De inspiratie van het leven

Pamela Kribbe channelt moeder Aarde

Ik ben de stem van de aarde. Ik groet jullie allen, diep vanuit mijn hart, vanuit het centrum van deze planeet. Jullie zijn mij zo dierbaar, zo lief, niemand uitgezonderd.

Je bent welkom hier op aarde. Geef mij je hand. En jij, reik je hand uit naar mij. Ik ben je partner. Wij samen gaan de dans aan.

 

Jouw licht heeft vorm gekregen in een lichaam, een lichaam dat uit mij gemaakt en geboren is. Ik ben de stof, de materie die jou helpt om vorm aan te nemen, de materie die jou voedt. Zelf ben ik levend bewustzijn. Ik ben niet dood. Voel mijn leven. Voel het stromen onder je voeten bij elke stap die je op mij zet. Voel mijn veerkracht, mijn onuitputtelijke energie, en laat je daardoor voeden. Laat het eens door je benen omhoog stromen: heldere zuivere aarde-energie. Mijn kracht is zowel fysiek als etherisch. Laat mij binnenstromen. Niet alleen je lichaam zal dan versterkt worden, maar ook je geest.

 

 

Ik voed je met een inspiratie die je in de natuur overal aantreft: de inspiratie van het leven zelf, dat bloeit en groeit en zijn weg gaat zonder te twijfelen aan zichzelf. Heb je ooit gehoord van een bloem die twijfelt aan haar bestemming om open te gaan en haar schitterende pracht aan de wereld te tonen? Om zich vrijelijk te voeden met de stoffen uit de aarde, de regen in zich op te nemen en de zonneschijn? Heb je ooit gehoord van een bloem die eraan twijfelt of ze dat mag ontvangen?

 

En de bloem ontvangt meer dan dat. Ze ontvangt geestelijke inspiratie van de kleine etherische wezentjes om haar heen die haar voeden, haar aanmoedigen, haar bejubelen: de kaboutertjes, de nimfen, de elfjes. Wat een vreugde, wat een inspiratie is er aanwezig in de natuur! Als je kon kijken met mijn ogen, dan zou je langs een enkel bospaadje zo veel leven en bezieling vinden dat je totaal verwonderd zou raken en je wanhoop zou loslaten.

 

Er is zo veel: zo veel liefde, sprankeling en creativiteit op deze aarde! Maak contact met dat leven, met die natuur, en voel haar eens aanwezig in je eigen lichaam. Jij bent zelf ook een bloem, een bloem van de aarde die zich mag laten voeden met alles wat ze nodig heeft. Voel je wortels eens de grond ingaan. Voel de kracht in je benen! Voel hoe die zich verbindt met de aarde. Laat je wortelen als een boom. Stel je voor dat je een boom bent.: een grote hoge boom met een kruin die hoog de lucht in steekt en daar van alles opvangt: wind, regen zonneschijn; die daarvan geniet en alles laat komen zoals het komt. In rustige overgave. De seizoenen komen en gaan, en in alles beleeft de boom het zijne: precies wat op dat moment bij hem hoort. Niet meer en niet minder.

 

Daal nu nog eens af in de stam van die boom. Ga de grond in met je bewustzijn. Voel de wortels die eigenlijk ook een geheel van takken vormen, maar dan onder de grond. Voel het leven daar! Voel wat daar voorbij trekt: de modder, de aarde, het vocht. Voel de stabiliteit en de kracht van de wortels, en laat los. Laat spanning uit je lichaam los. Er is een wortelgestel in jou dat jou draagt. Je lichaam is bedoeld om jou in dit leven te dragen. Vertrouw erop dat het dat aankan. Voel het natuurlijke ritme van de natuur zoals je het in de boom ervaart. Voel dat nu ook in je lichaam. Geef je over. Stel je voor dat alles wat jij nodig hebt, op dit moment in je leven aanwezig is. Je hoeft er alleen je ogen voor te openen, te luisteren naar de signalen die op je weg komen.

 

Laten we nu eens kijken wat er aan de hand is bij jullie, en bij mensen die zichzelf als hoog gevoelig ervaren. Op het moment dat je overweldigd wordt door indrukken van buiten die je niet kunt verteren, dan ervaar je de lasten van je gevoeligheid.

 

Hoe komt dat? Op het moment dat je te veel in je opneemt wat niet bij jou hoort, heb je geen goed contact meer met je eigen basis, je stam, je wortels. Je zou kunnen zeggen dat je dan te veel in de takken leeft, in de kruin; daardoor zwiept en zwabbert het nogal eens in jullie. Die takken kun je vergelijken met de hogere chakra’s  in je lichaam: de energiecentra van je hart, je keel, je derde oog in je hoofd, en je kruinchakra.

 

In deze tijd is er sprake van een transformatie op aarde en in het hele zonnestelsel waarin jullie leven. Er is sprake van een toename aan licht en bewustzijn. Het is als een golf die jullie overspoelt. En jullie wisten dit toen je in dit leven naar de aarde toekwam. Je besloot er aan deel te nemen. Sterker nog, je hebt hier zo lang op gewacht. Als ziel ben je oud, heb je vele levens geleefd. Op mij, de aarde, maar ook op andere planeten. In andere dimensies. Op dit moment vindt er in dit zonnestelsel en op aarde een bewustzijnsverschuiving plaats. Ik, de aarde, heb daar deel aan. Wat betekent dit?

 

Het betekent dat alles wat op aarde leeft, aangeraakt wordt door een impuls, een oproep tot ontwaken, tot herinneren wie je bent. Jullie hebben die impuls al gehoord voordat je geboren werd. En jullie wisten dat dit een gelegenheid was om diep te incarneren op aarde en daarin heel veel oude ballast die je meedroeg van vorige levens tot klaarheid te brengen, tot balans. Jullie komen hier dus niet als een onbeschreven blad. Jullie hebben bagage die je al vanaf je geboorte met je mee torst. In die bagage bevindt zich ook pijn. En een gevoel van afgewezen worden of niet begrepen zijn. Die pijn stamt uit ervaringen die je eerder op aarde opdeed.

 

Pijn kent verschillende lagen. Elk chakra in je energiesysteem is aangeraakt door de oude pijn die je meedraagt. In dit leven is die pijn opnieuw aangeraakt tijdens je jeugd. Die pijn ligt het meest compact opgeslagen in de onderste drie chakra’s: het gebied dus van de stam, de basis. Vanuit de hogere chakra’s kun je gemakkelijker contact maken met je diepste wezen, met je zielelicht. In deze tijd ontwaakt dit zielelicht. Het wordt in jullie wakker. Dit is ook wat jullie wilden dat er zou gebeuren in jullie leven: een verlangen naar bewustwording, een verlangen om bij te dragen aan verandering op aarde.

 

Maar waar jullie je soms onvoldoende van bewust zijn, is de noodzaak om die pijn te helen: die pijn die diep in je leeft en die vooral in de onderste chakra’s zetelt. Om die te helen met alle aandacht en vooral ook geduld die er in je is. Ga maar eens naar dat gebied onder in je lichaam: je maag, je buik, je stuitje. Voel dat gebied maar eens als geheel. Laat je adem zakken tot in je buik. Dit is de plek waar je thuis moet komen.

 

Ik wil je helpen om daar een geborgenheid te ervaren, een veiligheid die je lang hebt gemist, en die voor jou niet vanzelfsprekend is geweest. Er leeft in dat gebied angst om jezelf te zijn. Om anders te mogen zijn, af te wijken. Gebruik je gevoeligheid nu eens om je helemaal op dat gebied te richten. Wees er gewoon bij. Vraag je eens af wat je daar wilt ontvangen. Wat heb je nodig? Rust, ontspanning, gewoon een gevoel van veiligheid, en vertrouwen dat jij je mag ontplooien net als die bloem, en dat jij gewoon erop kunt rekenen dat de natuurlijke krachten om je heen, van zowel aarde als kosmos, jou helpen en steunen.

 

Dat vanzelfsprekende zijn: ik wil je ervan bewust maken dat dat er voor jou is. Dat je er deel van uitmaakt. Dat je je daaraan mag overgeven. Dat heel veel dingen voor jou geregeld worden als jij je in een diep vertrouwen durft over te geven aan mij: aan de aarde en mijn scheppende krachten. Geef je over. Vertrouw mij! Vertrouw het licht dat momenteel de kosmos doorspoelt.

 

Het is tijd om op te staan en je diepste bezieling aan de wereld te tonen. De wereld heeft jóu nodig, niet andersom. Jij hebt de wereld niet nodig om te zijn die je bent. Jij bent oprecht, liefdevol zoals je bent. Sla je wortels diep in de aarde. Durf goed voor jezelf te zorgen. Heb jezelf lief. Daar waar je angstig bent, bezorgd, niet goed weet wat te doen. Kijk nog eens dieper naar je eigen pijn, en omgeef haar met heling. Zoek de natuur op. In het contact met mij kun je heling ervaren.

 

Tot slot wil ik je erop wijzen dat er om jullie heen hulp is vanuit de geestelijke wereld. Vanuit zowel hemel als aarde. Jullie zijn gewend aan gidsen in de gestalte van leraren of engelen, maar kijk ook eens naar de gidsen die vanuit de aarde bij jullie zijn: de elementaalwezens zoals elfen en kabouters; die zijn er ook voor jullie. Kijk maar eens of je iets om je heen voelt. Want ze zijn hier aanwezig. Zowel de hemelse gidsen als de aardse gidsen zijn in deze ruimte aanwezig, en dansen om je heen. Ze willen je vertellen van een blijdschap en een gemak dat er kan zijn in het leven als je vertrouwt.

 

Jullie mensen zijn gewend om vanuit je hoofd en met je wil controle te houden. Je denkt veel in de greep te moeten houden om het leven te ordenen en enigszins op orde te brengen, maar niets is minder waar. Juist als je je afstemt op je diepste gevoel, je hart, en van daaruit uitreikt naar hulp om je heen, juist dan wordt het leven heel overzichtelijk en eenvoudig. Dan besef je waar het werkelijk om draait: dat jij hier bent om te bloeien en te stralen, te doen wat ten diepste goed voelt voor jou. Dat is jezelf voeden en daarin een stralend licht worden, een stralende bloem die anderen aansteekt door haar schoonheid en haar vrolijkheid.

 

Geven en ontvangen is één. Als jij durft te ontvangen en durft te vertrouwen, verspreid je meteen ook het licht dat bij jou hoort, en dat in deze tijd op aarde wil stromen. Wees dus vol vertrouwen! Voel de hulp om je heen. Juist de energie van de kaboutertjes kun je heel goed om je benen heen voelen. En verwacht geen zwaarwichtig advies van hen. Zij zijn dartel en vrolijk, en begrijpen niet waarom jullie het allemaal zo moeilijk maken voor jezelf. Hun adviezen zijn simpel en direct. Kijk maar eens of ze je iets te vertellen hebben. En geef hun dan ook jullie liefde en waardering. Een glimlach is voldoende. Zij verlangen ernaar zich weer verbonden te voelen met de mensheid, om in wisselwerking te staan met jullie die er oog voor hebben.

 

Ik groet jullie van harte en dank je voor je komst.

 

© Pamela Kribbe
www.pamela-kribbe.net