Nederland: spiritueel gidsland? | Gerrit Gielen | Lichtwerkers Nederland

Onlangs is Pamela’s boek “Gesprekken met Jeshua” in Zuid Korea uitgegeven. Het was eerder al verschenen in de VS, Israël, Frankrijk, Duitsland, Slowakije, Bulgarije, Denemarken, China en Taiwan.

Daarnaast is het online nog in veel andere talen beschikbaar. Pamela is niet de enige Nederlandstalige spirituele auteur die vertaald wordt. Om er enkele te noemen: de boeken van Ton van der Kroon zijn ook al in een hoop talen verschenen. De Duitse vertaling van “Het sprookje van de dood,” (Das Märchen vom Tod) van Marie-Claire van der Bruggen was in Duitsland een bestseller. 

Mijn eigen bijdrage is veel bescheidener. Geen boeken, maar af een toe een stukje op mijn site. Toch is het leuk om te zien dat vertalingen van daaruit hun weg vinden naar allerlei websites over de hele wereld. Streelt natuurlijk mijn ego.

We horen ook vaak van mensen uit het buitenland dat er in Nederland op spiritueel gebied heel veel gebeurt. Dat klopt ook met mijn eigen waarneming, de spirituele praktijkjes zijn hier bijna niet te tellen, op iedere hoek van de straat zit er wel één. Hoe kan dat? Nederlanders zijn toch zo nuchter?

Om te beginnen is daar in Nederland ruimte voor. In de zeventiende eeuw was Nederland het enige land op de wereld waar vrijheid van denken bestond. Allerlei geleerden en filosofen lieten toen hun boeken hier drukken omdat het elders verboden was. Een klimaat van vrijheid van denken is natuurlijk een voorwaarde voor spirituele groei. 

 

Daarnaast zijn er denk ik nog twee andere dingen die een rol spelen

 

 De opvoeding.
In vergelijking met andere landen worden kinderen hier veel meer gestimuleerd om zelf na te denken. Een eigen mening vormen, originaliteit wordt hier gewaardeerd. Ook worden de meeste kinderen niet meer geïndoctrineerd door de traditionele op angst gebaseerde religies.

Er valt op dit gebied natuurlijk nog veel te winnen, maar als ik zie hoe ver we zijn in vergelijking met sommige andere landen dan mogen we best wel trots zijn.

 De emancipatie van de vrouw. 

Op veel plaatsen van de wereld betekent de emancipatie van vrouwen dat ze zich net zo moeten gaan gedragen als mannen. Als ze dat doen worden ze als geëmancipeerd beschouwd. Dit betekent onder meer dat ze geacht worden hun natuurlijke wijsheid en spiritualiteit te verwerpen, die worden immers door de mannenbolwerken wetenschap en kerk als naïef beschouwd of zelfs ronduit veroordeeld. Een goed opgeleide geëmancipeerde vrouw wordt geacht niets met spirituele onzin van doen te hebben.

Echter dit is natuurlijk niet waar de emancipatie van de vrouw om gaat: die gaat juist om de herwaardering van vrouwelijke eigenschappen in onze samenleving. Eigenschappen: zoals zachtheid, empathie, intuïtie en ook: natuurlijke spiritualiteit. Spiritualiteit die niet van buitenaf opgelegd is maar helemaal ontspringt vanuit een innerlijk weten en voelen. Juist deze laatste zuivere vorm van emancipatie wordt door Nederlandse vrouwen (en mannen) in toenemende mate opgepikt.

Het is de combinatie van deze drie factoren – vrijheid van denken, het kind stimuleren om een eigen mening te vormen, herwaardering van het vrouwelijke - die er voor zorgt dat er in Nederland in alle stilte een periode van spirituele opbloei begonnen is die uitstraalt tot ver over onze grenzen.

Pamela heeft een boek geschreven met als titel: “De verboden vrouw spreekt.” De verboden vrouw van deze tijd is een moderne ontwikkelde vrouw die in de wereld staat. Maar innerlijk is ze trouw is aan haar vrouwelijkheid, haar intuïtieve wijsheid en spiritualiteit en die durft uit te dragen. Zo herstelt ze het beschadigde kanaal tussen de menselijke samenleving en het licht.

Pamela is zelf zo’n verboden vrouw. Ze ging helemaal mee met het mannelijke systeem; ze studeerde cum-laude af en promoveerde in de wetenschapsfilosofie. Toen deed ze iets wat volgens het systeem helemaal niet kon en mocht: ze stapte uit het systeem en koos ervoor haar diep gevoelde spiritualiteit uit te dragen. 

Eén van de verboden vrouwen begon te spreken, en het is geen toeval dat ze een Nederlandse is. 

Want in Nederland beginnen de verboden vrouwen zich te manifesteren en worden tot ver over onze grenzen gezien en gehoord.

Gerrit Gielen
www.gerrit-gielen.nl


Pamela & Gerrit komen naar Noordwijk op 6 januari 2019


Programma

Mannelijke en vrouwelijke energie in de Nieuwe Tijd

De overgang die in deze tijd plaats vindt van een ego-gebaseerd bewustzijn naar een hartgedragen bewustzijn heeft ingrijpende gevolgen voor onze levens. Eén van de belangrijkste gevolgen is dat we anders gaan denken en voelen over wat mannelijkheid en vrouwelijkheid betekenen. Ieder van ons heeft op zielsniveau de beschikking over beide energieën. Als we ons hiervan bewust worden en ons realiseren dat we allereerst “ziel” zijn, kunnen we het mannelijke en vrouwelijke in onszelf meer in balans brengen en oude, beperkende definities ervan loslaten. We kunnen ook de emotionele verwondingen die we als man of vrouw hebben opgelopen gaan helen. Dit alles zal een diepgaand effect hebben op de relaties die we aangaan met een partner of geliefde. Relaties en seksualiteit op hartsniveau geven de ziel de mogelijkheid volledig in te dalen op aarde en helpen vorm te geven aan een Nieuwe Tijd.

In deze gechannelde lezing zal Pamela een boodschap doorgeven van Jeshua over mannelijke en vrouwelijke energie, de weg naar heelwording van oude trauma’s en de betekenis van hartgedragen relaties.

De lezing wordt ingeleid door Gerrit, die een meditatie zal aanbieden over dit thema.

Na de pauze beantwoordt Pamela (via channeling) vragen uit het publiek.

Na afloop is Pamela aanwezig om boeken te signeren.

 

Pamela Kribbe is gepromoveerd filosoof en auteur van o.a. Gesprekken met Jeshua en De Verboden Vrouw Spreekt. Ze heeft sinds 2002 een eigen praktijk voor bewustwording en innerlijke groei en geeft workshops in binnen- en buitenland. Voor meer informatie zie www.pamela-kribbe.nl

Gerrit Gielen is spiritueel therapeut en heeft sinds 20 jaar een eigen praktijk in Tilburg, waarin hij individuele consulten en workshops aanbiedt. Voor meer informatie over zijn werk zie www.gerrit-gielen.nl    

Je krijgt een mooie goodiebag van onze officiële sponsor www.cbd4all.org

 

Na afloop is er ruimte om energie uit te wisselen met elkaar / iets drinken met gelijkgestemden/ het ontmoeten van de bloggers voor een ieder die dat wilt. *Deze eventuele consumpties zijn voor eigen rekening

Bestel hier eenvoudig je ticket voor €24,-

4 - 4 - 4 Lichtactivatie: Upgrades voor je hart

Vanavond zaterdag 4 april om 20:00 uur Lea van der Eem

Pamela Kribbe channelt Jeshua

Online zondag 5 april om 20:00 uur  in het teken van het corona virus: wat het wereldwijd teweegbrengt, wat de spirituele betekenis ervan is en wat daarin de rol is van lichtwerkers. 

Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy & Denise Diekstra 

 

Weversland 65

2211 TX

Noordwijkerhout 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 

Tijdelijk niet beschikbaar voor nieuwe consults


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland