Vreugde is een keuze ♥ Abraham Hicks ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Gast: Een vraag: Wie ben ik? Ben ik een Innerlijk Wezen wat vandaag hier als mens is die Sandy heet?

Abraham: Ja.

Gast: Ben ik, als Innerlijk Wezen, eerder hier geweest?

Abraham: Heel vaak.

Gast: Als Igor en Maria en andere dingen?

Abraham: Ja.

Gast: Sta ik los van het Innerlijk Wezen, of hoe is de verhouding van Sandy tot het Innerlijk Wezen?

Abraham: Dat is waar we het de hele dag al over hebben – je kunt jezelf nooit afscheiden van je Innerlijk Wezen, maar als je jezelf afknijpt dan voel je het ongemak daarvan. Maar je kunt jezelf nooit afscheiden. En als je dat wat de mensen de doodervaring noemen hebt (en natuurlijk is er geen dood) dan wordt je dat volledig.

Je Innerlijk Wezen is dit expanderende bewustzijn, voornamelijk expanderend door jouw bereidheid om deel te nemen aan deze Voorhoede waar nieuwe dingen met je gebeuren, waar nieuwe verzoeken en nieuwe vragen zich aan je voordoen en waar het leven dan aan kan voldoen. Jij bent Bewustzijn in een eeuwige staat van evolutie, vreugdevolle evolutie, dat is wie JIJ bent..... en minder dan dat (als jij dat niet toelaat) zal gewoon niet genoeg zijn.

Gast: Is het de bedoeling om hier te zijn op dit moment in menselijke vorm zodat het Innerlijk Wezen groeit, of dat Sandy op een of andere manier groeit – wat is er gaande hier?

Abraham: Nou, de bedoeling was de vraag die je stelde. De bedoeling is vreugdevolle expansie met de nadruk op VREUGDEVOL, want de expansie is onvermijdelijk..... dingen die bestaan verhouden zich tot elkaar en de Wet van Aantrekking promoot die relaties, die relativiteit, dus expansie is een gegeven.

Wij zeggen altijd graag dat je een triade aan intenties had toen je kwam voor Vrijheid, Groei en Vreugde. Je bent zo vrij dat je voor gebondenheid kunt kiezen; je bent zo vrij dat je voor tevredenheid of ontevredenheid kunt kiezen en al wat daarop volgt. Je bent dus zo vrij dat je voor gebondenheid kunt kiezen. Expansie is onvermijdelijk, maar vreugde is een keuze.

Als je dus let op de Vreugde - factor, dan begint het te werken voor jou...

 

Gast: Dus het Innerlijk Wezen geniet van de vreugde, of moet ik zeggen dat wij het Innerlijk Wezen zijn wat geniet van de vreugde?

Abraham: Dat doe je, inderdaad. Dat zijn perfecte woorden die je zojuist zei en we zullen ze uitleggen. Dus jij bent in een moment in de tijd, en je hebt gemediteerd of naar iets geluisterd – muziek misschien – en je hebt geen weerstand in jezelf.

En als er geen weerstand is, dan houd je de kurk niet langer onder water, het drijft direct naar het oppervlak


 Dus je vibratie stijgt dan en jij bent vibrationeel gelijk aan je Innerlijk Wezen, en nu zijn jij en je Innerlijk Wezen één en is er geen afstand tussen jullie.

Als je Innerlijk Wezen dan gedachten denkt, dan zijn die gedachten jouw gedachten en jouw gedachten zijn dan onze gedachten. Dus als je ergens plezier in hebt, wiens plezier is het dan? Als je ergens enthousiast over bent, misschien een ontdekking van iets, weet je dat het dan de betrokkenheid is van je Innerlijk Wezen in wat jij meemaakt, net zoals jij plezier hebt als je kinderen ziet groeien enzovoort? Alleen is het zoveel meer.

Als jij op iemand focust en je voelt liefde, dan is dat het geheel van Jou wat die ervaring heeft – het is het samengaan van jou met Jou met Jou met Jou met Jou. Maar als je op iemand focust en je voelt in plaats van liefde, verzet of ontevredenheid of zelfs haat, dan heb je een keus gemaakt die je Innerlijk Wezen niet maakte, en daardoor een afstand veroorzaakt (wat een te groot woord is) maar je laat niet toe je-Zelf te zijn op dat moment.

Gast: Kennen jullie mijn Innerlijk Wezen? Feesten ze met jullie? [lol]

Abraham: Ja, we hangen allemaal samen rond.

Gast: Jullie hangen samen rond.

Abraham: Daarom voel je ook resonantie. En wij zijn niet de enige, Esther is niet het enige voorbeeld van een Innerlijk Wezen die met zichzelf dolt en speelt – wij plaatsen het niet in dat frame. Maar ja, als je resonantie voelt met iets, dan is dat omdat er een vibrationele match is. En met resonantie bedoelen we DAT GOEDE GEVOEL, een soort van thuiskomen, ja.

Gast: Hoe zijn jullie feestjes? Hebben jullie plezier? [lol]

Abraham: Nou, wij houden al onze feestjes op Aarde samen met jullie. Hoor dit: Jullie zijn HET VERLENGDE van dat wat wij zijn, en oh, dit is een veel grotere vraag dan je denkt: De Voorhoede is hier waar jullie zijn.

Waar is je Innerlijk Wezen het meest in geïnteresseerd denk je?

In de Voorhoede, daar waar jullie zijn, daar waar de ontdekkingen zijn, daar waar het nieuwe is.

Dus jullie zijn hier en ontdekken nieuwe dingen, en lanceren de pijl van verlangen, en je Innerlijk Wezen volgt die pijl en voelt en weet het en geniet ervan.

 Maar dan, als mens, blijf je die pijl vaak niet volgen.... je verdedigt het lanceren van de pijl, en je rechtvaardigt waarom je hem nodig hebt.

Als mensen de pijl lanceren van “Ik heb meer geld nodig” dan dienen ze het verzoek in voor meer geld, maar blijven dan praten over waarom ze het geld nodig hebben. Je Innerlijk Wezen blijft dus in de richting gaan van iets wat jij creëerde, en jij misschien ook of misschien wel niet.

En daar gaan onze gesprekken steeds over met jullie..... om jullie te helpen begrijpen dat je Innerlijk Wezen bestaat en wat je relatie daarmee is, en dat je Emoties je van moment tot moment alles vertellen over jouw relatie met je Innerlijk Wezen.

En dat, met alles waar je je bewust van bent en de dingen die belangrijk voor je zijn, het altijd alleen maar gaat om jouw vibrationele mix:

 Hoeveel van Wie Ik Werkelijk Ben laat ik toe in dit moment, en in hoeverre is dit een moment waarin ik vraag om verbetering? En die dynamiek is er steeds gaande.

Dus hier zijn jullie dan, lieve mensen, bereid om hier in de Voorhoede te zijn om nieuw spul te vinden voor de expansie van het Universum. Ontzettend bedankt dat je dit doet! Het hele Niet-fysieke Universum bedankt jullie ontzettend voor je bereidheid om dit te doen. Dat is dus een enorme dynamiek die er gaande is – jullie veroorzaken de expansie van het Universum door hier in de Voorhoede te verfijnen, te finetunen en om meer te vragen.

Nu heb je dus een pijl van verlangen gelanceerd en je Innerlijk Wezen zit bovenop dat nieuwe en verfijnde jou. In feite werd je Innerlijk Wezen die welvarende persoon waar het contrast je om heeft doen vragen. Je Innerlijk Wezen werd het op het moment dat je erom vroeg! En de vraag is nu, hoe lang duurt het voordat je dat inhaalt?

 Maar je hoeft het niet in te halen. Je hoeft alleen maar de richting in te gaan van VREUGDE die je Innerlijk Wezen al heeft op de rit die jij gecreëerd hebt en waar je nu op zit. 

Abraham Hicks
www.abraham-hicks.com

Vertaling: Annelie v Eijk

❥ www.mijnspirituelenatuur.nl  


 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief