Hoe houd je je relatie goed in deze intense tijd? ♥ Irene Verweij ♥ Lichtwerkers Nederland


Veel relaties komen in deze intense tijd flink onder druk te staan. Zeker als je partner er fundamenteel anders instaat ten aanzien van bepaalde hot topics zoals bijvoorbeeld vaccinatie, kan dit veel ruzies en pijn veroorzaken.

Waarschijnlijk heb je ondertussen al gemerkt dat je er met argumenten niet uitkomt. Ook het inzetten van je overtuigingskracht is tevergeefs. Maar wat dan? Wat kun je doen om het op een bepaalde laag niet met elkaar eens te zijn, zonder dat jullie hartsverbinding verbreekt? 

 

Respect voor elkaars keuze

 

Het is denk ik heel belangrijk om wederzijds respect op te brengen voor de keuze die iemand maakt. Hoezeer je het hierin ook niet eens bent, laat iemand in zijn of haar waarde. Vaak baseren we ons oordeel op dat wat we via de buitenwereld aan informatie tot ons nemen. In dat geval weten we nooit of iets waar is of niet. Als het echter resoneert bij jou, kun je aannemen dat dit – op dit moment - jouw ‘waarheid’ is.

Resonantie laat zich echter niet forceren: als het bij je partner niet resoneert, kun jij hierin niets doen. Het is alsof jij bent afgestemd op een andere radiozender; je partner kan letterlijk en figuurlijk niet horen wat jij hoort. 

❥ Als je dit kunt erkennen, zal je merken dat er uiteindelijk acceptatie kan ontstaan. Dit betekent niet dat er geen pijn en verdriet zal zijn. Wanneer je deze doorvoelt en doorleeft, zonder in een slachtofferrol te stappen, zul je merken dat er weer nieuwe ruimte in jullie relatie ontstaat. 

 

Het redderssyndroom

 

Soms hebben we het idee dat we de ander moeten ‘redden’. Wat je hiermee doet is dat je je boven de ander zet. Je denkt het beter te weten. Merk op hoe dwingend en gesloten je hart hierdoor kan raken. Zeker als de ander niet meewerkt aan jouw reddingsplan. Hoe goed de achterliggende intentie misschien ook is, het is niet aan jou om de ander te ‘redden’. Als er al iemand gered zou moeten worden, zal het leven hier zelf een beweging in maken. Daarop leren en durven vertrouwen, zorgt ervoor dat je hart zich weer kan openen en de polariteit oplost.

 

Een oefening om de verbinding te herstellen

 

❥ Een mooie oefening die je kunt doen om jullie hartsverbinding weer te herstellen, is deze onderstaande aankijk-oefening.

 

Ga tegenover elkaar zitten. Sluit je ogen. Stem je op jezelf af. Adem diep in je buik. Adem vervolgens een aantal keer door je hart heen. Na een paar minuten open je je ogen en kijk je elkaar stilzwijgend aan. Je kijkt elkaar, echt, werkelijk aan.

In het begin kan dit heel ongemakkelijk voelen. Bijzonder he, om je weer ongemakkelijk te voelen ten aanzien van de persoon waar je misschien al zo lang mee samenleeft. Misschien schieten jullie in de lach: heerlijk, geniet ervan. Maar pak daarna de stilte weer op. Adem rustig en diep door en kijk de ander zo open mogelijk aan. 

 

Merk op wat er in deze stilte kan gebeuren. Soms kun je gedachtenflarden waarnemen die omhoogkomen van de ruzie die je die ochtend had. Misschien komen er tranen of voel je je ontroert. Misschien ben je verbaasd: ik leef al zolang met je samen, wanneer keek ik voor het laatst echt naar je? Misschien kun je weer liefde voelen voor de ander. 

 

Merk hoe sterk je neiging kan zijn om deze oefening af te doen als ‘zweverig’ of ‘vervelend’. Misschien verzucht je ‘dat je er geen zin in hebt.’ Trap er niet in!

❥ Deze gedachten komen van je ego die deze oefening behoorlijk spannend kan vinden.

Wat je doet in deze oefening is voorbijgaan aan het ego. Het ego blijft onbewust vaak hangen in ruzies, drama’s en gevoelens van afstand. Doordat je elkaar werkelijk weer aankijkt, kan dat allemaal wegvallen. En misschien is het maar voor even en voel je je binnen een uur alweer boos op de ander. Je hebt echter een fijn vooruitzicht: morgen kun je weer tien minuten in vrede samen doorbrengen. 

Door deze oefening de komende paar maanden dagelijks te doen, of - doe eens gek-, gewoon als standaard in je leven in te voegen, zorg je ervoor dat de sprankeling tussen jullie blijft. Je herstelt immers hiermee jullie liefdesverbinding op zielsniveau. Niet voor niets is de zegswijze: ogen zijn de spiegel van de ziel. Blijf niet hangen in polariteit, maar zak een laag dieper; ontmoet elkaar weer via het hart. Daar waar het ooit tussen jullie begon..

Irene Verweij

www.lightworker-academy.nl 


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.