Verandering Deel 2 ♥ Kryon ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Lee Carroll channelt Kryon

Vertaald vanuit het Engels, Februari 2024


Denk je dat het mogelijk is voor een zebra om zijn strepen te veranderen? Denk je dat het mogelijk is voor een mens om iemand anders te worden?

 

Gegroet, Dierbaren, ik ben Kryon van Magnetische Dienst.

 

Dit zijn de vragen. Er is veel discussie over wat ik zojuist heb gezegd. Nu over de zebra - dat is een metafoor voor waar we het eigenlijk over gaan hebben.

Als ik je zou vragen: wie ben jij? En ik vroeg je om alle aspecten van wie je bent op te schrijven en ik tegen je zei - nadat je ze allemaal had opgeschreven - Kun je het veranderen? Dan zouden de meesten van jullie zeggen: Nee. Je bent wie je bent, wat je gelooft. Niet alleen wat je gelooft, maar ook hoe je je gedraagt, de cultuur waarin je geboren bent, wat je ouders je geleerd hebben, wat school je geleerd heeft. Alles wat ik net noemde ben je echt zelf.

Nu breng ik dit ter sprake vanwege wat er op de planeet gebeurt.


We hebben een aantal opzienbarende voorspellingen gedaan, niet over uitvindingen die komen of over de dag des oordeels. De voorspellingen zijn verbazingwekkend omdat ze spreken over een veranderende mensheid. Een mensheid die zo verandert dat  als ik je mee zou kunnen nemen naar de toekomst  je zou zeggen: “Oh jee... de zebra heeft zijn strepen veranderd...”

Dat is hoe diepgaand het bewustzijn zal veranderen.

 

Nu, hoe snel dit gebeurt is aan jullie. Maar geliefden - we hebben dit al eerder gezegd - jullie kennen de realiteit van verschuiving en verandering. Jullie weten dat er soms generaties nodig zijn voor een ware mentaliteitsverandering. Ik zou zeggen één van de absoluut grootste remmers, als je het zo wil noemen. Wat is een remmer van bewustzijnsevolutie? Wat is de muur waar je overheen moet klimmen? En dat is hoe je tegen de geschiedenis aankijkt.

 

En we hebben dit al eerder gezegd: Als je de geschiedenis onderwijst die je ouders en grootouders onderwezen over wie wat met wie deed, wie je wel goed mag vinden en wie niet en de vooroordelen die jullie allemaal met je meedragen, dan is dat de geschiedenis die onderwezen wordt.

Wat als je die bepaalde - ik zou zeggen - niet bestaande binding zou kunnen doorbreken. Dat paradigma - en ik noem het een binding - is bijna als een touw om je heen dat jou beperkt in wat je zegt en wie je bent, omdat dit is wat je geleerd is.

Wat als die touwen weg zouden vallen en er helemaal geen binding meer zou zijn en je zou veranderen wat je je kinderen hebt geleerd? Zou dat veranderen wat er daarna komt? En het antwoord is ja. Maar kun je dat doen met wie je bent? Want wie je bent is gebouwd op de vooroordelen van de geschiedenis. We hebben het gehad over geschiedenis die zich herhaalt en we hebben jullie verteld dat dat niet meer zal gebeuren.

 

Dus wat we vragen is dit: Kun jij, mens, veranderen? Kan het bewustzijn in groepen mensen veranderen zodat er geen barrière meer is waar je overheen moet om je kinderen iets heel anders te leren dan jou geleerd is? Is dat mogelijk?

 

Nu gaan we onderzoeken wie jij bent. Ik ga een verklaring afleggen en het zal verrassend voor je zijn, misschien zelfs controversieel voor jou. Je had niets te maken met wie je bent. En je zult zeggen: “Wacht eens even. Wacht eens even. Ik geloof de dingen die ik geloof om wie ik ben. Ik ben me volledig bewust van wat ik geloof en van alle keuzes die ik maak en de verschillende dingen waar ik in mijn politieke houding achter sta, in de dingen die ik eet. Ik geloof in die dingen.” Ja, dat doe je. Maar laten we het hebben over hoe je zover bent gekomen.

 

Wat als al die dingen die je nu gelooft en waarneemt volledig geprogrammeerd waren, zodat je ze zou geloven?

Is dat mogelijk?

Dit is wat ik je ga vertellen dat de wetenschap over jou zegt: dat ongeveer tien procent van je denken op dit moment van jou is en dat 90 procent van jou onbewust denken is. Het onderbewuste is alles wat je in je leven hebt meegemaakt, alles wat jou is verteld, alles wat je dacht dat je het was. Lang geleden is het je steeds weer opnieuw gegeven.

 

Als kind zag je wat volwassenen deden en je ging het ook doen. Als kind terwijl je opgroeide zag je wat je ouders geloofden en je ging er in mee of je wees het af. Maar hoe dan ook, dat is wat er is. Dat is geïmplanteerd in je onderbewustzijn en dat ben je langzaam geworden.

Wow! Heb je daar ooit aan gedacht? Hoeveel van jou op dit moment ben jij?

 

Laten we nu verder gaan dan wat je gelooft. Laten we naar de kern van de zaak gaan. Ben je een vredelievend persoon? Ben je van nature vreedzaam? Ben je soms misschien boos? Ben je overdreven boos? Nu komen we bij eigenschappen die zijn zoals de strepen van de zebra. En je zou kunnen zeggen: “Ik ben gewoon zo. Ik sta 's ochtends op en ik doe dit en ik doe dat, of ik moet dit en dat doen om de dag door te komen.” 

Wat als het merendeel van alles wat je zegt afkomstig is uit je onderbewustzijn?

 
Dat wat je geleerd is, is de manier om het te doen. En dat is het andere.

Hoevelen van jullie werd geleerd dat er een bepaalde manier is en dat dat de enige manier is en dat je het gewoon maar op die manier doet omdat het de enige manier is?

Hoeveel daarvan ben jij echt, Dierbaren? Of hoeveel daarvan werd jou gedurende zoveel tijd gegeven dat het op een gegeven moment jou werd?

 

Als je opnieuw kon beginnen, zou je dan een boos persoon zijn? Zou je er één zijn die niet de vrede heeft waar we het over hebben? Zou je een vriendelijk, compassievol persoon zijn? En er zijn velen die zouden zeggen: “Dat is wat ik zou willen doen en ik heb moeite om sommige van die dingen te zijn.”

Laat me je dit vragen: Ontwaak je als een vreugdevol mens of moet je jezelf een soort trucje voorhouden om daar te komen?

Zijn er dingen aan jou die je niet leuk vindt? Dat is een grote vraag.

Maar hier is de grootste van allemaal: Verdien jij het om hier te zijn?

 

Verdien jij overvloed? Verdien jij het om geliefd te zijn?

 

Wat heeft het grote onderbewustzijn jou daarover verteld?

 

Groeide je op in een cultuur waar je leerde over de Creatieve Bron - de liefde van God - die je ook martelde en je vertelde dat je hier niet thuishoort, dat je het niet eens verdient om hier te zijn, dat je zondig geboren bent en dat je daarom bepaalde dingen moet doen om gered te worden?

Heb JIJ dat besloten? Of is het je onderbewustzijn dat door jaren en jaren en jaren van herhaling heeft besloten, dat jij dat nu gelooft? Werd jou dat zo vaak verteld dat het nu een automatische gedachte voor je is?

Dat is niet wie jij bent. Dat is het onderbewuste van jou. Dus brachten we dit allemaal naar voren om te zeggen dat als de mens over die muur heen wil gaan - om de banden te verbreken van wat hij denkt dat geschiedenis is en wat hij zijn kinderen gaat leren - al dat onderbewuste moet veranderen. Is dat mogelijk? En daar gaat deze channeling over: is het mogelijk voor een mens om het onderbewustzijn te herschrijven?

 

Laat me je nu wat informatie geven die vandaag de dag gebeurt, niet noodzakelijkerwijs zelfs spiritueel. Er is een opkomende beweging van zelfhulpverleners die precies dat doen. Ze nodigen je uit om alles wat jou geleerd is te herschrijven, te herkaderen en te onderzoeken. En een van de moeilijkste delen hiervan - Dierbaren, ga ik jullie nu geven.

Er zijn velen geweest, zo velen die hebben “toegevoegd” aan wie jullie Zijn, die jullie hebben verteld wat jullie moeten geloven omdat zij het geloofden en jullie hen vertrouwen, van hen houden. En als je besluit om je overtuigingen te heroverwegen of te heroverwegen wie je bent en of je het verdient om hier te zijn of te heroverwegen wat jou misschien in de kerk is verteld - dan is dat bijna een verraad van degenen die het jou hebben verteld en die je nog steeds bewondert, respecteert en liefhebt. Dat is de grote muur. Dat is de grootste emotionele muur waar je overheen moet stappen omdat je niet wilt denken dat zij het mis hebben.

 

Wat als zij het niet bij het verkeerde eind hadden? Wat als ze het beste deden wat ze konden en het zelf geloofden om jouw leven beter te maken? Wat als ze jou vertelden wat ze stellig geloofden dat jij ook moest doen? Misschien is dat veranderd.

 

Dierbaren, ik nodig jullie uit om te gaan begrijpen dat jullie de macht hebben om je eigen onderbewustzijn te herschrijven.

Als je dat doet, ben je in een positie om te onderzoeken hoe je vervolgens je kinderen leert wie je geworden bent. En je gaat deze vraag stellen: Leer ik mijn kinderen wat mij geleerd is? : “Dit zijn de mensen met wie je niet wilt omgaan. Dit zijn degenen die je niet mag. Dit zijn degenen die de vijanden zijn. Dit zijn de mensen naast je die altijd al je vijanden zijn geweest en dat ook altijd zullen blijven, dus je hoort ze niet aardig te vinden.”

Dat is een oude bevooroordeelde geschiedenis die dat vervolgens projecteert op kinderen en zij projecteren dat op hun kinderen en dan heeft de aarde geen kans. Dat zal veranderen. Kun je zien hoe het zou kunnen veranderen met een bewustzijn dat vriendelijker en meer compassievol is en rondkijkt en zegt: “Culturen zijn verschillend. Iedereen hoort hier thuis en nu is het tijd om over hen te leren en uit te vinden hoe we geen oorlog kunnen voeren.” Dat is de toekomst. Voor sommigen zal dat onmogelijk zijn. En ze hebben gelijk. Het zal niet in hun leven gebeuren. Het is te moeilijk voor hen. Hoe zit het met jou?

Dierbaren, ik praat vooral tegen degenen die ontwaken voor een grotere waarheid en die precies die vragen stellen over de dingen die ik je nu geef. Ben jij “jij” of kun je veranderen?

Hoe zou de vreedzame jij eruit zien? Hoe zou je het vinden om iemand te zijn die op het moment dat hij of zij de ogen opent, wakker wordt en zich vredig en vreugdevol voelt? Zelfs als je een slechte dag gaat hebben en je denkt: “Misschien heb ik wel een slechte dag” - of als je haar er slecht uitziet (Kryon lacht) maakt dat niet uit omdat je wakker wordt en weet dat je het verdient om hier te zijn en dat de Schepper van je houdt. En dan kun je beginnen met het aanpassen van je dag.

Er zijn mensen die wakker worden en zeggen: “Verschrikkelijk is het. Ik ga vandaag een slechte dag hebben” en dan doen ze dat. Ze hebben een slechte dag. En dan gaan ze naar huis en zeggen: “Pff... wat had ik een slechte dag vandaag zeg...” En dan nog even napraten over hoe slecht de dag wel niet was. En dan worden ze de volgende dag wakker en zeggen: “Nou, daar gaan we weer. Het zal wel weer gebeuren, hoor” - en dan gebeurt het. Dat is natuurlijk het projecteren van alle dingen die jij bent op je leven. Wat nou als het andersom was?

Affirmaties werken en dat is wat we keer op keer hebben verteld: de affirmaties die jij jezelf geeft, herschrijven je onderbewustzijn. Zo doe je dat. Het zal niet snel gebeuren. Affirmaties zijn de sleutel of het begin van het veranderen van je strepen.

Affirmaties zijn het begin van het worden van die andere persoon en het herschrijven van je onderbewustzijn - dat zelfs zal veranderen wat jij jouw kinderen vertelt - omdat je een helderder hoofd hebt over wie mensen zijn op deze planeet  - en waar alle mensen het niet perse met elkaar over eens zijn: maar ze zijn het allemaal waard om hier te zijn - allemaal.

En dan zijn ze het waard om dingen voor hun culturen te willen zonder het van iemand anders af te pakken. Dan beginnen ze te denken: “Hoe kunnen we dit op een andere manier in elkaar laten klikken en toch onze culturele verschillen behouden?”

 

En dat is de mensheid die van strepen verandert.

 

Kun jij het doen? Jullie doen het al. En we hebben jullie de informatie al zo vaak gegeven. Wat was de reactie op de laatste oorlogen? Deed iedereen eraan mee of trokken ze zich terug en zeiden: “Kom.. laten we dit stoppen en het nooit meer laten gebeuren”.

Je bent je strepen al aan het veranderen. Daarom ben ik verliefd op je, lieve mens.

 

Ik ben Kryon


En zo is het.

 

Lee Carroll
www.menus.kryon.com