Wist je dat je van alle ziektes spontaan kunt genezen? ♥ Tamara Beekmans ♥ Lichtwerkers Nederland

Wist je dat je van alle ziektes spontaan kunt genezen? Zonder medicijnen en zonder hulp van een dokter? Je hoeft mij niet te geloven.

Het Institute of Noetic Sciences heeft een database van meer dan 3.500 gedocumenteerde en verifieerbare gevallen van vaak levensbedreigende ziekten die allemaal spontaan zijn verdwenen. Artsen kunnen niet verklaren hoe het kan wanneer iemand spontaan geneest. Ze noemen het een medisch wonder, toeval of denken dat hun tests misschien niet helemaal goed gegaan zijn.


Ik ben op onderzoek gegaan naar antwoorden en stuitte op het werk van Dr. Lissa Rankin. Ze heeft heel veel spontane genezingen onderzocht en heeft ontdekt dat dingen zoals liefde, dankbaarheid en plezier je lichaam kunnen genezen.

Lissa was eerst een gewone, traditioneel opgeleide arts, die niks moest hebben van alternatieve methodes, totdat ze zich realiseerde dat de westerse geneeskunde niks deed met de dingen die ons zelfhelend vermogen activeren. Ze vroeg zich af hoe het kon dat mensen die ogenschijnlijk alles goed doen – gezond eten, mediteren, niet roken, geen alcohol drinken, die sporten, genoeg slapen – toch ziek worden.

Want als zelfs deze mensen ziek worden, hoe kunnen mensen die minder gezond leven dan nog beter worden?

Wat is het puzzelstukje dat ontbreekt?

Daarom ging ze haar patiënten dingen vragen als: “Wat heeft je lichaam nodig om te genezen?” Ze verwachtte dat men zou zeggen: “Een beter medicijn”, maar ze kreeg heel andere antwoorden namelijk dingen als: “Ik moet stoppen met mijn stressvolle baan” of “Ik moet stoppen met mijn ongelukkige huwelijk” of “Ik moet nu echt gaan doen wat ik echt leuk vindt.” Sommigen gingen hun zelfbedachte oplossingen toepassen en daar vonden de spontane genezingen plaats. Lissa met haar sceptische houding snapte niet wat er gebeurde. Hoe kan stoppen met je baan, je lichaam genezen? Hier had ze niks over geleerd tijdens haar 12 jarige medische opleiding. Ze had haar patiënten alleen maar een paar vragen gesteld die hen blijkbaar in contact brachten met hun zelfhelend vermogen. Wisten deze patiënten zelf wat hun lichaam nodig had om te kunnen genezen of hadden ze gewoon stomweg geluk dat ze spontaan genazen?

Lissa is de archieven in gedoken om te kijken wat er in de documenten van deze 3.500 patiënten stond die spontaan genezen waren. Patiënten met terminale kanker, hiv, blindheid, hartfalen, diabetes, auto-immuun ziektes, botziektes waarbij je botten spontaan breken en waarvoor de medische wetenschap geen oplossing heeft enz. Er stond van alles in, maar niet wat die patiënten zelf gedaan hadden waardoor ze genezen waren.

Je kunt invloed hebben op je genezingsproces

Ze kwam in contact met Kelly Turner, auteur van het boek ‘Radicale Remissie’ die terminale kankerpatiënten had onderzocht die spontaan waren genezen, dus zonder enige vorm van reguliere behandeling. Artsen praten er niet over, maar Lissa wilde weten wat die patiënten hadden gedaan waardoor zij waren genezen. Het bleek dat hun genezing niet was gekomen door de medische ingrepen, maar voornamelijk door emotionele en spirituele dingen in hun leven te veranderen. Ze ontdekte 9 kenmerken:

1. Ze hebben radicaal hun dieet veranderd.

2. Ze namen eigen verantwoordelijkheid over hun genezing.

3. Ze volgden hun intuïtie.

4. Ze versterkten hun immuunsysteem door het innemen van kruiden en voedingssupplementen.

5. Ze begonnen met het loslaten van onderdrukte emoties.

6. Ze zorgden voor meer positieve emoties.

7. Ze omarmden sociale steun.

8. Ze hielden zich meer bezig met spiritualiteit.

9. Ze hadden een belangrijke reden om voor te leven.

Wat is het mechanisme wat daarachter zit en deze resultaten tot gevolg heeft?

Dat is de amygdala. De amygdala is een amandelvormig plekje in je hersenen wat betrokken is bij het aansturen en verwerken van verschillende emoties. Angst is bijvoorbeeld één van de emoties die de amygdala reguleert. Het is een soort van ingebouwd alarmsysteem dat je waarschuwt of je moet vechten of vluchten. Niet alleen bij stressvolle situaties op je werk, maar ook bij elke angstige gedachte die je hebt, elke keer dat je je zorgen maakt, je emoties opvreet, boos wordt of wanneer je je aangevallen voelt door andere mensen. Al deze gedachten ziet je lichaam als stress. Bij alles wat je denkt, voelt of ervaart creëer je ofwel een stressrespons die de neiging heeft om ziekte te creëren, of een ontspanningsrespons welke ziekte behandelt. Als je dus een patiënt vraagt wat hij volgens hem moet doen om te genezen en die persoon zegt ik moet ontslag nemen dan zegt hij dus eigenlijk dat zijn werk zijn amygdala elke dag triggert, hem veel stress geeft en hem ziek gemaakt heeft. In plaats van dan maar allerlei medicijnen in te nemen tegen bijvoorbeeld hoofdpijn, hoge bloeddruk om de symptomen te onderdrukken is het beter om de oorzaak van de stress weg te nemen en te onderzoeken wat de dingen in je leven zijn die jouw amygdala steeds triggeren. Ons lichaam weet hoe het zichzelf kan genezen en doet dat elke dag. Wat het genezingsproces heel vaak blokkeert of tegenhoudt zijn onze gedachten en overtuigingen.

Wat super belangrijk is om te weten, is dat dit mechanisme alleen werkt alleen wanneer je lichaam relaxt is. Je lichaam geneest niet wanneer het gestrest is. Wil je genezen dan is het noodzakelijk dat je lichaam zo relaxt mogelijk is.

Hoe doe je dat?

Wat al helpt is bijvoorbeeld liever voor jezelf te zijn, elke dag 20 minuten te mediteren of veel te lachen, waardoor je jezelf uit het stressgevoel haalt. Als je niet veel lacht kun je met jezelf afspreken dat je vanaf nu meer zult gaan lachen, want lachen bestrijdt angst, ontspant, en vermindert zelfs pijn. Alleen dat blijkt niet genoeg te zijn. Elke dag 20 minuten mediteren of lachen is niet genoeg. Wat nodig is is om alle dingen die de amygdala triggeren uit je leven te verwijderen. Ben je ziek of heb je last van chronische pijn, focus dan niet daarop, maar focus op wat je elke dag stress geeft of verdrietig of boos maakt. Als je dat uit je leven verwijdert is de kans groot dat ook de ziekte of pijn uit je leven zal verdwijnen. Dit geldt niet alleen als je al ziek bent of pijn hebt. Het werkt ook preventief.

© Tamara Beekmans
www.vrouwenkrachtacademie.nl 


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.