Begin je dag GOED ♥ Abraham Hicks ♥ Lichtwerkers Nederland

Gast: Ik snap het. 100 %. Ik snap het.

Maar ik heb moeite met het fysieke gedeelte. Zo kreeg ik vorig jaar een nieuwe heup, en nu spelen de enzymen in mijn lever op die...

Abraham: Dit zijn gedachten. En nu zijn het woorden. En waarin zullen deze woorden veranderen denk je?

Gast: Ik weet het. Het zal opduiken.

Abraham: Ja, we kennen je. We kennen je.

Gast: Maar hoe stop ik dit?

Abraham: Dat lukt je niet ineens want er is al MOMENTUM.

En we begrijpen goed dat je erover wilt praten, maar op een gegeven moment zul je toch tegen jezelf moeten zeggen, “Gedachten die goed voelen zullen veranderen in deze dingen en gedachten die niet goed voelen zullen veranderen in deze dingen. Dus misschien kan ik beter eerst nadenken over waar ik over nadenk en over praat.”

En dit is het beste wat we je mee kunnen geven: Als je gaat slapen, zal het momentum tot rust komen. En als je ’s morgens wakker wordt, dan is dat je beste kans om met een betere vibratie van start te gaan.

Dus als je ‘s morgens een combinatie aan dingen kunt vinden voor jezelf die je fijn vindt...met andere woorden, haast je niet, sta niet in de allerlaatste minuut op om jezelf de dag in te haasten. Dat is het ergste wat je kunt doen voor je vibrationele start.

Geef jezelf de ruimte of het voordeel van wat extra tijd om even iets fijns te doen voor jezelf. Als er iets is wat je fijn vindt om te eten of te drinken of ergens te zitten, of om naar te luisteren of met iemand praten waar je blij van wordt, of iets waar je met plezier aan denkt, of tijd kunt vinden om te mediteren en je geest helemaal tot rust kan brengen.

Geef jezelf de beste start. Hou je kansen hoog zo goed je maar kunt. Je wilt je energie hoog houden.

“Wat kan ik het beste doen om de ontvangstmodus te oefenen?” 

Door te starten in de ontvangstmodus.

Jerry smeekte Esther steeds, “Alsjeblieft....lees je e-mails pas na de lunch.” Want het was vanwege de e-mails dat er dingen kwamen waar naar omgekeken moest worden, en dat Esther direct aan de slag ging want ‘ik moet dat probleem oplossen’.

Dus hou je energie hoog, en je wilt dit doen om in de ontvangstmodus te kunnen zijn.

En we snappen het. We weten het. Het is logisch. Toen Esthers knie pijn deed was het moeilijk om daar niet aan te denken. Het is moeilijk om ergens niet aan te denken als het pijn doet. Maar ze deed haar best er niet aan te denken als het pijn deed, en het deed alleen echt pijn als ze er mee bezig was. En na een tijdje deed het alleen echt pijn als ze liep. En na een tijdje deed het alleen pijn als ze de trap opging. En na een tijdje....

Met andere woorden, het werd beter en beter en beter. 

Dus steeds als het geen pijn deed, was ze er ook niet mee bezig. Hou je kansen hoog. Hou je energie hoog.

En als het wel pijn doet zeg dan tegen jezelf, “Het gaat steeds beter. Het doet niet meer zo’n pijn als eerst. Het voelt al beter dan voorheen. Is het niet fijn dat ik een nieuwe heup heb gekregen? Is het niet fijn dat ik al zo goed ben opgeknapt? Is het niet fijn dat ik zo mobiel ben?”

Het zijn niet de grote zaken die je problemen geven. Het zijn al die kleine dingen die je als onbelangrijk ziet die aan de basis liggen van het momentum wat daar naartoe leidt. En als dat momentum eenmaal op gang is, is het niet meer te stoppen.

Deel 2 | Begin je dag GOED


Momentum.... Jarenlang hadden wij een analogie over het loslaten van de handrem en waar je je auto in San Francisco van de heuvel afduwt. Als je dan van gedachten verandert net voordat hij in beweging komt, ervoor springt en het niet verder laat rollen, dan kun je het nog tegenhouden. Maar als je onderaan de heuvel staat en het probeert tegen te houden...dat gaat je niet lukken. En met gedachten is dat ook zo.

Je moet gedachten die niet goed voelen op tijd tegenhouden. Daarom zeiden we eerder al tegen onze vriend, ‘trek je ervan terug.’

Trek je terug. Denk er gewoon niet aan. 

Zodra de gedachte opkomt heb je de keus om er wel of niet aan te denken. Die keus heb je! Zodra de gedachte opkomt, heb je de keus. Je bent voldoende in balans dat, als de gedachte opkomt, je het momentum ervan kunt veranderen.

MAAR JE MOET ER OP TIJD BIJ ZIJN.

En probeer verder niets uit te zoeken. Probeer niet alles uit te zoeken wat er fout is gegaan in je leven.

Met andere woorden, soms gebeurt er iets in dit moment en als je erover na gaat denken dan zal het allerlei andere (oude) dingen gaan activeren zodat je daar ook weer aan gaat denken. Maar als je er op tijd bij bent zodat al dat andere niet geactiveerd wordt, dan zijn al die andere dingen nu een beetje veranderd, gewoon omdat je anders reageert op deze gebeurtenis.

Hoorde je dit?

Dus er komt iets omhoog wat enigszins lijkt op iets wat je al langere tijd dwars zit. Het zit je dwars, maar je wilt je niet meer zo voelen.... en nu ben je meer gericht op de ontvangstmodus. Je bent meer bezig met jezelf gerust te stellen in plaats met het oplossen van deze situatie.

Dus je kalmeert jezelf door van onderwerp te veranderen. En het lukt. En al deze dingen die normaal gesproken geactiveerd zouden worden en meegespeeld zouden hebben in dit momentum, doen dit nu niet omdat je er nu anders mee omgaat.

En dit is het allerbelangrijkst: DEZE OUDE ERVARINGEN ZULLEN VOOR ALTIJD VERANDERD ZIJN omdat je het anders aangepakt hebt.

En steeds als je dit doet – steeds als je voor iets kiest wat beter voelt – hebben deze oude zaken minder kans om nog in je gedachten op te komen.

Deel 3 | Begin je dag GOED


Dus nu heb je alles opgeruimd. Je voelt je goed. Je bent hier al enkele maanden mee bezig en het leven is zo goed. En dan kom je ineens die ene vriend tegen. [LOL]

Die vriend die bij je was toen je al die problemen nog had.

Het is dan makkelijk om het opnieuw op te rakelen. Maar het zou niet hetzelfde zijn. En je vriend zal zeggen, “Hmmm....” Deze vriend zal echt z’n best doen om je terug te brengen naar waar hij je het laatst gelaten heeft. En je komt in de verleiding om mee te doen, want je bent een people-pleaser. Dat ben je. Dat weet je. Maar dat is weer een héél ander gesprek.....

Want soms wil je graag de weg van de minste weerstand zijn voor anderen, maar dat kun je niet zijn want het haakt je aan deze vibratie waardoor je hem weer beoefent.

En dan zeg je, “Hoe stop ik het momentum? Het is me teveel!”

En wij zeggen, ga weer slapen. Ga slapen en word wakker. Ga slapen en word wakker, en ga slapen en word wakker. En al heel snel zal dat oude momentum niet meer meespelen.

Echt waar. Dat is zeker.

Gast: Dus als het pijn doet.... zoals in het geval van Esthers knie....Hoe...

Abraham: Dan is dat niet de tijd om erover te praten. Want als het pijn doet, en ze werkt eraan, DAN ZAL ZE JUIST DAT DEEL VERSTERKEN WAT ZE NIET WIL.

Werk nergens aan als het pijn doet! 

Werk nergens aan als je negatieve emotie voelt!

Probeer het probleem niet op te lossen als het volledig geactiveerd is in jou, want de vibratie van het probleem en de vibratie van de oplossing zijn zeer verschillend.

Dan is het van: “Probleem!” 

Waarop het Universum zegt, “Staat genoteerd.” [LOL]

En jij zegt: “Nee! Ik denk dat jullie niet weten wat dit probleem inhoudt. Ik zal het verder uitleggen.”

Universum: “We hebben het! We hebben het! Je hebt het al in de Vortex gestopt; we hebben het.”

Maar jij zegt: “Maar ik móet jullie meer uitleggen, want het is niet de eerste keer dat ik dit probleem heb.”

Universum: “We hebben het! We hebben het! Ga niet verder. Ga niet daarheen. Niet verdergaan....Aww....Ze ging er toch heen...”

Ga weer slapen. Word morgen wakker.

En wat als je gewoon stil zou zijn en van binnen zachtjes verder zou koken?

Het Universum luistert sowieso niet naar je woorden.

Het Universum luistert naar je Vibratie.

Ook al zeg je soms niet wat je graag zou willen zeggen, dan bereik je daar nog niets mee.

Je moet begrijpen dat de ontvangstmodus ALTIJD GOED VOELT. Dus als je dat steeds meer oefent, dan kom je er. En dan zul je speels zijn, dartel, verliefd op het leven, intuïtief en gezegend.

Genoeg?

Gast: Ja, ontzettend bedankt.

 

Abraham Hicks

www.abraham-hicks.com

 

Speciale dank voor de vertaling:

❥ Annelie van Eijk
www.mijnspirituelenatuur.nlBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.