Gouden tip om je relatie goed te houden ♥ Irene Verweij ♥ Lichtwerkers Nederland


Weet je nog waar je verliefd op werd bij je partner? Wat maakte dat je voor hem of haar viel? Vaak is het antwoord op die vraag; ‘Ik voelde me echt gezien, gehoord en geliefd. Ik voelde me bijzonder.’

Het voelt heerlijk om echte aandacht van de ander te krijgen. De eerste maanden samen zijn vaak intens: je wilde alles van elkaar weten, mekaar aanraken op ieder vlak.

Jaren later kan er soms nog maar weinig van deze intense aandacht voor de ander over zijn.

Partnerlief opent zijn of haar mond en jij hebt het idee dat je allang weet wat hij gaat zeggen. Je luistert maar half en vult de rest in. Het gouden lijntje dat ooit tussen jullie liep, wordt steeds dunner. Uiteindelijk hangt jullie verbinding nog slechts aan een heel dun draadje. het hoeft geen betoog dat deze snel kan klappen, wanneer er druk op de relatie komt te staan.

❥ Hoe herstel de verbinding met je partner?

Hoe zorg je ervoor dat ook als je weinig tijd of energie hebt voor uitgebreide gesprekken, jij je toch weer gezien, gehoord en geliefd voelt? 

 

Eigenlijk is het heel eenvoudig


Iets wat je relatie onvoorstelbaar veel winst gaat opleveren, is om elkaar iedere dag een minuut of 10 stilzwijgend in de ogen te kijken. Om elkaar echt aan te kijken.

In het begin kan dit heel ongemakkelijk voelen. Bijzonder he, om je weer ongemakkelijk te voelen ten aanzien van de persoon waar je misschien al zo lang mee samenleeft. Misschien schieten jullie in de lach: heerlijk geniet ervan. Maar pak daarna de stilte weer op. Adem rustig en diep door en kijk de ander zo open mogelijk aan.

Misschien voelt het fijn voor je om je eerst op jezelf af te stemmen. Sluit dan rustig je ogen en adem eerst een minuut naar je onderbuik. Adem de volgende minuut door je hart heen. Vervolgens kijk je elkaar aan. Echt aan.

 

Merk op wat er in deze stilte kan gebeuren


Soms kun je gedachtenflarden waarnemen die omhoogkomen van de ruzie die je die ochtend had. Misschien komen er tranen of voel je je ontroert. Misschien ben je verbaasd: ik leef al zolang met je samen, wanneer keek ik voor het laatst echt naar je? Misschien kun je weer liefde voelen voor de ander.

 Merk hoe sterk je neiging kan zijn om deze oefening af te doen als zweverig of vervelend.


Misschien verzucht je ‘dat je er geen zin in hebt.’ Trap er niet in! Deze gedachten komen van je ego die deze oefening behoorlijk spannend kan vinden.  

 

Wat je doet in deze oefening is voorbijgaan aan het ego


Het ego blijft onbewust vaak hangen in ruzies, drama’s en gevoelens van afstand. Doordat je elkaar werkelijk weer aankijkt, kan dat allemaal wegvallen. En misschien is het maar voor even en voel je je binnen een uur alweer boos op de ander. Je hebt echter een fijn vooruitzicht: morgen kun je weer tien minuten in vrede samen doorbrengen. 

Door deze oefening de komende tijd dagelijks te doen, of - doe eens gek-, gewoon als standaard in je leven in te voegen, zorg je ervoor dat de sprankeling tussen jullie blijft. Je herstelt immers hiermee jullie liefdesverbinding op zielsniveau. Niet voor niets is de zegswijze: ogen zijn de spiegel van de ziel. Geniet ervan!

Irene Verweij

www.lightworker-academy.nl 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.