Hoe komen jullie toch zo intens gelukkig?


‘Hoe komen jullie toch zo intens gelukkig?’ Het was eruit voor ze het wist. Kevin gaf haar een zetje. ‘Moest je dat zo direct vragen?’ fluisterde hij. Julie haalde haar schouders op. Ze was klaar met gewenst en gepast gedrag vertonen. Deze mensen hadden iets bijzonders, en zij wilde weten wat.

 

Diederik en Katinka wisselden een blik met elkaar. Toen keken ze naar Julie en zeiden: ‘Omdat we daarvoor kiezen. Altijd, ieder moment. Wat er ook gebeurt. En onze Lucifer herinnert ons daar iedere seconde van de dag aan.’

 

‘Lucifer?’ Kevin leek de naam nu pas voor het eerst te horen.

 

 

‘Heet hij Lucifer? Met alle respect, maar is dat niet kindermishandeling?’

 

Met verbazing en oprechte bezorgdheid sprak hij de woorden uit alsof hij net het grootste schandaal van de wereld had ontdekt. Julie keek verschrikt naar Diederik en Katinka. Het deed ze ogenschijnlijk niets. Ze glimlachten vriendelijk.

 

‘Velen weten niet dat Lucifer ‘lichtbrenger’ betekent. Hij is een engel die niet gevallen is uit zonde, schande of schuld. Hij is gevallen om weer op te staan vanuit de connectie met wie hij werkelijk is. Als een feniks mocht hij uit zijn as herrijzen. Daardoor is hij ongelooflijk krachtig. Omdat hij zijn eigen duisternis heeft overwonnen.

 

Zijn val was een geschenk van God. Hij is dan ook het symbool voor onze onderwereld. Alleen niet zoals de duivel die men daarbij heeft bedacht. Hij is namelijk de lichtbrenger in de duisternis. Hij schijnt licht op je donkerste verlangens, je angsten en negatieve gedachten. Niet om je te straffen. Hij helpt je jezelf te bevrijden.

En zodra je je eigen onderwereld hebt verlicht, wordt je hart vrij en wordt jij in energie gelijk aan de opgestegen meester Jezus. Hij brengt je dus naar het licht van Jezus. En daarom is de naam Lucifer perfect voor onze zoon. Hij is onze lichtbrenger. Onze engel die ons dagelijks herinnert aan het licht in onszelf en aan dat we altijd een keuze hebben of we ons te laten verzwelgen door onze eigen duisteren of dat we kiezen voor dit licht.’

 

Uit: ‘De bruine hoed. De weg uit de matrix.’

 
Liefs,


Eveline van Dongen
www.innertreasure.nl