere vorm toelaten. Die kent vele manifestaties, al naargelang hoger of lager in vorm, in vibratie. Vrouwelijke energie kan geladen zijn met angst en controle dwang, of kan een zeer zuivere manifestatie zijn van de ziel.

 

Nu opent zich in jouw hart de oorspronkelijke gedaante van de vrouwelijke energie. Of je nu man of vrouw bent, die vrouwelijke energie hoort bij jou, is verbonden met je ziel.

Deze vrouwelijke energie is eigenlijk jouw meest centrale radar in je leven. Als je wilt weten wat je te doen staat, wat nú goed is voor jou, maak dan contact met deze vibratie in je hart; zo kom je in een innerlijk weten terecht dat jou rust geeft.

 

Laat het maar stromen in je hart. Deze energie is heel rustig, die rust in zichzelf, is niet jachtig, niet dwingend, maar vol vertrouwen in de aard van het universum; die vertrouwt erop dat het universum je alles brengt wat je nodig hebt. Verwelkom deze energie in je hart, en zeg tegen jezelf: ik geloof, ik vertrouw. Deze vrouwelijke energie van het hart wil jou helen. Wat er nu bij jou komt, is van jou, maar is tegelijk groter dan jij, want via je hart maak je verbinding met het Ene, met het grotere geheel waarin jij thuishoort.

 

Er is een netwerk van verwante zielen, waarmee jij altijd verbonden bent.

Dit netwerk waaiert uit en bestrijkt alles; uiteindelijk ben je met alles verbonden. De wijsheid en de kennis van het Al staan via je hart tot je beschikking. Voel de essentie van de vrouwelijke energie: haar wijsheid en overgave. De vrouwelijke energie staat diep in verbinding met zowel je aardse zijn als met je ziel; ze vormt een brug daartussen.

 

Laat de energie van jouw droom, van jouw wens, toe in je hart. Vertrouw weer! Laat het maar stromen. Verder hoef je niets te doen. Je hoeft niet na te denken, geen visualisaties te doen; het gaat vanzelf.

 

Tenslotte vraag ik je om met je bewustzijn in te dalen in het gebied van je buik, het gebied van de onderste chakra’s.

Adem nu naar je buik toe; zak werkelijk in je lichaam, in je onderlichaam. Word je ook bewust van je benen en voeten, de spieren daarin en je verbinding met Moeder Aarde. Van de collectieve geschiedenis van de mensheid liggen in je buik de angsten opgeslagen. Aan die angsten neem jij deel: de angsten van vorige levens die je hebt meegemaakt, maar ook die van dit leven. Die angsten, beperkingen en belemmeringen waar je in bent gaan geloven; blokkeren je vaak; die verhinderen je om echt te luisteren naar de stem van je hart, de stem van je ziel.

 

Er valt heel veel te zeggen over die angsten van het verleden, over de oorzaken ervan, maar dat ga ik nu niet doen.

 

Ik nodig je uit om de helende, vrouwelijke energie van je ziel toe te laten in het gebied van je buik.

Sta toe dat er zachtheid en heling naar je buik stroomt, naar de verwonde delen in jezelf. Voor de stukken die in het duister verkeren, verstrikt zijn geraakt in angsten en negatieve overtuigingen, is hulp aanwezig. Voel je niet alleen. Laat het stromen, helemaal tot in je stuitchakra, het wortelchakra onderaan je ruggengraat.

Voel dat er een nieuwe tijd aankomt: die nodigt jou uit om een duik in het nieuwe te nemen; om het oude los te laten en te geloven in een toekomst vol vreugde en lichtheid.

 

De stemmen van het verleden zeggen jou dat dit niet kan, dat het niet mogelijk is. Maar voel het nu helemaal vanuit je hart: de mogelijkheid van echte vrijheid, dat je leeft vanuit je hart.

 

Zet een stap vooruit, en vraag jezelf nu af: wat kan ik doen om mijn dromen, mijn verlangens, een stapje dichterbij te brengen.

 

Kijk maar of er iets in je omhoog komt, een suggestie. Wees bereid om een nieuwe stap te zetten, iets nieuws te proberen, ook al is het eng, ook al is het onwennig, ook al roept het angst op. Het nieuwe waar je naar toegaat, is licht en vreugdevol. Maar om het oude af te werpen moet je soms doorzetten alsof je door een stroom modder loopt.

 

Je intentie, je focus op je hart, helpt je hier doorheen.

 

Het zijn de stromen, de modderstromen van het verleden waar je je uit bevrijdt. Dit is het moeilijkste stuk. Je hoort al het lied, de klanken van de nieuwe energie, maar je voelt je nog vast zitten, en het lijkt onbereikbaar.

Juist dan is het enorm belangrijk dat je blijft vertrouwen en voeling houdt met de vrouwelijke energie van wijsheid en stilte in je hart. Dat je blijft geloven, en niet ondergedompeld raakt in twijfel en zwaarte. Stap uit die modder. Je kunt het! Volg de wijsheid in je hart.

 

Het is de bedoeling dat je je nu losmaakt van de angsten van het verleden. Je bent niet alleen. Velen zijn met jou verbonden in dit streven. De Aarde als geheel maakt een omwenteling door. Ga mee met de stroom die er al is. Door dit te doen ben jij ook een heler voor anderen.

 

Hoe meer jij de energie naar de Aarde kanaliseert, des te meer zet je een nieuw voorbeeld neer en trek je anderen mee in jouw lichtende stroom.

 

Jullie zijn elkaars leraren.

 

Dat is de bedoeling; en dat is ook de reden dat ik hier ben: om samen met jullie een stap voorwaarts te zetten. Wij zijn één en verbonden. Samen gaan we verder, een nieuwe tijd in.

 

Dank je wel voor je aanwezigheid, hier en nu.

 

© Pamela kribbe
www.pamela-kribbe.net