Je bewustzijn is een eenzame top, maar dat is haar schoonheid ♥ Rani Savitri ♥ Lichtwerkers Nederland

De familie is verwant door het lichaam, je vader is je vader door het lichaam. Als je denkt dat je een lichaam bent, dan ben je verwant met je vader. Maar als het tot je doordringt dat jij het lichaam niet bent, wie is dan je vader?

Hoe ben je met hem verbonden?

Je moeder heeft je lichaam geboren doen worden, niet jou.

Je bent zo vereenzelvigd met je lichaam, dat je denkt dat je moeder jou geboren heeft laten worden. Als je er niet mee vereenzelvigd bent, als de identificatie verbroken is, wie is dan je moeder? Ze heeft jou niet geboren doen worden, alleen je lichaam en dat zal sterven.

Je moeder heeft je het leven niet geschonken, eerder het tegendeel, je moeder heeft je nog weer eens een dood gegeven. Je vader heeft je het leven niet geschonken. Hij heeft je nog weer eens een mogelijkheid gegeven te sterven.

Zodra je je niet meer vereenzelvigd met je lichaam, heb je je losgemaakt van je familie, je bent ontworteld.

En daar is de familie niet blij mee. De familie wil je graag gevangen houden in de illusie van de zogenaamde bloedband, hoe sterker de identificatie met het lichaam, hoe sterker de band met je familie. Alles is toegestaan voor de familie wat je doet, mits het de identificatie versterkt met het lichaam, met hen. Zodra je je losmaakt van hen, van je lichaam, zullen ze je aanvallen, je proberen terug te trekken in de val. Uiteraard gebeurt dit zonder valse opzet, zonder bewust te zijn van wat zij doen, dit omdat zij zelf gevangen zitten in het lichaam, in de identificatie, in de droom. Ze zijn onbewust en denken werkelijk dat ze je moeten beschermen, dat je de weg kwijt bent, dat je gestoord bent.

Je glipt uit hun handen, ze hebben geen controle en macht meer.

Ineens ben je geen deel meer van de familie, je bent geen deel meer van deze wereld.

Daarom zegt Jezus: ‘de vader zal zich tegen de zoon keren, en de zoon tegen de vader. En ik ben gekomen om uiteen te rukken, om te verdelen, om conflicten en wrijving te scheppen.’

Wanneer je de waarheid gaat ervaren over wie je werkelijk bent en je je niet meer identificeert met het lichaam, ben je ontsnapt, ontsnapt aan je illusie familie, ontsnapt uit de illusie maatschappij, ontsnapt aan de illusie wereld. En deze stap is essentieel om het pad van zelfrealisatie te kunnen bewandelen, het is de eerste stap naar bevrijding, naar verlichting. Een moedige en zware stap.

Velen kunnen deze stap niet nemen, ze zitten gevangen en vast aan hun familie, aan hun identiteit, aan hun inkomen, gezin, status en werk. Ze willen niet loslaten, ze durven niet vrij te zijn, ze kunnen de waarheid niet verdragen.

En zo is het cirkeltje rond. De meesten zullen zelf ook weer een gezin starten, weer een nieuwe gevangenis creëren. Weer je vastleggen aan een man, een vrouw, kinderen, een huis, een hypotheek, een hond, verantwoordelijkheden, verplichtingen. En al deze mensen denken werkelijk vrij te zijn.

Maar de waarheid is: ze zijn niet vrij, ze zijn allen gevangenen. Gevangenen van hun eigen illusie welke zij niet onder ogen willen zien. Het is te moeilijk. Ze willen iemand hebben, bezitten. Een man, een vrouw, kinderen, dieren, spullen, geld... zonder bezit zijn ze waardeloos en alleen.

Het gezin vormt de basis van de maatschappij. Als je je buiten de maatschappij wilt plaatsen, moet je je buiten je familie plaatsen. Maar dat betekent niet dat je hen moet haten of afwijzen, integendeel.

Als je op weg bent om jezelf terug te vinden, je werkelijke zelf, dan zal iedereen zich tegen je keren. Maar ware onvoorwaardelijke liefde zal altijd weer zijn weg vinden. Niet als zoon of dochter of partner, maar als vrij mens. In vrijheid, in ware liefde. Sommige familieleden gaan dit inzien. Zij zullen het accepteren. De meesten zullen zich tegen je keren.

En dat is allemaal prima. Maak je hier los van. Zie in dat het niet jouw weg is, het is de weg welke zij mogen bewandelen. Of niet, allemaal prima. De enige waar je je op dient te richten is op jezelf, je ware zelf.

In waarheid en niet in illusie.

Vervolgens hoef je na een tijd enkel nog een goed toneelspeler te zijn. Jouw weg hoef je niet te delen met alles en iedereen. Ook niet met je familie. Je hoeft hen geen verantwoording af te leggen. Je hoeft alleen maar het spel te spelen en te weten wie je werkelijk bent.

Diep in je zul je volledig ontworteld zijn aan familie en de maatschappij, aan de wereld. Maar je geeft er niet het minste blijk van dat je ontworteld bent. En wat heeft het voor zin dit te doen laten blijken? Want dan zullen ze je gaan proberen te veranderen.

Geef hen geen enkele kans.

Laat het een innerlijke reis zijn en blijf uiterlijk volkomen formeel.

En dan zijn ze gelukkig, want zij leven in en bij formaliteiten.

Je bewustzijn is een eenzame top, maar dat is haar schoonheid.

Leef en geniet, en bovenal;

‘Wees in waarheid.’

Rani Savitri2019 heeft ons behoorlijk door elkaar geschud. Op steeds diepere lagen vinden we oude overtuigingen, energieën, gevoelens en patronen, die we ooit hebben overgenomen van onze omgeving. Om deze vervolgens, na het eruit filteren van waardevolle lessen, los te laten...

Wil jij in dit (vaak intense) proces worden begeleid en tijdens de laatste weken van 2019 zoveel mogelijk opschonen, zodat je ruimte creëert voor de nieuwe energie van 2020?

 

Tijdens de healing / energietransmissie 'Loslaten oude, ontvangen nieuwe energie' word je op duidelijke en liefdevolle wijze begeleid bij het dieper gaan in jeZelf en je lichaam, het oude loslaten en ruimte creëren voor het nieuwe en wie jij in essentie bent.

Tegelijkertijd word je hierbij energetisch ondersteund en geopend.

Woensdag 20 november 9.00 - 9.30 / 9.45 uur.

Door Lea van der Eem.

Je kan meedoen vanaf je eigen fijne plek, lekker thuis. 

 

De bijdrage is € 15,-.

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332


Disclaimer - Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.