Huidige energieën en de processen van Mercurius Retrograde in Waterman ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Helen van oude sociale wonden

 

In dit artikel lees je een korte update over de huidige processen. De thema’s op dit moment zijn misverstanden in communicatie en vriendschappen en andere sociale contacten, helen van diepe wonden voor de groei van zelfvertrouwen en het neerzetten van jezelf. Veiligheid en vertrouwen, manifesteren in de nieuwe energie en je leest ook over de bijbehorende actuele lichamelijke ongemakken. Ik wens je veel leesplezier.

De retrograde Mercurius in Waterman hakt er lekker in. De processen die nu door veel mensen worden ervaren zijn verbonden met vriendschappen en misverstanden rondom communicatie. Daarin krijgt iedereen een spiegel voorgehouden.

Retrograde Mercurius is afgelopen op zondag 21 februari 2021, maar deze processen lopen zeker nog tot de volgende volle Maan op 27 februari 2021.

 

Communicatie misverstanden

 

Als er sociale communicatie problemen zijn, dan zijn er altijd twee partijen die daar aan bijdragen. Heb je onjuiste dingen gezegd of was je te hard in je oordeel of woorden, dan mag je nu met mededogen zien waar je over de ander heen bent gewalst en waar je niet hebt gezien in welke situatie de ontvanger van jouw boodschap zat. Dit kan oude pijn omhoog brengen die ouder is dan dit leven (karmisch). Deze pijn die gevoeld mag worden gaat vaak samen met veel schuld en schaamte. En waarschijnlijk zat je hier al veel langer mee en wordt het nu oplost en opruimt. (Cheiron in Ram sextiel Jupiter, Mercurius (retro) en Saturnus in Waterman)

 

Helen van diepe worden

 

De ontvanger draagt ook een deel van de verantwoordelijkheid. Als harde of niet verbonden woorden je raken, dan zegt dat ook iets over jou. Als het niets raakt in jou, dan is daar meestal wel een haakje of kwetsbaar stukje in jezelf. De een zal misschien teleurgesteld zijn, de ander ronduit boos, verontwaardigd of verdrietig. Er zijn vele manieren om minder leuke boodschappen te ontvangen. Bij iedereen roept het weer iets anders op. Het goede nieuws is, dat waar je geraakt wordt, ook een mogelijkheid geeft om oude diepe wonden te likken, te helen en met liefde voor te zorgen. De kracht die vrijkomt geeft meer zelfvertrouwen en maakt dat je met meer gemak kunt gaan staan voor jezelf. (Cheiron in Ram sextiel Jupiter, Mercurius (retro) en Saturnus in Waterman. Mercurius retro in Waterman vierkant Uranus in Stier en vierkant Priapus in Schorpioen.)

 

Veiligheid en vertrouwen

 

De essentie van de huidige discussies gaat over veiligheid en vertrouwen en het bewust worden dat we verschillend zijn. Iets kan voor de één heel veilig kan zijn en voor de ander juist niet. We hebben allemaal een andere achtergrond en situaties waarin onze wonden zijn ontstaan. Daarom hebben we ook allemaal andere angsten. En daarin is deze periode een mogelijkheid om bewust te worden van deze verschillen. Hierdoor kan er mededogen en begrip komen voor de positie van de ander, maar ook voor wat jij nodig hebt in een vriendschap of relatie. Je kunt meer lezen in het artikel van de nieuwe Maan van 11 februari: lees meer(Cheiron in Ram sextiel Jupiter, Mercurius (retro) en Saturnus in Waterman. Mercurius retro in Waterman vierkant Uranus in Stier en Priapus in Schorpioen. Dit staat vierkant Saturnus, Mercurius (retro), Jupiter in Waterman. Zuidelijke Maansknoop in Boogschutter oppositie Noordelijke Maansknoop in Tweelingen.)

Veiligstellen

 

De astrologie laat zien dat er afgelopen week en de week tot de volle Maan best wel wat agressie, maar ook daadkrachtig handelen zichtbaar is om situaties veilig te stellen. Hiermee zorgen mensen voor zichzelf en gaan staan voor wat hen dierbaar is. Ik verwacht ook in het collectief de komende week naar de volle Maan wel wat onrust. (Mars (voorop) conjunct zwarte Maan en Uranus in Stier oppositie Priapus in Schorpioen. Dit staat vierkant Saturnus, Mercurius (retro), Jupiter in Waterman.)

 

Lichamelijke ongemakken

 

Veel mensen ervaren stramme spieren, nekklachten en pijnlijke schouders sinds de vorige volle Maan op 28 januari 2021. Dit komt doordat we met het innerlijke proces van het loslaten van verantwoordelijkheden bezig zijn, die je op jouw schouders en nek hebt geladen. Bij de schedelrand is ook karma (oude onopgeloste ervaringen) opgeslagen die nu in hoog tempo wordt losgelaten. Ook gaat in het nieuwe energielichaam de achterkant van het keelchakra open in het gebied wat zo pijnlijk kan zijn. Als dit chakra aan de achterkant is geopend, dan is het niet meer zo nodig om alles naar buiten uit te spreken. Maar is het voldoende om het in jezelf te ervaren. Dit gaat dan met meer gemak dan voorheen. Dit is een grote stap naar het manifesteren van jouw waarheid en het leven van deze manifestatie. De retrograde periode van Mercurius in Waterman duurt tot zondag 21 februari 2021. De processen die bij deze retrograde periode horen zorgen ervoor dat alles op zijn plaats komt, waardoor we na de retrograde periode op een verbeterde manier door kunnen bewegen met het manifesteren van jezelf in de nieuwe energie. (Mars (voorop) conjunct zwarte Maan en Uranus in Stier oppositie Priapus in Schorpioen. Dit staat vierkant Saturnus, Mercurius (retro), Jupiter in Waterman.)

Heb het goed...

© Manuela van der Knaap 
www.inzichten.com


 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.