Thema’s van Mercurius retrograde • Start vrijdag 09-09-2022 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


In dit korte artikel lees je over de Mercurius retrograde periode die actief is vanaf vrijdag 9 september tot zondag 2 oktober 2022.

Deze periode kan nogal wat strubbelingen en stagnatie geven op een heel praktische manier. Lees in dit artikel wat de thema’s zijn van deze periode en wat het je brengt aan innerlijk en praktische inzichten en groei, maar ook hoe je mogelijke stagnatie kan oplossen. Ook lees je over de mogelijke uitwerking in politiek en op bestuurlijk niveau.

Mercurius gaat weer retrograde lopen vanuit de aarde bezien vanaf vrijdag 9-9 in het dierenriemteken Weegschaal en vanaf 24-9 in het teken Maagd tot 2-10-2022.

Mercurius drukt zijn stempel op: handel, beurshandel, verkeer, media, communicatie, informatie uitwisseling, humor, hersenen, studie, onderwijs en alles waar kinderen bij betrokken zijn.

Er wordt tijdens een retrograde periode om innerlijke communicatie en contemplatie gevraagd. Alles wat te ver naar buiten gericht is, ondervindt tot 2 oktober 2022 hinderlijke begrenzingen van de retrograde Mercuriusperiode.

Zoals bij afspraken of leveringen die steeds niet doorgaan, opstoppingen in het verkeer, communicatieverstoringen, iets anders horen dan er gezegd wordt en zo is dat voor alles wat verbonden is met retrograde Mercurius. Als je goed verbonden bent met je innerlijke communicatie, zoals intuïtie en het innerlijk weten van je innerlijke wijsheid, verbonden met je Ziel en Goddelijke Zelf, dan zal je merken dat je de stroom mee hebt en met veel gemak manifesteert en wel van alles tot stand kan brengen in de wereld.

 

Thema’s deze retrograde Mercuriusperiode

 

❥ Het thema van deze Mercurius retrograde periode staat van 9-9 tot 24-9 in het teken van relaties en verbindingen.

Dus er kunnen situatie ontstaan rondom communicatie in je liefdesrelatie, maar in alle andere relaties en verbindingen. Dus let extra op hoe je je voelt als je in de communicatie bent met anderen. Als je bijvoorbeeld niet in verbinding wil zijn, maar gedwongen moet communiceren of vindt dat het hoort of moet, maar niet echt van binnenuit komt, dan zal die communicatie misverstanden, strubbelingen en ruzies geven. Dus let goed op hoe je in de verbinding aanwezig bent en hoe dat voelt vanbinnen. En handel daar dan ook naar. Dus ga (wanneer dat mogelijk is) geen communicatie aan wanneer er geen ruimte is voor de verbinding. De introspectie gaat dus over relaties en hoe jij in relaties aanwezig bent en communiceert.

 

Dienstbaarheid

 

Vanaf 24-9 tot 2 oktober gaat Mercurius retrograde Maagd in. Mercurius heeft een krachtige verbinding als astrologische Heer van het dierenriemteken Maagd. Deze periode gaat de introspectie over zuiverheid, dienstbaarheid en praktisch organiseren.

❥ Dit betekent dus dat er een extra innerlijke focus komt op deze thema’s en in de communicatie.

Je wordt in deze periode extra gewezen op onzuiverheden in jezelf, maar ook in de communicatie naar de omgeving. Als er leugens zijn en er gebrek aan dienstbaarheid is, dan zal dat zichtbaar worden en ook zeer verstorend werken in het tot stand brengen van praktische zaken en het organiseren ervan in het leven.

Deze periode leert je zuiver te zijn en te zien dat dienstbaarheid naar de omgeving en het grotere geheel iedereen dient. En dus ook jezelf. Als het zuiver is wat je dienstbaar geeft en organiseert voor de omgeving, dan word je er blij van en gaat het vanzelf. Ben je aan het sloven en klopt dus de dienstbaarheid niet, dan krijg je praktische zaken niet goed georganiseerd en worden de motieven ook helder als je ruimte geeft aan de introspectie.

 

Leugens en dienstbaarheid in de politiek en bestuur

 

Deze retrograde periode gaat overigens in de politiek en op bestuurlijke lagen interessante strubbelingen geven en extra zichtbaar maken waar zuiverheid en dienstbaarheid missen. Vooral dus in de laatste week van de retrograde periode wanneer Mercurius retrograde in Maagd loopt van 24-9 tot 2-10-2022.

❥ Praktisch gezien kan wat niet zuiver en dienstbaar is niet makkelijk tot stand komen. Misschien gaat deze week wel grote onthullingen brengen.

 

Ik wens je veel introspectie, inzicht en groei in deze vruchtbare retrograde periode.

 

Heb het goed... 💞

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com  

 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.