Hoe functioneert jouw liefde? ♥ Daniel Derweduwen ♥ Lichtwerkers Nederland

Wij zijn vaak onvoldoende bewust bezig met een verlanglijstje te maken waaraan de “ideale partner’ aan zou moeten voldoen om uitgekozen te worden om kans te maken op onze liefde.

Nog voordat we de andere echt kennen projecteren we al verwachtingen of geven we reeds kritiek.

Maar sta je ook stil wat je bereid bent om de ander oprecht en onvoorwaardelijk te geven?

Richt je blik naar binnen en stel je de vraag of je eigenlijk werkelijk uit bent op een gelijkwaardige, onvoorwaardelijke en liefdevolle relatie.

 

Durf je echt voor de liefde van de ander open te staan?

 

Ben je werkelijk bereid om het beste van jezelf te geven in de liefde en om de grenzen te overschrijden voor de ontwikkeling van jezelf, de ander en de relatie?

Ben je echt bereid in onvoorwaardelijkheid de ander volledig te leren kennen en te accepteren zoals hij of zij werkelijk is?

Heb je de discipline om na de verliefdheid gestalte te geven aan de onvoorwaardelijke liefde zonder verwachtingen?

❥ Als het antwoordt ja is op bovenstaande vragen heb je geen pijn of gemis en ga je de relatie aan vanuit liefde voor jezelf. Je gaat de relatie aan vanuit volledige vrijheid.

❥ Zijn er nee-antwoorden, dan heb je het antwoordt op je gemis en pijn waarbij je een relatie aangaat om het tekort aan zelfliefde te kunnen compenseren.

Deze relatie is gebaseerd op behoeftigheid, en dat zal onherroepelijk leiden tot een ongelijkwaardige, voorwaardelijke en problematische relatie.

Je maakt je daardoor emotioneel afhankelijk waardoor je de ander de taak geeft te zorgen voor jouw geluk.

Zolang je van jezelf niet kunt houden zoals je precies werkelijk bent, wil je nog niet voor jezelf zorgen, en kun je van de ander ook niet houden zoals hij of zij precies is, en zal je op termijn gefrustreerd en boos worden.

Je krijgt in het leven altijd niet datgene wat je zelf ook niet geeft. Deze wetmatigheid stelt ook dat je altijd precies datgene terugkrijgt wat je wel geeft. Dat kan zowel positief als negatief zijn.

Uit een eerlijke introspectie in jezelf kun je ontdekken, onderzoeken en leren.

 

Het is dikwijls confronterend, maar je gaat groeien in ontwikkeling.

 

Als je vaak pijn of tekort gedaan wordt, is dit het gevolg dat jij anderen bewust of onbewust tekort of pijn doet. Vaak doe je ook jezelf tekort en pijn.

Kijk even hoe jij zelf omgaat met de anderen, het universum doet niet aan oneerlijke deals, niets komt zomaar uit de hemel vallen. Het universum geeft jou precies het equivalent van wat jij geeft! Alles in het leven is in wisselwerking.

❥ Als je eerlijkheid wilt, wees dan eerlijk. Wens je jezelf te zijn? Dan is het belangrijk om anderen zonder oordeel toe te staan volledig zichzelf te zijn.

❥ Als je fel wordt wordt bekritiseerd, ga eens kijken hoe jij in het verleden en heden anderen bekritiseerd en veroordeelt hebt.

❥ Wat je wenst zul je eerst moeten geven.

❥ Wens je vertrouwen, geef anderen dan ook vertrouwen.

❥ Wens je oprechtheid, behandel anderen oprecht.

❥ Wens je een sexy partner, wees een sexy partner.

❥ Je gaat eerst zelf moeten leren de ideale partner te zijn als je een ideale partner wilt aantrekken.

❥ Wil je commitment in je relatie, geef commitment.

Als je een eerlijke innerlijke blik richt in jezelf en vervolgens kijkt naar eerdere relaties in je leven, al je ervaringen die daaruit zijn gevloeid en zonder oordeel bekijkt, zul je merken dat je de ander een functie hebt toebedacht die hij of zij moest vervullen en aan jouw verwachtingen moet voldoen.

Dan kon jij alleen maar liefde voelen en geven.

 

Onvoorwaardelijke liefde is van een totaal andere orde.

 

Stel je voor, hoe zou jouw liefde functioneren als de ander precies doet waar hij of zij echt zin in heeft? Iets dat tegenstrijdig is met jouw verwachting, wens of wil?

Als de ander eens niet echt lief is tegen jou.

Wees eerlijk naar jezelf toe, hoe zal jouw liefde functioneren, je gaat het allerlei namen kunnen geven behalve het woordje liefde. Maar bij echte onvoorwaardelijk liefde zal je in deze situaties wel het woordje liefde echt liefdevol kunnen gebruiken zonder oordeel en verwachting.

Velen onder ons exploiteren de ander, deze innerlijke houding is eigenlijk wat ons door opvoeding, media enzovoort wordt geconditioneerd en heeft niets meer te maken met onvoorwaardelijke gelijkwaardige oprechte liefde.

We willen eigenlijk iets van de ander ontvangen wat je jezelf innerlijk nog niet kunt of bereid bent te geven.

 

Ik geef jou enkele kruimels, want in mezelf heb ik mezelf nog niet veel gegeven, dus ik heb niet veel. Geef jij maar het beste uit huis aan mij terug.

Vaak komt het er dus op neer dat je van de ander iets wilt ontvangen wat jij aan jezelf innerlijk nog niet kunt of bereid bent te geven.

Velen onder ons gaan zelfs hun eigen levensenergie misbruiken om de ander te behagen en te waarderen, omdat jij jezelf niet wilt of in staat bent te behagen en te waarderen. Dit loopt echt niet goed af.

Jouw levensenergie is bedoeld voor je eigen ontwikkeling.

❥ Hierin ligt het antwoordt als jouw relaties in het heden niet bevredigend zijn.

Elke relatie is bedoeld om jou dichter bij jezelf te brengen.

Geven en ontvangen zijn geen twee verschillende dingen zoals ik in de eerdere blogs heb uitgelegd, het zijn slechts twee aspecten van dezelfde energiestroom.

Geven en ontvangen in een relatie wordt een dynamische uitwisseling als je bereid bent om alle aspecten van wie jij bent te echt houden, precies zoals jij bent!

❥ Dan verdwijnt de angst dat je geen liefde zult krijgen van anderen.

Als je niet bang bent dat anderen niet altijd jou de liefde geven op de wijze zoals jij het hebt bedacht of verwacht, des te meer zul je in staat zijn om onvoorwaardelijke liefde te geven.

Dan zal je sowieso onvoorwaardelijke liefde terugkrijgen, dat is WET.

Als je alles aan jezelf geeft wordt je zelf een bron van onuitputtelijke energie, en kun je geven zonder daarom iets te moeten terugkrijgen. Het universum voelt aan jou dat de energie van geven en ontvangen stroomt en zal steeds meer van dat geven. Deze wetmatigheid van werkelijk geven zonder verwachting van terugkrijgen zal uiterst positieve resultaten opleveren tussen jou en de ander.

 

Je zult een partner of vrienden aantrekken die ook gaan geven zonder de verwachting van terugkrijgen.

 

Het wordt geven vanuit een innerlijke overvloed, niet vanuit een innerlijk tekort.

Het wordt geven vanuit je HART omdat je het eigenlijk op de allereerste plaats aan jezelf hebt gegeven.

❥ Een bevredigende relatie gestoeld op onvoorwaardelijke, gelijkwaardige oprechte liefde is het resultaat als jij je durft te uiten zoals je bent en durft te zeggen wat je wensen en dromen zijn, wat je gevoelens zijn van wat je fijn of afschuwelijke vindt.

Eerlijk en oprecht. Zo weet je dat er van je gehouden wordt zoals je bent, niet van een schijnheilig ideaalbeeld dat steeds een maatstaf is van jezelf nog niet kunnen accepteren zoals je bent.

Door jezelf te accepteren zoals jij werkelijk bent, kunnen anderen jou ook accepteren zoals jij bent en zichzelf daarbij veilig en geborgen voelen.

Geloof me, de energie zal stromen.

Daniel Derweduwen
danielderweduwen.be


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.