Het proces van bevrijding: Maansverduistering in bijschaduw van 30 november 2020 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

Maandag 30 november 2020 is er een Maansverduistering in bijschaduw. Energetisch zijn deze Maansverduisteringen behoorlijk intens. De essentie van deze verduistering gaat over het vestigen van het paradijs op Aarde en het bevrijden van jezelf, jouw leven en de wereld. De onvrijheid wordt zichtbaar en bewust en daarmee breken we de muur van controle steen voor steen af. Het belooft een periode te worden met bewustwording en grote veranderingen van het financiële systeem en alles wat van waarde is. Lees in dit artikel over het innerlijke proces en het effect voor de bevrijding van de wereld van onvrijheid voor het komende half jaar. 

Deze Maansverduistering van maandag 30 november 2020 in bijschaduw in Tweelingen is een pittige. Maansverduisteringen hebben vooral impact op onze binnenwereld en geven een imprint die in de maanden daarna inzicht en processen in gang zetten in ons en daarmee indirect in de wereld. Zonsverduisteringen zetten de processen in de wereld veel directer in beweging. Maansverduisteringen werken minimaal door tot de volgende Maansverduistering en dat is een totale Bloedmaansverduistering op 26 mei 2021.

 

Speciale Maansverduistering

 

Dit is geen echte Maansverduistering, maar het licht van de volle Maan wordt door de schaduw van de Aarde enigszins gedimd. Deze Maansverduistering is in Nederland en België niet waar te nemen. De ervaring leert dat dit energetisch lastige Maansverduisteringen zijn, omdat de energie als het ware blijft hangen. Met een volle Maan of een totale Maansverduistering wordt de energie goed verankerd. Dat kan soms behoorlijk intens zijn, maar intern komt de boodschap van de energie wel aan en kan worden verwerkt. Dat is anders bij Maansverduisteringen in bijschaduw en misschien kunnen we het beter zien als een vervorming van de energie. De energieën zijn complex en ingewikkeld en geven mogelijk meer interne chaos en onduidelijkheid. Daarom is het van belang om er voor te gaan zitten en je goed te verbinden met deze Maansverduisteringen in bijschaduw, zodat je intern de verwarring en onduidelijkheid met je bewustzijn en aanwezigheid kunt ordenen. Vooral met een bewuste verbinding met alles wat er in het moment aanwezig is in jezelf, kunnen de orde en rust op de meest eenvoudige manier hersteld worden. (Dus, voor wie interesse heeft, ik ben er weer met mijn Webinars.)

 

Negatieve spiraal

 

Als je niet zo goed in je vel zit en daardoor in je overlevingsmechanisme bent, dan is deze  Maansverduistering in bijschaduw van 30 november 2020 heel pittig voor je. Het overlevingsmechanisme laat zien dat ons hart en dat wat voor iedereen belangrijk en van waarden is, gevangen zit in de vastomlijnde regels en structuren van het systeem dat vanuit controle opgelegd wordt door onze bestuurders. Omdat je niet weet waar je aan toe bent, is er in jezelf mogelijk ook veel angst en controle. Het overlevingsmechanisme in Schorpioen is een energie die je de diepte in kan trekken, steeds vaster en dieper in negatieve energie, met destructieve gedachten en gevoel. Dan kom je in de mallemolen van een negatieve spiraal terecht die tegenslag en het ene ongeluk na het andere aantrekt. Het beste wat je dan kunt doen is stoppen met wat je doet, om een wandeling te gaan maken in de natuur of op een andere manieren jezelf te ontladen van negatieve energie. Mediteren met mineralen is ook een manier en in mijn webshop staan een aantal mineralen die je daarbij van dienst kunnen zijn (speciaal geopende Hematiet en zwarte Toermalijn/Seleniet of Toermalijnkwarts). Pas als je de ballast weer kwijt bent, dan kun je jezelf en het leven weer zien voor wat het is en door bewegen.

(Priapus conjunct MC en conjunct Venus in Schorpioen in het 10de huis. Priapus driehoek Neptunus (conjunct Nessus) in 2de huis (onderschept huis) in Vissen. Neptunus staat direct en dus stil en is dus erg sterk.)

 

Controle en angst

 

 

Dit is een tijd van diepe transformatie en loslaten wat je niet meer dient. De controle kan in ons aanhaken door een schuld- en schaamtegevoel aan te raken. Er is veel angst over de sociale controle die er heerst en projecties waarin je in een negatief licht komt te staan als je niet sociaal bent, maar voor jezelf kiest. Je wordt dan als egoïst weggezet. Er is een hele cultuur ontstaan waarin mensen elkaar controleren en zoals krabben dat in een emmer doen, trekken mensen elkaar weer terug en blijven daardoor vastzitten in de spreekwoordelijke emmer en dus in de controle-situatie.

(Priapus conjunct MC en conjunct Venus in Schorpioen in het 10de huis. Priapus driehoek Neptunus (conjunct Nessus) in 2de huis (onderschept huis) in Vissen. Neptunus staat direct en dus stil en is dus erg sterk.)

 

Slavenras

 

In vele landen is het al verplicht om mondkapjes te dragen en vanaf 1 december 2020 is dit ook het geval in Nederland (wat eigenlijk officieel niet kan omdat de beoogde spoedwet nog niet van kracht is). De confrontatie met controle van buitenaf wordt nu op de spits gedreven en hier kunnen we niet meer omheen. We moeten innerlijk onze eigen innerlijke demonen aankijken en transformeren, die ons ontvankelijk maken voor deze massa psychose en gevangen zet in diepe angst. In de Bijbel wordt het verhaal verteld van een Godenras, dat de mensheid zou hebben gecreëerd om als slavenras te werken in goudmijnen in dienst van dit Godenras. Als dit juist is dan is dus al heel lang geleden geknoeid met ons DNA, waardoor dienstbaarheid en werken tot de basis hoort van ons bestaan, zelfs ten kosten van jezelf. Dit zijn oude diepe patronen en in deze tijd worden deze oude programma’s weer opnieuw aangeraakt. 

(Priapus conjunct MC en conjunct Venus in Schorpioen in het 10de huis. Priapus driehoek Neptunus (conjunct Nessus) in 2de huis (onderschept huis) in Vissen. Neptunus staat direct en dus stil en is dus erg sterk.)

Een prachtige voordracht van Bram Vermeulen met uitleg en onderbouwing voor deze oude verhalen:

 

Mindcontrole

 

De vorige nieuwe Maan in Schorpioen van 15 november 2020 was super intens, opende enorme dieptes en schaduwen in ons en er kwamen diepe processen en heling op gang, waaronder ook processen verbonden met mindcontrole die vast zaten in het lichaam. Daarin werd zichtbaar dat het bewustzijn voor een deel geblokkeerd wordt om verbinding te maken met het verstand op persoonlijkheidsniveau. Dit is verbonden met een controle-mechanisme (mindcontrole) dat die optimale en natuurlijke verbinding niet mogelijk maakt. Vanaf (en tijdens) deze nieuwe Maan in Schorpioen zijn deze controle-mechanismen zichtbaar geworden om losgelaten te kunnen worden.

(Horoscoop 15 november 2020 nieuwe Maan Priapus conjunct Mercurius in het 1ste huis in Schorpioen.)

 

Geprojecteerde onvrijheid

 

Deze Maansverduistering in bijschaduw confronteert ons enorm met de patronen waarin wij onszelf hebben vastgezet. De tijd doet vreemde dingen sinds de laatste Saturnus samenstand met Pluto eind september, toen we door de gevangenis van tijd en ruimte zijn gebroken en de 6de dimensie zich in ons bestaan liet zien. Maar de nieuwe vorm waardoor we op een andere manier om kunnen gaan met ruimte en tijd, is nog niet uitgekristalliseerd. Daardoor zijn de structuren en vormen niet meer wat ze waren en loop je enorm vast in tijdgebrek. Je loopt als het ware achter de feiten aan. Je gaat voelen hoe je jezelf vastzet in verantwoordelijkheden en alles wat je allemaal van jezelf moet en waaraan je jezelf conformeert en wat maakt dat je veel te veel (weg)geeft. Of misschien ook wel wat je voelt of denkt dat je van de ander moet, als geprojecteerde onvrijheid. Want iets in jou gaat mee in dat wat er opgelegd wordt van buitenaf, door de ander. Deze Maansverduistering in bijschaduw heeft een antwoord voor ons hiervoor en een opening naar ware vrijheid.

(Zwarte Maan conjunct Uranus conjunct IC en 4de huis in Stier oppositie Priapus conjunct Mc en Venus 10de huis in Schorpioen. Priapus driehoek Neptunus (conjunct Nessus) in 2de huis (onderschept huis) in Vissen. Neptunus staat direct en dus stil en is dus erg sterk.)

 

Integratie nieuw bewustzijn

 

De goddelijke stroom brengt ons vrijheid en het oorspronkelijke bewustzijn. De Aarde met haar dieren en planten zit niet vast in ‘moeten’, maar neemt alles zoals het is. Daardoor kan deze nieuwe stroom van oorspronkelijk bewustzijn ook met ‘ease and grace’ ontvangen worden. De natuur is deze integratie van dit nieuwe bewustzijn met heel veel vreugde en speelsheid al aan het maken en als mens kunnen we daarin bemiddelaar zijn. Maar dat lukt alleen als we verbinding kunnen maken met onze onvoorwaardelijkheid die is verbonden met onze Goddelijke wijsheid. We herstellen het oorspronkelijke bewustzijn dat in alle universa in vrijheid bestaat, weer in onszelf en dit verbindt ons met deze diepe oerlagen van het bewustzijn van de Aarde. Deze Maansverduistering brengt de verankering van het oorspronkelijke bewustzijn van de Aarde en de materie en dus ook in de materie van onze eigen biologie van onze cellen. Het opent lagen in ons bewustzijn en DNA. Het herstelt de vrede, veiligheid, vrijheid en het paradijs op Aarde. Niet het oude paradijs van Adam en Eva, maar de integratie van het nieuwe (eigenlijk oorspronkelijke) bewustzijn geeft werkelijke innerlijke vrijheid.

(Achtbaan: Zwarte Maan conjunct Uranus conjunct IC en 4de huis in Stier oppositie Priapus conjunct Venus in Schorpioen 10de huis. Zwarte Zon in het 7de huis oppositie Diamant conjunct Pluto, Jupiter en Saturnus in Steenbok in het 1ste huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen in het 6de huis.)

 

Echt vrijheid zit vanbinnen

 

We komen daarin die processen van onvrijheid tegen in onszelf. Maar als je de stroom van de Bronenergie (zwarte Maan in Stier conjunct IC conjunct Uranus 4de huis Stier) jou laat dragen, door je niet neer te leggen bij de beperkingen die je jezelf oplegt of (geprojecteerd) laat opleggen door de ander, dan kan de stroom van vrijheid je gaan dragen en brengen naar nieuwe horizonten en kan jouw paradijs op Aarde je getoond worden en kun je deze laten ontstaan. Echte vrijheid ontstaat van binnenuit, omdat je je eigen onvrijheid hebt gezien en losgelaten hebt.

 

Kiezen voor Liefde

 

 

Door de bevrijding is het hart weer vrij om je te leiden, waardoor je structuren kunt herkennen van mensen en bedrijven die vanuit het hart leven. Het hart doorziet feilloos waar angst of liefde regeren. Daarmee komt er een diepe verandering op gang in je leven. En dit kan ook betekenen dat er veel pijn voelbaar is en vrijkomt uit het hart. Op collectief niveau is deze splitsing ook zichtbaar. Deze Maansverduistering laat zien dat het komende half jaar op grote schaal mensen zich bewust gaan worden van wat belangrijk is en wat het betekent om in een angst of liefde gedreven maatschappij te leven. Deze bewustwording en verandering zijn nodig om als collectief andere keuzes te gaan maken en te kiezen voor liefde.

 

Video met artistieke bewustwording van een maatschappij gedreven door angst: 

 

Verandering financieel systeem

 

Ook het waardesysteem van onze maatschappij zal het komende half jaar een grote transformatie doormaken of dit in gang zetten voor implementatie de komende jaren. Dan heb ik het over waarden, zoals geld, geld verdienen als basis van ons bestaan (slavenbewustzijn). Er zijn al aankondigingen over ‘The Great Reset’: Is dit propaganda met een agenda of hartgedreven besturen?


Het basisinkomen komt weer in het zicht en andere veranderingen van een financieel systeem dat al jaren niet meer functioneert. Het zal snel gaan en het gaat erom dat je zelf controle houdt over je eigen leven en over jouw binnenwereld. (Pluto declinatie zuid voor het keerpunt conjunct Jupiter en Saturnus. Achtbaan: Zwarte Maan conjunct Uranus conjunct IC en 4de huis in Stier oppositie Priapus conjunct Venus in Schorpioen 10de huis. Zwarte Zon in het 7de huis oppositie Diamant conjunct Pluto, Jupiter en Saturnus in Steenbok in het 1ste huis. Cheiron in ram 3de huis inconjunct Priapus in Schorpioen conjunct MC en conjunct Venus.)

Jouw bijdrage

 

Er is een groter plan, een grotere omvattendheid en oorspronkelijk universeel bewustzijn dat door alles heen stroomt en alles verbindt. De Aarde en de biologie van de dieren, planten en mineralen gaat ons voor in het vestigen van het paradijs op Aarde. Het oorspronkelijke bewustzijn verbonden met al het bewustzijn, ook buiten dit universum, komt binnen en maakt ons wakker. We worden het komende half jaar allemaal geïnspireerd door de instroom van de Bron-energie om de vernieuwing en bewustwording toe te staan en dat zal iedereen persoonlijk bevrijden uit de oude patronen. Daarin wordt jouw natuurlijke plek in het geheel ook zichtbaar en helder. Iedereen levert vanuit zijn of haar expertise en met het grootste gevoel van vrijheid zijn of haar bijdrage in deze bevrijding en het ontmantelen van de ontstane angst en onvrijheid. (Achtbaan: Zwarte Maan conjunct Uranus conjunct IC en 4de huis in Stier oppositie Priapus conjunct Venus in Schorpioen 10de huis. Zwarte Zon in het 7de huis oppositie Diamant conjunct Pluto, Jupiter en Saturnus in Steenbok in het 1ste huis. Cheiron in ram 3de huis inconjunct Priapus in Schorpioen conjunct MC en conjunct Venus.)

 

Controle komt ten val

 

De grootste verandering komt door het openen van het bewustzijn in de materie. Dus in de natuur, in de cellen en DNA van ons lichaam is het oorspronkelijke bewustzijn zich aan het nestelen. Dit herstel van ons oorspronkelijke (universeel) bewustzijn, geïntegreerd in iedere cel en in ieder stukje van het DNA, maakt ons oneindig krachtig, autonoom, vrij en bewust van de patronen van onvrijheid. En daarmee komen de muren van de gevestigde controle steen voor steen ten val. In ons en buiten ons. Niet vanuit woede, maar vanuit bewustwording, het doorzien en vanuit vrijheid benoemen. En dan leven we in diversiteit naast elkaar, in vrijheid. (Achtbaan: Zwarte Maan conjunct Uranus conjunct IC en 4de huis in Stier oppositie Priapus conjunct Venus in Schorpioen 10de huis. Zwarte Zon in het 7de huis oppositie Diamant conjunct Pluto, Jupiter en Saturnus in Steenbok in het 1ste huis. Cheiron in ram 3de huis inconjunct Priapus in Schorpioen conjunct MC en conjunct Venus. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen in het 6de huis.)

 

Heb het goed...

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com

 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.