Chakra ontwikkeling deel 5 Chakra’s: De ervaringscentra van ons Bewustzijn ♥ Tuffie Vos ♥ Lichtwerkers Nederland

Lees hier ook: Chakra ontwikkeling deel 1 en deel 2 en deel 3 en deel 4.


Chakra's zijn de ervaringscentra van ons Bewustzijn waardoor we Bewust kunnen zijn wat we ervaren vanuit ons menselijk lichaam.

Als we leren kijken naar chakra’s als Ervaringswerelden, bestaand uit Herz frequenties die met elkaar verbonden zijn en die elkaar beïnvloeden in trilling, in plaats van dat we chakra's zien als Energiecentra, die los van elkaar functioneren zonder samenhang, dan levert dat verrassend veel inzichtelijkheid op.

Dan voelen we ineens hoe we Energetisch in elkaar zitten. Dan begrijpen we ineens van binnenuit hoe onze Ervaringswerelden in trillingsvelden worden opgebouwd. En daarmee begrijpen we dan ook hoe we zelf in elkaar zitten en waarom bepaalde patronen of (overlevings)gedrag zo lastig te veranderen is.

Waardoor, als we dan eenmaal zien hoe alles samenhangt, het juist heel makkelijk is om oude patronen te vervangen door nieuwe

 

Een ‘energiecentrum’, zoals we dat allemaal ooit aangeleerd hebben gekregen, is in principe ook wat een chakra is, maar dat is een abstract woord, dat alleen iets over de Energie en het thema zegt, maar verder niets over de Ervaring binnen dat chakra.

Zodra we afstemmen op de Ervaringsrealiteit van een bepaald chakra, voelen we precies wat de Energie is van en in dat chakra, of deze verlaagd is, of verhoogd in trilling (wat een een negatieve of positieve ervaring geeft), of de Energie in het chakra vrij stroomt, of on hold staat, bevroren is en of er weinig of moeilijk Energie doorheen kan.

 De informatie is bij deze afstemming veel concreter en gedetailleerder. Daardoor kunnen we er ook meteen wat mee.

 

Omdat Bewustzijn uit fractalen bestaat wordt ons Energiesysteem opgebouwd vanuit fractale trillingslagen die doortrillen in lagere en hogere trillingslagen. Al deze normale, verhoogde en verlaagde trillingslagen ontwikkelen zich in verschillende Ervaringsrealiteiten.

 

Het eerste chakra wordt aangelegd vanaf de conceptie tot aan ongeveer een jaar oud.

Meteen, zoals de fysieke anatomie van het baby'tje in de baarmoeder ook al binnen 12 weken helemaal volledig is in aanleg, wordt tegelijkertijd met het eerste chakra vanuit de Blauwdruk in het eerste jaar vanaf de conceptie ook het hele chakrastelsel aangelegd; 

 

De oneven chakra’s 1, 3, 5, 7 en 9 bestaan uit gedachten grits, thoughtforms, netwerken die uit gedachten zijn opgebouwd.

De even chakra’s 2, 4, 6 en 8 zijn gevoelsstromen die worden aangedreven door de levenspulse: Contractie/yin/min en Expansie/yang/plus.

Samen vormen de gedachtengrits en de gevoelsstromen onze Ervaringsrealiteit.

 

Chakra 1 wordt gevormd uit de bouwstenen van  Wie ben ik?

Chakra 2 wordt gestuurd door de levenspuls flow  Wat voel ik?

Chakra 3 wordt aangedreven door conditioneringen  Wat doe ik?

Chakra 4 is het vermogen tot empathie  Wat beteken ik?

Chakra 5 is roep van de ziel  Wat heb ik te zeggen?

Chakra 6 is de intuïtie en positie in de wereld  Wat  zie, hoor en begrijp ik?

Chakra 7 is het incarnatieveld van universele intelligentie (m/v)  Wat weet ik?

 

De pathologie van de Chakra’s

 

Chakra 1: Alle klachten en ziekten vanaf de voeten, benen, het bekken en geslachtsorganen, als wel ook bloed, spieren, weefsel en botten

Chakra 2: Baarmoeder, blaas-en darmen

Chakra 3: Maag, lever, milt, gal en alvleesklier

Chakra 4: Hart, longen, borsten

Chakra 5: Keel, schildklier, slokdarm, mond en nek

Chakra 6: Ogen, oren en bijholten

Chakra 7: Hersenen

 

Waarom het noodzakelijk is om Energetisch Bewustzijn te krijgen, is omdat we daar ons zelfgenezend vermogen weer mee terug in handen hebben

 

Energetisch Bewust zien we ziekte nooit meer als iets toevalligs wat ons overkomt, als een onfortuinlijk noodlot, maar we kunnen precies zien waar en door welke processen het mis is gegaan.

 

Alle chakra’s zijn direct verbonden aan organen in het desbetreffende gebied.

 Als je jezelf de juiste vragen stelt en je vindt de oorspronkelijke oorzaak, is ziekte niet meer nodig.

 

Natuurlijk is het leven complex en vergen genezingsprocessen vakkundige begeleiding. We worden juist ziek, omdàt we zelf niet zien wat we doen.

 Naar een dokter gaan, die ook niet naar het hele proces kijkt, maar alleen naar de uiteindelijke fysieke klacht, is in feite een pleister op de wond plakken zonder de samenhang der delen te erkennen.

Voorbeeld:

 

Een keelontsteking bijvoorbeeld, een ontsteking-het ontvlamde- is altijd een uiting van het lichaam van onderdrukte boosheid die zich een uitweg wil vinden: 

 

In dit geval dus het vijfde chakra.

De vragen zijn dan:

 
 Heb je angst om je waarheid te spreken? Heb je ergens je waarheid niet gesproken? Waar gaat de onderdrukte woede over?

 

Voor een keelontsteking is het nog niet zo schadelijk als je een antibiotica kuur krijgt, waarmee je fysiek de klacht weg neemt, maar de oorzaak niet.

Bij een ernstiger ziekte/Herstelfase van het lichaam, zoals borstkanker waarbij de juiste vraag tot genezing is: “Waar ben je te hard voor jezelf, zonder hart?” Zijn chemische remedies zo hard voor het lichaam, dat we ons serieus af mogen vragen of dat wel de juiste weg is.

Tuffie Vos
www.tuffie.tvBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.