Ken je eigen duisternis


Vandaag een stevige doordenker om je bewustzijn nog meer te openen en het mooie in jezelf te exploreren. Het voorrecht van je leven is om te worden wie je echt bent. Het meest angstaanjagende is om jezelf volledig te accepteren.

 

Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en je zult het dan het lot noemen.

 

Je eigen duisternis kennen is de beste methode om om te gaan met de duisternis van andere mensen.


De slinger van de geest oscilleert tussen zin en onzin, niet tussen goed en kwaad. Mensen zullen alles doen, hoe absurd ook, om te voorkomen dat ze hun eigen ziel onder ogen moeten zien. Je bent wat je doet, niet wat je zegt dat je zult doen.

 

Je visioenen zullen alleen duidelijk worden als je in je eigen hart kunt kijken.

 

Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, word wakker.

 

Men wordt niet verlicht door fantasiefiguren voor te stellen, maar door eigen duisternis bewust te maken en bestaansrecht te geven. Wat uit het zelf wordt afgewezen, verschijnt in de wereld als een gebeurtenis. Dat is de spiegel.

 

Waar wijsheid regeert, is er geen conflict tussen denken en voelen. We kunnen niets veranderen tenzij we het accepteren. In alle chaos is er een kosmos, in alle wanorde een geheime orde.

 

Waar liefde regeert, is er geen wil tot macht en waar macht overheerst, ontbreekt er liefde. De ene is de schaduw van de ander. Denken is moeilijk, daarom beoordelen de meeste mensen.

 

De grootste tragedie van het gezin is het niet-geleefde leven van de ouders. De schoen die bij een persoon past, knijpt een andere; er is geen recept voor het leven dat in alle gevallen past. Denken is moeilijk, daarom beoordelen de meeste mensen.

 

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf Je bent veel meer dan je denkt.

Warme groet,

 

Daniël der Weduwen

www.danielderweduwen.be