Irene Verweij

Je bent ontslagen of je contract wordt niet verlengd: soms gebeuren er dingen in het leven waar je niet vrolijk van wordt. Maar ja, wat kun je daar aan doen? We hebben het leven niet onder controle. Het enige wat je kunt doen als het tegenzit, is je houding ten aanzien van de gebeurtenissen bepalen. Hoe jij je verhoudt tot de dingen die gebeuren, daarin zit persoonlijke vrijheid, daarin kun je een keuze maken. Ben je een slachtoffer? Voel je je machteloos en gefrustreerd? Geef je de ander de...

Helaas ervaren veel mensen hun financiële situatie als stressvol. Ze voelen zich klemgezet door hun financiële lasten, waardoor ze bepaalde stappen in hun leven niet durven zetten. Hoe dat komt? Er heerst veel onbewustheid en onwetendheid inzake geld. We leven in een wereld waarin het vooral over tekort en gebrek gaat. Deze twee begrippen gaan over angst. Als je echter naar de natuur kijkt, zie je dat daar de natuurwet van overvloed heerst.

Voordat we naar de aarde gaan, bestuderen we ons nieuwe leven zorgvuldig. We kijken welke mensen en gebeurtenissen ons kunnen helpen bij de les die we willen leren. Omdat we op aarde altijd een vrije keus hebben, kunnen we zelf kiezen welke weg we inslaan. Ook dus of we onze lessen aan willen gaan of niet. In dat opzicht hebben we alle vrijheid. Vroeger werkten we wel 60 tot soms 100 levens aan eenzelfde thema..

Als jij een lichtwerker bent, weet je dat omdat je niet met opgetrokken wenkbrauwen reageert op deze term. Je voelt niet de behoefte om vanuit je verstand hier allerlei rationele vragen over te stellen. Als jij een lichtwerker bent, voel je diep in je binnenste herkenning ten aanzien van deze benaming. Met andere woorden: wanneer jij je aangetrokken voelt tot de term lichtwerker, weet dan dat jij er een bent. Bovendien leest iemand die geen lichtwerker is, dit artikel ook niet....

De levensles Genade gaat over het in staat zijn in harmonie met het leven te zijn. Het is de allerlaatste levensles die je als mens op aarde zult mogen leren. Wanneer je werkt aan de laatste levensles wil het niet zeggen dat het leven dan ineens een stuk makkelijker is. Mensen die werken aan de laatste levensles ervaren vaak net zulke uitdagingen als mensen die aan andere lessen werken. Het is echter de manier waarop ze antwoorden op hun levensuitdagingen, waarin ze laten zien dat ze werken aan

Wat doe ik hier op aarde? Wat is de zin van mijn leven? Weet jij het? In dit artikel, dat onderdeel uit maakt van een reeks van 12 artikelen, wordt les 11 besproken uit de levenslessentheorie*. Levensles 11 gaat over Waarheid.

Wat doe ik hier op aarde? Wat is de zin van mijn leven? Weet jij het? In dit artikel, dat onderdeel uit maakt van een reeks van 12 artikelen, wordt les 10 besproken uit de levenslessentheorie*. Levensles 10 gaat over Vertrouwen.

De levensles liefde nodigt je bij uitstek uit om eerst jezelf lief te leren hebben, voordat je je liefde weggeeft aan een ander. Het onvoorwaardelijk van jezelf houden en daarvoor gaan staan, roept bij veel mensen weerstand op. Het zou egoïstisch zijn jezelf voorop te stellen. Onvoorwaardelijk van een ander houden, dat mag wel, maar van jezelf is asociaal. Niet vreemd dat veel mensen zo denken; onze hele maatschappij is doordrenkt van deze boodschap. Hoeveel liedjes gaan er wel niet over...

Soms hoor ik in mijn praktijk: ‘Hij zegt wel dat hij van mij houdt, maar ik voel het niet.’ Dit kan een aanwijzing zijn dat deze partner met de levensles Integriteit werkt. Gedrag, gevoelens en woorden wijken af van datgene wat door de ander gevoeld wordt. Wanneer iemands gedrag niet als consistent ervaren wordt, zul je merken dat je je ongemakkelijk gaat voelen in de aanwezigheid van de ander. Je gaat iemand wantrouwen en zult vaker het idee hebben dat je bedrogen wordt.

Een levensles die ik veel in mijn praktijk tegenkom, is de levensles Grensafbakening. Deze levensles gaat over het stellen van grenzen. Wanneer onze grenzen niet duidelijk of in sommige gevallen, zelfs geheel afwezig zijn, wordt het leven een gevaarlijke en onveilige onderneming.

Meer weergeven