De 4e dimensie en multidimensionaliteit


In de tijd dat de auto werd geboren op aarde, waren mensen daar eigenlijk niet naar opzoek. Het was de wens van de massa om betere en snellere paarden te hebben en de intrede van de auto leek in de eerste instantie een vreemde eend.

 

Je zou kunnen zeggen dat de snellere paarden in deze tijd het idee zijn van een vijfde dimensie en dat de uitvinding of beter gezegd, de herontdekking van multidimensionaliteit de auto symboliseert.  Eén, twee, drie, vier, vijf.

 

 

 

De eerste dimensie kan je zien een rechte lijn.

De tweede dimensie is bijvoorbeeld een cirkel of een schaduw.

 

De derde dimensie is een knikker of jouw lichaam.


De vierde dimensie wordt soms tijd genoemd, maar omdat het hier in verbinding staat met ontwikkeling en evolutie, is het woord tijd ergens ongepast omdat het te relatief is. 

 

Stel je voor dat deze informatie voor jou totaal nieuw is en het ergens bijdraagt om jouw wereldbeeld te transformeren, dan vindt deze transformatie, deze groei plaats in de vierde dimensie, binnen het spel van licht en donker.

Duisternis is het ontbreken van licht en daarom zijn ook alle duistere daden in onze geschiedenis of in deze tijd zo doorzichtig en bovenal best wel dom te noemen. Duisternis is nu eenmaal het ontbreken van licht, bewustzijn.

 

Het tijdperk van de auto

 

Het lineair denken binnen de vierde dimensie is alles in hokjes plaatsen en het liefst met een volgorde van 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, etc. Daarom is het natuurlijk meer dan logisch dat men - die ondergedompeld is in de 4de dimensie - zich aan het klaarmaken is voor de vijfde dimensie. Dit is net zo logisch als een sneller paard verwachten terwijl het tijdperk van de auto is gearriveerd. 

 

Na de vierde dimensie komt niet de vijfde dimensie maar neemt multidimensionaliteit zijn plaats in. Je gaat van de vierde dimensie naar alle dimensies, honderden. Het is alsof iemand die kleurenblind is - en alleen maar zwart en wit kan waarnemen - opeens alle kleuren kan waarnemen. Niet eerst groen, dan rood, dan geel en dan blauw maar alle kleuren tegelijkertijd.

 

Door een zogenaamde bijna-doodervaring heb ik dat mogen ervaren maar daar heb ik niet openbaar over gesproken. In deze tijd waar de wetenschap al tientallen dimensies heeft gevonden, is het voor mij niet logisch om je klaar te maken voor de 5e dimensie.

Misschien dat veel mensen het hier niet mee eens zijn omdat ze zoveel hebben geïnvesteerd in de vijfde dimensie, dat ze dat idee niet wensen los te laten. Net zoals een religie of een andere geloofsovertuiging vast kan komen te zitten door een idee uit het verleden.

 

De intentie van de mensen die de bijna-doodervaring niet hebben meegemaakt en vertellen dat de volgende stap de 5e dimensie is, is vaak net zo oprecht als van jouw ouders of opvoeders. Zij hebben jou het beste gegeven vanuit het bewustzijn dat ze hadden op dat moment in hun ontwikkeling. 

 

Net als zoveel mensen die door een bijna-doodervaring een spontane remissie meemaken - omdat ze in de multidimensionale realiteit van de ziel terecht waren gekomen - ervaarde ik dat er een sluier is tussen de 4e dimensie en  multidimensionaliteit. Meesterschap, genezing van het lichaam en psyche, en nog veel meer is te vinden aan de andere kant van de sluier welke opgebouwd is uit geloofsovertuigingen.

 

Jouw drie dimensionale lichaam is een schaduw, van jouw multidimensionale Zelf

 

Stel jezelf eens voor als een projector die jouw leven op aarde en lichaam projecteert. Aangekomen op aarde als baby is de projector helemaal helder en voor dit voorbeeld laat ik de invloeden van parallelle “vorige” levens hier even weg. 

 

Aangekomen op een laag vibrerende planeet, neem jij je omgeving op en de ideeën van jouw omgeving via je ouders, opleidingen, maatschappij, etc. Hierdoor wordt de lamp van de projector met vuil en stof bedekt en wordt er als het ware een sluier gevormd waardoor je je zelf niet meer helder kunt projecteren in deze realiteit. 

 

Jouw kinderen volgen op hun beurt jouw versluierde projecties en hun kinderen weer die van hun, etc., etc. Door de meesters in onze geschiedenis en/of mensen met bijna-doodervaringen is er toch steeds een beetje van de originele projecties in deze realiteit terecht gekomen, waar ergens alle religies en spirituele stromingen op gebouwd zijn.

 

Prachtige voorbeelden van hoe deze projecties werken in onze 4 dimensionale realiteit zijn bijvoorbeeld mensen met meerdere persoonlijkheden. Zo had iemand een andere kleur ogen met het wisselen van de persoonlijkheid. Een ander voorbeeld is van iemand die terminaal ziek was met de ene persoonlijkheid en volkomen gezond met de andere persoonlijkheid. 

 

Deze persoon had dus een spontane remissie of regressie met het wisselen van de persoonlijkheid. De houding of de persoonlijkheid is dus jouw sleutel tot meesterschap.

 

Jouw multidimensionale Zelf heeft een 4D projectie waarbij jouw innerlijke vrede en compassie de helderheid daarvan weerspiegelt. Dit oefent zijn invloed uit op het 3D lichaam wat dit moet spiegelen, net zoals jouw 2D schaduw dat doet van je 3 dimensionale lichaam.

 

Het werk van de lichtwerker is dus altijd eerst om de stof van zijn eigen projectorlamp te verwijderen, door de sluier heen te breken omdat Licht een gegeven is.

 

Toch is de valkuil van veel lichtwerkers dat ze maar al te vaak eerst anderen gaan helpen, zonder eerst zichzelf te helpen en zetten daarmee zichzelf en de ander ''vast''.

Je bent hier niet om anderen te helpen door woorden en ideeën over te brengen. Dit werkt niet bij kinderen en al helemaal niet bij volwassenen. Het zal altijd en alleen jouw voorbeeld zijn wat een ander uitnodigt om te ''volgen'' of beter gezegd te inspireren. En of ze daar nu voor kiezen of niet: dat heeft niets met jou te maken. 

 

Vaak vinden mensen het idee van meesterschap en dat jezelf eigen maken ergens heiligschennis, terwijl alle meesters in onze geschiedenis ook gewone mensen waren en niet meer of mindere kinderen waren van De Bron - zoals dat jij dat bent.

 

Dit was en is altijd de boodschap geweest van iedere meester, mannen en vrouwen, die altijd zeiden: 

‘‘Wat ik ben ben jij ook en dit en meer zul jij ook doen”.

 

Jij bent niet naar de aarde gekomen om te lijden, maar om het hoogste gevoel van liefde dat jij jezelf kunt voorstellen te ervaren. Dit is wat deze wereld zal transformeren omdat één persoon die dit leeft, meer invloed heeft dan miljoenen politieke leiders bij elkaar.

 

Davy Diekstra

Lichtwerkers Nederland