Naastenliefde ♥ Juno Burger ♥ Lichtwerkers Nederland

In veel helingstradities wordt gezegd dat wanneer je een jong kind tot plusminus 4 jaar wilt behandelen je net zo goed de moeder kunt behandelen voor hetzelfde effect. De connectie tussen moeder en kind is zo direct en sterk, dat de onvoorwaardelijke liefde de grenzen van het fysieke lichaam overstijgt.

Wanneer de moeder in een heldere en gebalanceerde staat komt wordt zij daarmee de levende uitnodiging voor het kind om ook naar deze staat toe te bewegen en zelf te helen.

Dit is mogelijk om dat de heling plaatsvindt in het compassievolle hart, een dimensie die tijd en ruimte overstijgt. Door onze hechting aan ons lichaamsbewustzijn vergeten we vrijwel constant dat we voortdurend met elkaar in verbinding zijn en een enorme hoeveelheid informatie met elkaar uitwisselen.

Dat is zowel het deel waar we ons bewust van zijn als het onbewuste deel. Wanneer je je deze verbinding tussen jou en je omgeving opnieuw herinnert en realiseert, werkt je bewustzijn als een vergrootglas of zoeklicht dat alles wat plaatsvindt in die uitwisseling in het licht zet en uitvergroot. Dit is één helft van wat de heling brengt; bewust waarnemen.

Het andere element is compassie, je vermogen om hetgeen je ervaart te zien voor wat het is in dat moment en volledig te laten zijn, zonder het te willen veranderen. Dit is de omarming van het compassievolle hart zonder oordeel, angst of ontkenning. De schoonheid van compassie is dat het niet uitmaakt wie omarmt. Omdat de omarming plaatsvindt vanuit de eenheid in het hart en niet vanuit de mind, overstijgt deze het persoonlijke.

Het hartverwarmende hiervan is dat als je ergens mee zit en je zelf niet in staat bent om het te omarmen, iemand in je directe omgeving dat wel voor je kan doen. Dit werkt alleen als deze persoon het werkelijk kan laten zijn, zonder 'het probleem' persoonlijk te nemen, in het verhaal te gaan en te willen fixen.

Wanneer deze ander de verbinding tussen jullie bewust maakt komt wat er onzichtbaar wordt uitgewisseld tussen twee mensen tot leven. Als die persoon daarnaast ook beschikbaar is met compassie zal de spanning die je zelf niet kwijt kunt moeiteloos naar het hart van de ander vloeien en daar ontladen, zonder dat het de ander belast of besmet.

Dit is wat er onbewust gebeurt tussen de moeder en het jonge kind.

Gelukkig houdt het hier niet op. Doordat we als mens steeds verder in de ervaring van afgescheidenheid gaan om een menselijke ervaring te hebben vergeten we deze magie.

Om die vanzelfsprekende staat van heling te herinneren en opnieuw te activeren, wordt er van je gevraagd om bewustzijn en compassie samen te brengen.

Dit is de naastenliefde waar we allemaal naar verlangen, om in onze struggle die we soms met het leven hebben, gesteund te worden door iemand naast je die op dat moment wel in staat is om de illusie te doorzien en het leven te laten zijn voor wat het is. Het is de ultieme win-win situatie; je verbindt, doorziet, omarmt en integreert alle aspecten van het leven en daarmee bevrijdt je jezelf. Doordat je dat doet ben je met wie je bent werkelijk beschikbaar voor anderen om in dezelfde mate als waarin jij dat bent harmonie en balans te herstellen.

Let it Be!

Juno Burger
www.junoburger.com

 

Blijf  op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.