Waar ben je bang voor? ♥ Pamela Kribbe ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Pamela Kribbe channelt Jeshua

 


Lieve mensen, Ik ben Jeshua, drager van de christusenergie, net zoals jullie allemaal.

Jullie allen hier zijn zich ontwikkelende dragers van de christusenergie. Die is al geboren in je hart en ziel, en je hebt al meerdere keren geprobeerd deze energie neer te zetten in de sfeer, het collectieve veld, van de aarde. Met meerdere keren doel ik op vorige levens waarin je leefde vanuit die impuls, vanuit een zielsherkenning met de christusenergie, een energie van liefde en verbinding.

❥ Hoewel je ziel zeer geïnspireerd is door de impuls van de christusenergie, heb je juist in het neerzetten hiervan ook veel zwaarte, tegenstand en angst ervaren.

Je hartenergie was niet welkom op zeer veel plekken, en de ervaring van niet-welkom zijn, is in je hart gegrift. Dit spoor van pijn uit het verleden draag je mee in dit leven, en je lasten voelen zwaarder, omdat je ze vanuit je huidige leven niet kunt begrijpen of verklaren. Je draagt zware lasten vanuit een ver verleden.

De reden dat je deze nu bij je draagt en dat ze voor jou ook voelbaar zijn, is dat je in dit leven juist hierin tot een oplossing of bevrijding wilt komen; je wil graag het stuk van je eigen, oorspronkelijke impuls van liefde en de christusimpuls in jou vrij tot uitdrukking brengen.

Dát is je doel in dit leven


❥ Hoe dit verder vorm krijgt, is voor iedereen anders, maar dit doel ligt vast.

Het is je voornemen als ziel om in dit leven jezelf – die diepe impuls die je al meerdere levens met je meedraagt – vrij te beleven in je dagelijks leven, zowel in je relaties en je werk als ook in je dagelijkse leefomgeving. Hoe dit vorm krijgt, is zoals ik al zei, voor ieder individu anders.

Volg je eigen stroom: dat wat je vreugde geeft, een gevoel van vrijheid en vervulling, is de beste maatstaf bij het ontdekken wat jouw vorm is, wat jouw specifieke invulling is van de christusenergie, de inspiratie in je hart. Ieder mens gaat een unieke weg. Meet jezelf dus niet af aan anderen of aan bepaalde beelden die je hebt verinnerlijkt over wie je hoort te zijn of wat je moet doen als je je hart volgt.

❥ Ik wil iets zeggen over innerlijk en uiterlijk beleven van de christusenergie, je eigen hartenergie.

Vanuit je sociale conditionering, die voortkomt uit de extreme focus in de Westerse wereld op presteren, succes en uiterlijke manifestatie, ben je meer gericht op de buitenwereld dan op je innerlijke wereld. Maar voor je ziel en ook voor het aantrekken van de juiste omstandigheden in je leven, is de innerlijke wereld het allerbelangrijkste.

Vanuit zielsperspectief gaat het erom de lasten, de zwaarte die je met je meedraagt, op te lossen. De werkelijk belangrijke doelen in je leven zijn: innerlijk vrij worden van oude angsten en zelfveroordeling, van schaamte, valse bescheidenheid, van jezelf inhouden. Als je dat helder ziet, kun je je prioriteiten beter stellen.

Als jullie je focussen op het verwerkelijken van levensdoelen, zie ik dat jullie daarbij soms gefixeerd raken op iets buiten je, op iets werelds wat je wilt bereiken, terwijl de sleutel toch echt binnenin ligt. Als je jezelf weet te bevrijden van de demonen van het verleden, trek je vanzelf werkelijk moeiteloos de mensen, situaties en omstandigheden aan die horen bij jouw pad, die jou verder helpen om jezelf te verwezenlijken. Het hele leven – zowel vanuit kosmisch als vanuit zielsperspectief, met inbegrip van de aardse omstandigheden en de materiële implicaties – wil jou helpen bij het verwerkelijken van jou zelf, van je ziel. Dus ook omstandigheden en situaties die schijnbaar tegenvallers zijn of moeilijk verteerbaar, zijn bedoeld om jou verder op je pad te brengen.

Verleg je aandacht dus naar je innerlijke wereld, focus je op wat zich daarbinnen afspeelt, en minder op het bereiken van doelen in de buitenwereld, doelen buiten jezelf; daarmee zeg ik overigens niet dat die doelen onjuist zijn. Maar de grootste kans op het vinden van je pad en het bereiken van wat je wilt, ligt in de focus op wat je innerlijk dwars zit, waar het grootste obstakel ligt voor het verwerkelijken van je dromen en verlangens.

 

❥ Daarom vraag ik je om nu met je aandacht naar binnen te gaan. Maak eerst even contact met je lichaam.

Word je bewust van je voeten hier op de grond, op de aarde hier. Voel de tinteling van de aarde-energie die hier aanwezig is; laat die binnenstromen, helemaal door je voeten heen, en door je enkels en je onderbenen. Terwijl je dit doet, voel je misschien wel hoeveel spanning er in je zit. Ga nu even na – puur lichamelijk – op welke plaats in je lichaam zich nu veel spanning bevindt. Ga daar naar toe met je aandacht.

Welke plek in jouw lichaam en in jouw energie heeft jou het meeste nodig?


Stel je voor dat jouw energie een licht is dat doordringend en tegelijk zacht is, zonder oordeel, gewoon waarnemend. Ga met dat lichte bewustzijn naar de plaats toe van spanning, emotionele onrust of pijn, en zak er helemaal in.

❥ Stel je voor dat het licht van je bewustzijn in alle cellen van je lichaam doordringt op die plek en dring dan dieper door in die spanning of die pijn die je daar ervaart.

Wat is dit? Je mag het ook groter laten worden. Ja, doe dat: in plaats van die spanning of pijn weg te drukken, laat die pijn, die onrust maar groter worden; laat ze maar verschijnen via een kleur, een gevoel of een beeld.

In de spanning of onrust die je ervaart, zit vrijwel altijd een component van angst; voel dat eens.

❥ Voel die energie van angst; duik er niet voor weg, maar kijk hem recht aan.

Besef dat angst altijd een gebrek is vanuit een oud bewustzijn. Als je met je bewustzijn naar de angst toegaat, lost er altijd iets op. Vul daarom deze plek in je lichaam met je bewustzijn, en weet dat je daardoor iets oplost. Zodra je angst overwint door hem recht aan te kijken, word je vrijer dan je voorheen was. Je wint aan vrijheid. Voel die vrijheid eens!

Altijd als je denkt dat iets niet kan, dat het niet gaat, dat iets mislukt, dat deze wereld niet geschikt is voor jou, heb je innerlijk te maken met angst. Die vertelt jou van alles en nog wat, overtuigt je ervan dat dingen niet kunnen, niet mogelijk zijn. Het is je eigen angst die dan spreekt.

Maar jij bent veel groter dan die angst; alleen ben je dat soms vergeten


Voel de energie van vrijheid binnen in je, de vrijheid dat je een keuze hebt.

Je kunt in die angstverhalen geloven of ruimte maken voor iets anders; voor iets wat je nog niet wist, wat nieuw is, maar werkelijk toepasbaar: het veld van vrijheid, van waaruit je echt kunt scheppen. Niet door te pushen, te duwen en te dwingen, maar doordat je iets laat ontstaan vanuit de stroom van het leven zelf. Het leven wil jou onvoorwaardelijk steunen in het bereiken van je doelen. Die stroom ís er. Als je je vrij voelt, dan vertrouw je daarop. Dan ga je leven vanuit je hart. Dat wil eigenlijk zeggen dat je niet meer forceert vanuit je wil of vanuit je hoofd, maar dat je werkelijk vertrouwt op iets wat jou meehelpt om je doelen te verwezenlijken. Zodra je je vrij voelt van binnen, weet je dat er van alles mogelijk is, dat wonderen bestaan, en dat je je niet zo hoeft in te spannen.

Het kan!

❥ Het is belangrijk om te weten waar bepaalde angsten vandaan komen. De bevrijding komt niet zozeer van het analyseren van angsten of de kennis ervan, maar van het bewustzijn waarmee je angst omringt en waarmee je vrij in jezelf onderzoekt waar een bepaalde angst vandaan komt.

Het gaat erom die vrije ruimte in jezelf te herwinnen. Op den duur ga je steeds beter aanvoelen waar een angst vandaan komt, en hoe je daar op een positieve manier mee kunt gaan werken.

Ik vraag je om nu contact te maken met een angst die jou op dit moment in je leven dwarszit of je tegenhoudt. Ga er niet teveel over nadenken. Vraag je vanuit je vrijheid, vanuit je intuïtie af: “Waar ben ik bang voor?”

Alleen al door dit helder te krijgen, schep je ruimte.

Door iets helder te krijgen in je bewustzijn sta je er al deels buiten, ben je niet meer die angst, ben je groter geworden. Daarom vraag ik je om nu, kort en krachtig, voor jezelf te benoemen: “Waar ligt mijn grootste angst?” Voel intuïtief aan. Geef woorden aan de blokkade die je voelt, en laat het daarbij. Als je in een ruimte van vrijheid bent, voel je niet de drang om alles zelf, en zo snel mogelijk,  te willen oplossen. Je laat het meer zijn zoals het is; en dat is nu precies de sleutel tot werkelijke groei.

❥ De pijn die jij met je meedraagt wil opgelost worden. Het daadwerkelijk oplossen is een organisch proces van vallen en opstaan.

Het is iets waar je geleidelijk aan naar toe beweegt met doorbraakmomenten en integratiemomenten, maar ook met perioden dat je er niet zo mee bezig bent; en dat is allemaal goed, hoort allemaal bij dit proces.

Laat het leven dus zijn eigen helende weg volgen. Wees bewust, maar laat ook het leven zelf voor je werken.

 

Ik groet jullie allen vanuit een diepgevoelde verbinding. Wij zijn niet gescheiden! Er is een niveau waarop wij één zijn, verbonden in één veld. Dat veld nadert de aarde steeds dichter en brengt licht en bewustzijn in deze sfeer.

 

Dank jullie allemaal voor je aanwezigheid.

© Pamela kribbe
www.pamela-kribbe.netIn de channeling van volgende week zondag zal Jeshua spreken over woede als een emotie die zowel destructief als creatief kan zijn. Destructieve vormen van woede zijn wijdverbreid en worden gekenmerkt door het onvermogen om bewust en verantwoord om te gaan met de eigen emotionele wonden.

❥ Er is echter ook een vorm van woede die voortkomt uit een gevoel van waarheid en helderheid. Jeshua wil het verschil tussen beide aanpakken en uitleggen hoe lichtwerkers bewust kunnen omgaan met hun woede over het onrecht en het lijden in de wereld...

Let op: deze channeling is Engelstalig.

Zondag 19 maart 2023, 20:00 uur door Pamela Kribbe en Gerrit Gielen - Te ontvangen vanuit je eigen fijne plek: lekker thuis.


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.